Yksi mies voisi tuhota nyt koko Soinin puolueen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho. Kuva: Antti Mannermaa / Alma Talent arkisto

Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo on antanut tänä aamuna poikkeuksellisen jyrkkiä lausuntoja kapinajohtaja Sebastian Tynkkysestä.

Slunga-Poutsalon mukaan Tynkkynen olisi syyllistynyt ”rikoksiin puolueen jäsenistöä kohtaan” nettivetoomusta puuhatessaan, Ilta-Sanomat raportoi.

Puoluesihteeri on perussuomalaisten puoluehallituksen ja sitä johtavan puheenjohtaja Timo Soinin asialla. Tynkkynen on puolueen teettämän selvityksen mukaan ”mitä ilmeisimmin rikkonut henkilötietolakia ja levitellyt yksityiselämän suojan piiriin kuuluvia tietoja”.

Kolmannen varapuheenjohtajan paikalta Soinia vastaan pelannut Tynkkynen on toista mieltä. Hän sanoi aamulla MTV3:lle, että ”vetoomus oli internetissä avoimesti ja sinne sai täyttää niitä tietoja, mitä halusi itsestään antaa”

Niin tai näin, varsinainen syy oikeusopillisesti tulkinnanvaraisille potkuille lienee puhtaasti Tynkkysen hyökkäys puoluejohtoa vastaan. Puolueen nuorisojärjestössä poliittiset kannuksensa hankkinut nuori mies aloitti operaationsa kesän puoluekokouksessa syrjäyttämällä kansanedustaja Juho Eerolan puheenjohtajistosta.

Ulkoministerin töihinsä ensisijaisesti keskittyvällä Soinilla on nyt pakka pahasti sekaisin. Kansanedustaja Olli Immosen repivä tapaus on auki; Soinin pitäisi päättää yhdessä eduskuntaryhmän puheenjohtajan Sampo Terhon ja muiden kanssa ilmeisesti ensi viikolla, ottaako tuo karkealla tavalla kirjoitellut maahanmuuton vastustaja takaisin ryhmään.

Myös Tynkkysen kapinoinnin kohdalla on kyse maahanmuutosta, jonka vastustamisessa puolue on hänen mielestään liian lepsu nyt hallitusvastuussa ollessaan. Vaikka Tynkkysen ja Immosen tapaukset ovat erilliset, ovat linjaerimielisyydet puolueen sisällä nousseet nyt aivan uudelle tasolle.

Oman lisänsä tuo se, että vakavan varoituksen on saanut tänään myös puoluehallituksen jäsen Aleksi Hernesniemi, Tynkkysen kapinalistan päivittäjä.

Vaan mitä tekee nyt europarlamentaarikko Jussi Halla-aho, perussuomalaisen puolueen maahanmuuttoa vastustavan siiven pääideologi?

Halla-ahon nimen nosti esiin tänään myös Tynkkynen, kun hän televisiossa pohti potkujensa syitä.

”Tämä on ihan puhtaasti poliittinen ajojahti. Meillä on puolueessa poliitikkoina tuomittuja ihmisiä, kuten Jussi Halla-aho ja he ovat siitä huolimatta saaneet olla puolueessa ja europarlamenttiehdokkaana. Tässä kohtaa ei ole edes tapahtunut mitään ja siitä huolimatta potkitaan pois”, Tynkkynen totesi MTV3:n Huomenta Suomessa.

Tupsahtiko Halla-ahon nimi esiin vain puolivahingossa vai hakiko Tynkkynen jo tukea hänen suunnastaan?

Jos Halla-aho näyttäisi Soinin suuntaan peukaloa alaspäin, tulisi meidän nykyisin tuntemallemme perussuomalaiselle puolueelle tuho. 

Ei kai hän kuitenkaan niin tekisi, koska ei ole Tynkkysen kaltainen valtapeluri. Eihän tekisi? Vai onko?

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu