Juha Sipilän sisäinen demari paljastui

Teknologia-alan yrittäjänä menestynyt Suomen pääministeri Juha Sipilä (kesk.) avasi eilen nuorten kasvuyrittäjien vuosittaiseksi pyhiinvaelluskohteeksi nousseen Slush-tapahtuman (#Slush2015) Helsingissä. Paikalla parhaillaankin jatkuvassa teknointoisten bisnesihmisten kohtaamisessa on väkeä sadasta maasta.

Aikamoinen paikka ylistää, mistä suomalainen koulutusjärjestelmä ja yritteliäisyys on tehty.

Suomalainen voi kavuta Kainuun peräkyliltä diplomi-insinööriksi, kansainvälisesti pärjääväksi yrittäjäksi ja onnistuneen yrityskaupan kautta taloudellisesti riippumattomaksi miljonääriksi. Kaiken sen päälle voi nousta jopa maan pääministeriksi koko kansaa yrittäjyyteen innostamaan.

Suomen pääministerillä on upea henkilökohtainen tarina!

Mutta koska suomalaiseen kulttuuriin ei kuulu itsensä kautta kertominen tai ylipäätään innostavat henkilökohtaiset menestystarinat ja täällä pitää myös keskustalaisen olla riittävän sosialidemokraatti, hän ei tekemisiään Slush-väelle avannut kuin vaatimattoman pintapuolisesti.

Sipilä sanoi: ”Minulle henkilökohtaisesti on palkitsevaa olla täällä, koska olen johtanut ja omistanut useita start up -yrityksiä ja työskennellyt it-sektorilla suurimman osan työelämääni”.

Tylsää!

Paradoksaalista on, että rehellisellä ja kovalla työllä tienatut miljoonat ovat pääministerille poliittinen painolasti, vaikka hän lahjoittaa rahojaan myös hyviin tarkoituksiin. Ne ovat enemmän uhka kuin mahdollisuus koko hänen alkiolaiselle puolueelleen.

Niinpä Sipilä pitää miljoonansa piilossa. Hän on siirtänyt pörssiosakeomistuksensa pankissa niin sanottuun sopimuskuoreen. Kukaan ulkopuolinen ei tiedä, kuinka monta kymmentä niitä on vai mennäänkö peräti sadan paremmalle puolelle.

Toisin on asian laita jo etelänaapurissamme Virossa. Siellä menestyminen ei ole syntiä. Esimerkiksi sadan miljoonan euron tienaamisesta puhutaan kunnioittavaan sävyyn, kuten Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves eilen Slushissa teki.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu