Teemu Selänteen tärkeä viesti suomalaisille

”Hädänalaiset turvapaikanhakijat ansaitsevat turvaa Suomesta. Turvapaikanhakijoita kohtaan minulla ei ole mitään vastaan. Niitä suomalaisia tai Suomessa oleskelevia turvapaikanhakijoita kohtaan, jotka eivät osaa käyttäytyä, minulla on.”

On hyvin tärkeää, että Teemu Selänne, Suomen arvostetuimpiin kuuluva ihminen, kirjoittaa, että turvapaikanhakijoissa on hädänalaisia ihmisiä.

On hyvin tärkeää, että Selänne tekee selvän pesäeron heihin, jotka ikävästi yleistäen parjaavat taukoamatta turvapaikanhakijoita.

Tarvitaan koko kansan arvostama sankari sanomaan totuus rauhallisesti, perustellusti, ilman huutomerkkejä. Kiitos Teemu Selänne, tämä oli poikkeuksellinen teko.

Vastaavia sovinnollisia ja samaan aikaan realistisia sanoja on käyttänyt toinenkin kansan suuresti arvostama henkilö, tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Muistammehan, että Niinistö sanoi uudenvuoden puheessaan seuraavasti: ”Kaikki tulijatkaan eivät ole hyvin aikein. Joillakin on terrorismitaustaa ja jotkut tekevät muuta pahaa. Muutaman harvan taustat ja teot luovat aiheetonta epäluuloa kaikkia maahantulijoita kohtaan”.

Harkitun ulostulonsa viime yönä tehnyt Selänne kirjoitti blogiinsa myös, ettei hyväksy rikollisuutta, eikä erityisesti raiskauksia missään olosuhteissa tekijän taustasta riippumatta. Punnittuja sanoja, joista ei voi olla eri mieltä.

Sitten hän puuttui turvapaikanhakijoiden tekemiin raiskauksiin. Selänne kertoo, että hänen ystävänsä tytär on tullut raiskatuksi turvapaikanhakijoiden toimesta.

Hän kirjoittaa, että ”turvapaikanhakijoille annettua suojaa väärin käyttävien tekemien raiskauksien ja muiden rikosten tulisi mielestäni olla tarpeeksi iso syy maasta karkotukseen”. 

Selänne vaatii Suomeen ylipäätään kovempia tuomioita raiskauksista.

Nuokin näkemykset ovat perusteltuja.

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu