Me tuemme Linda Pelkosta

Uuden Suomen toimittaja Linda Pelkonen joutui käsittämättömän uhkailun ja törkyhyökkäyksen kohteeksi 24.11.2015 kirjoitettuaan täysin neutraalin uutisjutun liittyen raiskausepäilyyn.

Tätä hyökkäystä käytiin suoraan puhelimitse ja äärinäkemyksiä levittelevän sivuston sekä sosiaalisen median kautta. Toimittajaa nimiteltiin halventavalla tavalla, kuten Journalisti-lehti tässä jutussaan kertoo.

Emme toista noita äärisivuston ja somen ”keskustelijoiden” käyttämiä termejä. Journalisti-lehden haastattelemat henkilöt eivät sanojaan edes kadu.

Tuo äärisivusto kutsuu itseään lehdeksi, mikä on pilkantekoa oikeaa Julkisen sanan neuvoston toimintaperiaatteisiin sitoutunutta mediaa kohtaan.

Suomalaiset päätoimittajat julkaisivat tänään kannanoton, jossa tuomitaan ”valemedian” toiminta. Se on oikea toimenpide, ja Uuden Suomen toimituksellinen johto on Päätoimittajien yhdistyksen PTY:n jäseninä hengessä mukana, vaikka meitä ei erikseen pyydettykään allekirjoittajaksi.

Kannanoton julkaisseet päätoimittajat ovat luotettavan median asialla. Luotettavaa mediaa voi kutsua myös JSN-mediaksi, koska sitä edustavat neuvoston toimintaperiaatteisiin sitoutuneet tiedotusvälineet.

Me JSN-median edustajat teemme myös virheitä, mutta tunnustamme ne ja korjaamme. Meidän tekemisistämme saa kannella neuvostolle, äärinäkemyksiä levittävistä sivustoista ei.

Linda Pelkosen kimppuun hyökänneet ovat saaneet kihlakunnansyyttäjältä syyttämättäjättämispäätöksen. Rohkea toimittaja ei ole kuitenkaan asiaa painanut villaisella, vaan on vienyt sen eteenpäin, kuten Journalisti-lehti raportoi.

Me Uuden Suomen toimituksessa seisomme Lindan takana 100-prosenttisesti.

 

Markku Huusko, päätoimittaja

Jenni Tamminen, toimituspäällikkö

Teppo Ovaskainen, uutispäällikkö

 

 

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu