Voi voi, Olli Immonen

Kansanedustaja Olli Immonen on huolissaan ”länsimaalaisen, valkoihoisen, lihaa syövän heteromiehen” oikeuksista. Tähän määritelmään uppoava henkilö joutuu kuulemma ”alituiseen pyytelemään anteeksi jo pelkkää olemassaoloaan”.

Näin Immosesta ajoittain tuntuu.

”Uskaltakaa, ystävät, olla aidosti sitä mitä olette”, perussuomalainen kansanedustaja kannustaa Facebookiin laittamassaan kirjoituksessa, jota referoi laajasti hänen puolueensa julkaisu Suomen Uutiset.

Rasisminvastaiselle viikolle ja Brysselin terrori-iskujen jälkeiseen iltapäivään ajoitetussa kirjoituksessa vilahtelevat sanat kantasuomalainen, rasismi ja valtamedia.

Tunteikkaassa uhriutumisessa uhri on siis länsimaalainen, valkoihoinen, lihaa syövä heteromies.

Immosen kirjoitusta kompataan Suomen Uutisissa. On kuulemma ”täyttä asiaa”. Facebookissa kannanottoa on jaettu hanakasti. Miesten suosimassa Ampparit.comissa uutinen nakuttaa plussia.

Valkoihoisten heterojen oikeuksista on oltu ennenkin huolissaan, koska se on aika ajoin koettu poliittisesti hyödylliseksi peliliikkeeksi.

Oikein valtavan huolissaan valkoihoisista heteroista oli viime vuosisadalla riehunut amerikkalainen terroristijärjestö Ku Klux Klan, jonka mielestä ”valkoinen, kristitty hetero” oli kaiken yläpuolella. Se yritti ”puolustaa” myös väkivalloin kyseisen ihmisryhmän valta-asemaa amerikkalaisessa yhteiskunnassa.

Voi voi, Olli Immonen, suomalainen lainsäätäjä. Tuoko oli sinulle tärkein pohtimisen aihe (poliittisen temppukirjoituksen aihe) päivänä, jolloin terroristijärjestö Daesh (Isis) oli tappanut silmittömillä iskuillaan kymmeniä ihmisiä sattumanvaraisesti?

PS. Immosen mainitsema ”olemassaoloaan alituisesti anteeksi pyytelevä” ihmisryhmä näyttäisi olevan aika hyvin edustettuna esimerkiksi Suomen hallituksessa.

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu