Taas syyte, Timo Soini

Kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen (ps.) Facebook-mölinä Nizzan terrori-iskun jälkimainingeissa on johtanut syytteeseen. Syyttäjän mukaan Hakkaraisen kirjoituksessa ”eri tavoin uhataan, panetellaan ja solvataan islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää heidän uskontonsa perusteella”.

Hakkarainen vaati viimekesäisessä kirjoituksessaan muslimeja poistumaan maasta.  Ajatuksenjuoksu oli tasoa ”kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta kaikki terroristit ovat muslimeja”.

Syytetty vaikuttaa nyt kuukausien jälkeen jonkin verran katuvaiselta.

”Syytekynnyksen ylittyminen on vakava paikka. Luotan Suomen oikeuslaitokseen. He tekevät aikanaan ratkaisun asiassa”, Hakkarainen totesi.

Teuvo Hakkarainen on jo kolmas eduskuntaan yltänyt perussuomalainen poliitikko, joka on saanut islamvastaisesta nettikirjoittelustaan syytteen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Kaksi aiempaa tapausta edelliseltä vaalikaudelta johtivat tuomioihin, kun Jussi Halla-aho ja James Hirvisaari saivat omista islaminuskoa ja muslimeja solvaavista sanomisistaan sakkoja kesällä 2012. Hakkarainen on syytön, kunnes toisin todistetaan.

”Tuomiot merkitsevät sitä, että jatkossa on täysin ok olla rasisti perussuomalaisissa”, totesi laitaoikeiston jyrkkänä arvostelijana tunnettu vasemmistoaktiivi Dan Koivulaakso nelisen vuotta sitten.

Hirvisaari sai sittemmin äkkilähdön perussuomalaisista, mutta vasta natsitervehdysjupakan jälkeen. Halla-aho sen sijaan porskuttaa europarlamentissa.

Myös hieman alemman tason perussuomalaisvaikuttaja Terhi Kiemunki on Hakkaraisen tavoin saanut tänä syksynä syytteen kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Muslimeista hyvin ikävästi kirjoittanut Kiemunki valittiin tästä huolimatta viime viikonloppuna jatkamaan Tampereen perussuomalaisten johdossa.

Nyt on pakko kysyä puoluejohtaja Timo Soinilta Dan Koivulaakson sanoja lainaten, että onko todellakin täysin ok käyttäytyä rasistisesti perussuomalaisissa?

Tekisit nyt hyvä mies jo selvän pesäeron pilkkaajiin.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu