Kamera käy jo, Timo Harakka

Televisiotoimittaja-kansanedustaja Timo Harakalla olisi nyt paikka ottaa SDP:ssä ilmatila haltuun, ainakin hetkeksi.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman taklattiin ulos listoillaan ja kansanedustaja Tuula Haatainen hyppäsi suosiolla vaihtoaitioon SDP:ssä, ”jossa mailat ovat olleet korkealla, vaikka kiekko ei ole pudonnut jäihin”.

Edellä oleva siteeraus on Antti Lindtmanilta.

Yksi osoitus korkealla heiluvista mailoista oli se, kun SDP:n eduskuntaryhmä syrjäytti torstaina Pia Viitasen valtiovarainvaliokunnan valiokuntavastaavan paikalta, vaikka itse Eero Heinäluoma oli kuulemma hänen puolellaan.

Harakka ei ole ilmoittautunut edelleenkään puheenjohtaja Antti Rinteen haastajaksi. Hän on sanonut harkitsevansa ehdokkuutta, jos muita ilmoittautuu.

Esillä olleista ”muista” on enää jäljellä kansanedustaja Tytti Tuppurainen, joka ei ole Harakan kaltainen ilmatilan kaappaaja.

Viimeksi eilen nähtiin demarilehti Demokraatissa SDP:n varakansanedustajan Pilvi Torstin patistus Harakalle. Torstin mukaan ehdokkaaksi pitäisi ilmoittautua ”saman tien”.

Siinä Torsti on oikeassa, että Harakan pelin paikka on juuri nyt. Hänet nähtäisiin SDP:n puheenjohtajakisaa kaipaavassa kenttäväessä odotusten täyttäjänä, jotta tulisi kiinnostava ottelu.

Se on eri asia olisiko viherurbaanilla Harakalla mitään mahdollisuuksia syrjäyttää ay-jyrä Antti Rinne. Epäillä sopii, mutta omaa poliittista profiiliaan hänen olisi mahdollista nostattaa.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu