Jussi Halla-ahon itsenäisyyspäivän marinat

”Nyt kauhistuttaa jo etukäteen itsenäisyyden 100-vuotisjuhla. Ensi vuonna kansallinen itseruoskinta kiihtyy ennennäkemättömille kierroksille. Siitä tulee masentavaa katsottavaa”, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho kirjoitti eilen, Suomen itsenäisyyspäivänä.

Linnan juhlista pois jättäytynyt perussuomalainen päivitteli Facebookissa suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta. Ennen alussa mainittua marinaa hän oli päästänyt ilmoille tällaisen mietelmän:

”Itsenäisyys ei merkitse suvaitsevaisuutta vaan sitä, että kansakunta voi itse päättää itseään koskevista asioista. Isänmaallisuus ei merkitse multikultia vaan kansakunnan edun huomioimista ja puolustamista”.

Politikointia ilman perspektiiviä. On toki ollut huonompiakin historian jaksoja, mutta suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus ovat olleet elimellinen osa itsenäistä, demokraattista Suomea jo pitkään.  

Eri kulttuurin ja ajattelutapojen edustajat osallistuivat rinta rinnan esimerkiksi Suomen puolustamiseen, kun koko Suomen olemassaolo oli uhattuna 1939 – 1944. Henkensä itsenäisen Suomen puolesta uhrasivat niin kristityt, juutalaiset kuin muslimitkin.

”Totta kai me olemme halunneet puolustaa tätä maata, synnyinmaatamme. Miespuolisille Suomen tataareille asepalveluksen suorittaminen on edelleen itsestään selvä asia, Tarik Kafiatulla tataarien kulttuuriseurasta FTB:stä sanoo Verkkouutisten jutussa. Useimmat Suomen tataarit kuuluvat Suomen Islam-seurakuntaan.

”Ei siinä rintamalla vartiossa ollessa ajatellut, oliko sitä juutalainen tai ei”, Harry Matso Suomen juutalaiset sotaveteraanit ry:stä sanoo. ”Suomea siinä puolustettiin”, Verkkouutisten toisessa jutussa kerrotaan.

Näin on tilanne myös nyt: aika monen suomalaisen asevelvollisen kulttuuritausta ei ole kristillinen kantasuomalainen, eikä äidinkieli ole suomi tai toinen kotimainen kielemme ruotsi.

Suosittelen Jussi Halla-aholle käyntiä sieltä Brysselistä esimerkiksi Santahaminan varuskunnassa, että voi asian todeta.

 

 

 

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu