Hänestäkö Suomen pilkatuin ministeri?

Juha Sipilä, Timo Soini ja Petteri Orpo pääsivät sopuun eilen monesta asiasta, myös siitä, että hallituksen ministerimäärää lisätään 14:stä 17:ään.

Niin keskusta, perussuomalaiset kuin kokoomuskin saavat kukin yhden salkun lisää. Lisäyksestä päätettiin, koska työ- ja oikeusministeri Jari Lindström (ps.) uupui työtaakkansa alle ja tuo salkku piti jakaa, mikä sitten johti kaikkiaan kolmeen jakoon, jotta tasapaino säilyy.

Työ- ja oikeusministerin salkku jaetaan niin, että oikeusministeriksi tulee kokoomuslainen. Julkisuudessa olleiden vahvojen näkemysten mukaan hän on Jyrki Kataista pääministerikaudella avustanut Antti Häkkänen, nykyinen kansanedustaja joka on koulutukseltaan lakimies.

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen puolestaan luovuttaa maatalousasiat toiselle keskustalaiselle. Tuohon paikalle on veikkailtu kansanedustaja Jari Leppää ja kansanedustaja Anne Kalmaria.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen salkusta irrotetaan kulttuuri- ja urheiluasiat uudelle ministerille, jolle tulevat myös ulkoministeri Timo Soinilta Eurooppa-asiat. Sille paikalle erityisen vahvoilla on perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho, joka kamppailee parhaillaan myös puolueen puheenjohtajuudesta europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kanssa.

Lännen Median tietojen mukaan Terhon nimitys olisi jo melkoisen varmaa.

Oikeusministerin tehtävän vaihtaminen kulttuuri- urheilu- ja Eurooppa-ministerin salkkuun on perussuomalaisten kohdalla yllättävä ratkaisu. Tähän on kiinnittänyt huomiota jo keskustalainen Suomenmaa ja on se huomattu myös nykyistä puoluejohtoa kohtaan kriittisten perussuomalaisten leirissä.

Keskustan pää-äänenkannattaja muistuttaa perussuomalaisten vuoden 2011 vaaliohjelmasta, jossa puolue puhui ”postmodernin tekotaiteen” taloudellisen tukemisen lopettamisesta ja suomalaisen identiteetin vahvistamisesta, eli henki oli hyvin konservatiivis-nationalistinen. Poliittisesti vasemmalle kallellaan olevat kulttuuri-ihmiset ja monet muutkin saivat siitä paljon pilkan aihetta.

Jos valinta nyt osuu Terhoon, kuten vahvasti näyttää, tuleeko hänestä Suomen pilkatuin ministeri?

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu