Suomeen iski nyt todellinen hallituskriisi

Keskustan Juha Sipilän ja kokoomuksen Petteri Orpon yhteistwiittaus kertoi viimeisen vuorokauden aikana todennäköisimmäksi käyneen ratkaisun: ”Ei edellytyksiä jatkaa yhteistyötä Halla-ahon johtaman PS:n kanssa".

Nyt avoimeksi jäävät ulkoasiainministerin, puolustusministerin, työministerin, sosiaali- ja terveysministerin sekä yhdistetyn eurooppa-, kulttuuri- ja urheilu- ja ministerin salkut.

Noille salkuille haetaan tämän hetken tiedon mukaan kantajia kummastakin päähallituspuolueesta, mutta myös RKP:stä ja kristillisdemokraateista KD:stä.

Nyt voidaan alkaa totuttautua ajatukseen, että ainakin puheenjohtajat Anna-Maja Henriksson ja Sari Essayah ovat vahvasti matkalla Sipilän hallituksen ministereiksi.

Voidaan totuttautua myös ajatukseen, että hallitusohjelmaa peukaloidaan ja sinne ilmestyy ruotsinkielisiä sekä vakaumuksellisia kristinuskoisia tyydyttäviä ratkaisuja. Ruotsin kielen asemaa tuossa tapauksessa tuskin perussuomalaisten tapaan kyseenalaistettaisiin ja alkoholipolitiikkaa ei varmaan ainakaan mainittavasti lievennettäisi.

Hallitusneuvottelut näyttäisivät olevan joka tapauksessa edessä.

Paljon on vielä tämän todelliseksi muuttuneen hallituskriisin ratkaisemiseksi tehtävä. Kahdestaan keskustalla ja kokoomuksella on vain 86 kansanedustajaa 200:sta.

 

 

 

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu