Turha junalakko yhdisti demarin ja persun

”VR antautuu veturinkuljettajien lakon edessä”, sosialidemokraattinen Demokraatti julistaa pääotsikossaan.

”En voi hyväksyä kansallisomaisuuden tuhoamista”, sanoi puolestaan perussuomalainen VR:n hallintoneuvoston puheenjohtaja Ville Tavio Uuden Suomen jutussa.

Tavio, pari kuukautta opposition puolella ärhäköitynyt kansanedustaja, ymmärtää lakkoilijoita. Näin tekee myös oppositiopuolue SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Näytelmä on muuten huvittavaa poliittista kesäteatteria, mutta vähemmän huvittavaksi sen tekee se, että lakko panee asiakkaat kärsimään.

Parisataatuhatta puolustuskyvytöntä juna-asiakasta joutuu miettimään ensi maanantaina ja tiistaina muita kulkutapoja ja tiet varsinkin pääkaupunkiseudulla ruuhkautuvat tavallista enemmän.

Miksi nämä demareiden, perussuomalaisten ja valitettavan usein myös ay-väen näkemykset ja teot ovat aina niin ennalta-arvattavia?

Ja miksi nämä politiikan uhmakkaasta tekemisestä sokaistuneet eivät suostu näkemään muutosta positiivisena asiana, joka voi johtaa vaikkapa parempiin ja edullisempiin palveluihin sekä lisääntyviin työpaikkoihin? (Lue tästä Uuden Suomen jutusta, miten junien käyttö on hypähtänyt Britanniassa kilpailun alkamisen jälkeen)

Valittaako kukaan enää Onnibusin tulosta Suomen linja-autoliikenteeseen?

Eivät ainakaan halvempiin hintoihin ja lisääntyneisiin vuoroihin tottuneet asiakkaat. Oli hän sitten persu, demari tai joku muu.

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu