Nils Torvalds, torilla tavataan!

Suomi sai huomattavan poliittisen voiton eurokentillä, kun metsätalouden tulevaisuutta määrittävä Lulucf-äänestys meni Euroopan parlamentissa läpi suomalaisten meppien enemmistön ja Juha Sipilän (kesk.) hallituksen haluamalla tavalla.

Euroopan parlamentissa hyväksyttiin tänään täpärästi äänin 345 – 330 (lähde: kokoomusmeppi Henna Virkkusen twiitti) esitys, jossa otetaan huomioon metsien kasvu suhteessa hakkuisiin.

Pelkona oli, että näin ei tehtäisi, jolloin lisähakkuut olisivat olleet ilmastopäästöjä, eli niistä olisi tullut kustannuksia suomalaiselle teollisuudelle.

Suomen metsät kasvavat selvästi enemmän kuin mitä niitä tällä hetkellä hakataan. Lisäksi Sipilän hallitus kaavailee uutta käyttöä kotimaiselle puulle, jota on tunnetusti yllin kyllin.

Suomen poikkeuksellinen onnistuminen Brysselissä henkilöityy kahteen poliittiseen vaikuttajaan: europarlamentaarikko Nils Torvaldsiin (r.) sekä maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaiseen (kesk.).

Molemmat ovat lobanneet suomalaisten enemmistön näkemystä näkyvästi. Torvalds on tehnyt asiassa uutterasti työtä niin sanottuna varjoesittelijänä Euroopan parlamentissa.

Suomalaisista poliitikoista varsinkin vihreiden Heidi Hautala on kaivanut maata Torvaldsin alta, ja äänestystulos oli hänelle luonnollisesti pettymys. Hautala purki tuntojaan Twitterissä.

Erinäiset ympäristöjärjestöt ovat Hautalan linjoilla. Myös eduskunnan ympäristövaliokunnan vasemmistoliittolainen varapuheenjohtaja Silvia Modig nyrpisteli Euroopan parlamentin päätöksen jälkeen.

Kun Suomen talouden kannalta myönteinen uutinen pamahti julkisuuteen, singahteli tiedotteita ja Twitter-viestejä solkenaan verkkoon. Ensimmäisenä näytti ehättävän kokoomusmeppi Petri Sarvamaa kissankokoisin Twitter-kirjaimin.

Nils Torvaldsin ruotsalainen kansanpuolue jakeli innostuneesti kuvia, joissa Torvalds poseerasi kekkosmaisesti kädet puuskassa.

Suurelle yleisölle varsin tuntematon entinen toimittaja sai tästä oman 15 minuuttia julkisuudessa. Siitä on hänelle käyttöä presidentinvaaleissa, joissa noin yksi prosentti kansalaisista on suunnitellut tässä vaiheessa äänestävänsä häntä.

Torilla tavataan!

PS. Ei peli vielä tosin aivan selvä ole, sillä kokonaisuutta hieroo vielä Euroopan parlamentti, ministerit ja Euroopan komissio niin sanotussa kolmikannassa.

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu