Pääministeri Juha Sipilän puolue sutii

”Kyllä kentällä gallupeja katsotaan”, yksi keskustavaikuttaja sanoi, kun juttelimme alkavasta politiikan keväästä.

Tällä hän viittasi asetelmaan, jossa keskusta ei ole vahvoilla. Viime viikolla julkaistu Iltalehti-Uusi Suomi -kysely antoi keskustalle kannatukseksi 15,4 prosenttia, yli viisi prosenttiyksikköä vähemmän kuin kokoomukselle ja nelisen prosenttiyksikköä vähemmän kuin pääoppositiopuolue SDP:lle.

Katso tästä linkin takaa Uuden Suomen uutisista puolueiden kannatustilanne.

Puheenjohtaja Juha Sipilän joukkueen huolet eivät jää tähän. Keskustan kunniapuheenjohtaja, presidentinvaaleissa itsenäisenä toiminut Paavo Väyrynen aikoo haastaa pääministerin Sotkamon puoluekokouksessa kesäkuussa.

Kukaan ei tiedä, kuinka pahasti Väyrysen toiminta puoluetta vielä hajottaa.

Oppositio puolestaan mätkii Sipilän keskusta-oikeistolaista hallitusta aktiivimallilla, sotella ja kaikella mikä maasta irtoaa. Meno vain kiihtyy, kun eduskuntavaalit 2019 lähestyvät.

Ei auta, että Suomen talous on kuntoutunut Sipilän pääministerikaudella uskomattomalla tavalla, varsinkin viime vuoden aikana. Kannatushedelmät siitä on korjannut Petteri Orpon johtama kokoomus.

Sipilän velvollisuus on ohjata laiva kohti satamaa viimeisiä karikoita vältellen.

Mahtaako yrittäjätaustainen pääministeri jaksaa kauaa politiikassa, jos keskusta ajautuu vaalien jälkeen oppositioon, kuten juuri tällä hetkellä näyttää?

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu