Nyt kääntyi Petteri Orpon takki

”Nyt näyttää siltä, että kaikki muut puolueet haluavat tuettuun palveluasumiseen 0,7 hoitajamitoituksen, joten näin varmaan käy. Mutta se ei yksin riitä”, kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo kertoi Yle Uutisten mukaan tänään Turussa.

Kokoomus oli jäänyt täysin yksin, kun opposition lisäksi jopa keskusta oli taipunut siihen, että vanhustenhoivaan voitaisiin säätää laki, jonka mukaan velvoitettaisiin 0,7 hoitajaa yhtä hoidettavaa kohti.

Eduskuntavaalien lähestyminen oli kokoomuksellekin liikaa.

Ei Orpo ole ensimmäinen merkittävä takinkääntäjä mitoitusasiassa, mutta ehkä se ratkaisevin tulevaa lainsäädäntöä ajatellen.

Kannattaa muistaa, että hoitajia edustava Tehykään ei vielä 2012 ollut 0,7-linjan takana, kun asiasta viimeksi väännettiin.

Tehy ei 2012 kannattanut ”erillistä irrallista lukuarvoa”, vaan asiakkaan palvelutarpeen mukaista hoitoisuutta. Puheenjohtajana oli siinä vaiheessa kokoomuksen kansanedustajana nykyisin toimiva Jaana Laitinen-Pesola.

”Silloin mentiin laatukärjellä. Nyt on huomattu, että suositus ei riitä eikä kilpailutus perustu laatuun”, nykyinen puheenjohtaja Millariikka Rytkönen sanoi Uudelle Suomelle eilen.

Tuleeko hoitajamitoituksen 250 miljoonan euron hintalapusta muistutteleva Kuntaliittokin vielä 0,7:n taakse? Ainakin demaripuheenjohtaja Sirpa Paaterolle se kävisi, kuten tästä Uuden Suomen jutusta käy ilmi.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu