Antti Rinne joutui tukalaan paikkaan – Eurovaalien superyllättäjä sekoitti pelin

Nyt on sdp:n puheenjohtajalla Antti Rinteellä entistä hankalampi paikka, kun hän pohtii Suomen valintaa tulevaan Euroopan komissioon.

Rinne näytti olevan kallistumassa naisen, eli Miapetra Kumpula-Natrin tai Jutta Urpilaisen, valitsemisen kannalle, mutta Eero Heinäluoma sekoitti komissaaripelin huomattavan vankalla eurovaalituloksellaan sunnuntai-iltana.

Heinäluoma sai eurovaaleissa noin 128 000 ääntä. Se oli selvästi enemmän kuin yksikään muu suomalainen ehdokas. Lähimmäs ylsi kovassa nousussa olleiden vihreiden ehdokas Ville Niinistö, joka pääsi myös reippaasti 100 000:n paremmalle puolelle.

Kolmanneksi henkilökohtaisessa kisassa sijoittui perussuomalaisten ehdokas Laura Huhtasaari.

LUE MYÖS: Tässä he ovat: Suomen 13 meppiä – Heinäluomalle järisyttävä äänisaalis

Osasiko kukaan odottaa tätä Eero Heinäluomalta, joka vetäytyi tänä keväänä eduskunnasta ja keskittyi tekemään eurovaalikampanjaa?

En minä ainakaan. Heinäluoma vaikutti Ylen tv-haastattelun perusteella itsekin hieman yllättyneeltä.

Komissaarinimityksessä Heinäluomalla on ollut teemana, että eri maat asettaisivat sekä nais- että miesehdokkaan, ja sukupuolikysymys olisi myöhemmin yhtenä tekijänä komission kokonaisuutta kasattaessa.

Tätä mallia, joka nostaisi entisen puhemiehen itsensä osakkeita entisestään, ei pidä mahdottomana Suomen todennäköinen tuleva pääministerikään.

”En sitä tyrmääkään. Oleellista on se, että tulee sekä naisia että miehiä ja nyt nimenomaan naisia nimitettyä näihin komissaarin tehtäviin”, Antti Rinne vastasi kryptisesti, kun Uusi Suomi kysyi hiljattain hänen näkemystään Heinäluoman mallista.

Vielä muistin virkistämiseksi: Suomella ei ole koskaan ollut naista EU-komissaarina.

Katso tulokset eurovaalien tulospalvelusta täältä.

0
Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu