Sankareita kaikki?

Suomalainen urheilukansa saa pettyä sankareihinsa nykyään likimain joka viikko. Tämän talven erityisiä kurjan olon aiheuttajia ovat olleet Jere Karalahti, Kaisa Varis ja viimeisimpänä mäkihyppääjä Harri Olli: huumeita, dopingia ja nyt sopimatonta käytöstä alkoholin voimalla.

Eivät urheilijat mitään pyhimyksiä ole olleet ennenkään. Onhan meillä Matti Nykänen, Mika Myllylä, Martti Vainio ja monet muut. Toisaalta ainahan ne jääkiekkoilijat, jalkapalloilijat ja muut ovat kapakoissa tapelleet, ja dopingia on kiskottu monessa lajissa kaksin käsin.

Mutta silti tämä 23-vuotiaan Harri Ollin tapaus on surkea.

Nuori mies esiintyi kysymyksiään ankarasti pommittaneen median edessä eilen holtittomasti. Tätä edelsi juuttuminen viikonloppuna Saksan Oberstdorfissa yöelämään.

Netti ei anna kertomansa mukaan koneessa puoli lasia punaviiniä juoneen Ollin tapauksessa mitään anteeksi:

Ollin parhaimpiin saavutuksiin kuuluvat Wikipedian mukaan nuorten maailmanmestaruus normaalimäen joukkuekilpailussa vuonna 2002 sekä nuorten MM-pronssi samassa lajissa 2003. Vuonna 2007 Harri Olli voitti hopeaa Sapporon MM-kisojen suurmäessä.

Tuleeko mitaleja lisää vai onko pohjoisen miehen urheilu-uran suunta nyt alaspäin? Sitä vain toivoo parasta, että tuosta pystyisi itsensä vielä kokoamaan.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu