Aikapommi

Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) elää toisenlaista kuusikymppisen elämää kuin ikätoverinsa keskimäärin: hän touhuaa vapaa-ajallaan reippaasti ja on estoitta tekemisissä itseään puolet nuorempien ihmisten kanssa.

Kanerva on elänyt tyylilleen uskollisesti jo pitkään. Se on aikuisen ihmisen valinta.

Kokoomus on valinnut Kanervan Matti Vanhasen (kesk.) hallitukseen ulkoasiainministeriksi. Kanerva on suoriutunut tehtävästään ulkoisilla mittareilla mitattuna hyvin. Hyppäys kokoomuksen kakkosketjusta ykkösen sentteriksi puolueen näkyvimmän pelurin paikalle on ollut huima, jopa käsittämätön.

Hyvätapainen Jyrki Katainen on jäänyt estottoman Kanervan varjoon. Puolivallattomana leskimiehenä takavuosina esiintynyt Sauli Niinistö on myös Kanervaa näkymättömämpi.

Vuonna 1994 (14 vuotta sitten) Suomen turhimmaksi julkkikseksi valittu Kanerva painelee menemään, mokailee, kiistää, tunnustaa ja toisinaan ilmeisesti myös katuu. Ja kokoomus tukee, mitäpä muutakaan.

Tuore kohu on itsessään vähäpätöinen. Tekstiviestittely ei ole rikollista toimintaa, vaikka ministeri heittelisi joutessaan satamäärin viestejä. Outoa käytöstä se tosin on, ja julkkisministerin pitäisi osata ennakoida narahtaminen tällaisesta pitkäkestoisesta touhuilusta ja siitä syntyvä kohu.

Tuoreimmassa tekstarikohussa on nyt hengähdystauko. Mutta mitä tekee Hymy, julkaiseeko lehti ensi kuun alussa viestien sisällön, koska sen mukaan niillä on yhteiskunnallista merkitystä?

Julkaisee Hymy tai ei, kokoomuksen ikioma aikapommi ei lakkaa tikittämästä. Hallitus on istunut lasketusta ajastaan vasta neljänneksen.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu