Paavo on puhunut

Demareiden puheenjohtajapelin tähän mennessä painavin puheenvuoro on nyt käytetty. Puolueen grand old man Paavo Lipponen, 67, ilmoitti Helsingin Sanomissa tyylilleen uskollisesti kiertoilmaisulla, että Erkki Tuomioja, 61, ei ole tehtävään edelleenkään sopiva.

Sen sijaan hän liputti alle 50-vuotiaan henkilön, ilmiselvästi naisen puolesta. Eli tästä kulmasta katsottuna peliin jäävät vain Miapetra Kumpula-Natri, Jutta Urpilainen ja Tarja Filatov. Pia Viitanen ei ole saanut demarikyselyissä kuin hajaääniä, eli hän on kolmikkoon nähden statisti.

Kun vielä tiivistetään, peliin jäävät Lipposen kakkoshallituksen työministeri Filatov ja Urpilainen, jotka ovat saaneet kyselyissä selvästi eniten kannatusta Tuomiojan ohella. He ovat myös puolueensa kansanedustajien joukossa suosituimpia, kertoo Uuden Suomen verkkolehden viikko sitten tekemä kyselykierros:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/21131-filatov-ja-u…

Demarivaikuttaja Antti Kalliomäki korosti uusisuomi.fi:ssä Lipposen tavoin kannattavansa nuorta naista, muttei halunnut kampanjan tässä vaiheessa sanoa ketä. Sekin viestii siitä, että tässä kisassa miehillä on hyvin hyvin vaikeaa.

Tarja Filatovin, 44, kokemus on ollut julkisissa esiintymisissä ylivertaista Urpilaiseen, 32, nähden. Hän on ollut ainoa, joka on yltänyt kehäkettu Tuomiojan tasolle.

Urpilaisen pitäisi löytää jostain pikaisesti aimo ripaus karismaa, mutta sitä ei tähän hätään runsaassa kuukaudessa löytyne. Ei vaikka samanhenkiset tuomiojalaiset ryhmittyisivät hänen taakseen, kuten on demareiden piirissä spekuloitu.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Filatov on juuri nyt erittäin vahvoilla puolueen ykköseksi. Mutta voiko Filatovia kuvitella pääministeriehdokkaaksi? Hän vastaan Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen, taustalla kaiken aikaa näykkivä vasemmisto?

Oikeasti demareilla on aivan suunnaton puheenjohtajaongelma.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu