Vanhat vaihtoon

Suomen leijonajoukkue pelasi kohtuulliset MM-kisat Halifaxissa ja Quebecissa. Selvät tappiot finalisteille – Kanadalle ja Venäjälle -kuittaantuivat hitusen pronssipelin voitolla Ruotsista.

Historian siivet havisevat, kun 37-vuotias Teemu Selänne lopettaa nyt Leijonissa. Hän jäi ilman kultaista mitalia MM-jäillä, mikä on sääli. Hopeaa ja pronssia arvokisoista tuli NHL-mestarille rutkasti.

MM-kultaa vuonna 1995 voittaneet Saku Koivu (33) ja Ville Peltonen (34) eivät edustaneet näissä kisoissa terävintä osaamista, kuten ei myöskään Teemu. Sen sijaan Sakun pikkuveli Mikko Koivu (25), Antti Pihlström (23) ja Tuomo Ruutu (25) olivat yritteliäimmät kärkihyökkääjämme, joilta irtosi myös tehoja.

Vanha valta joukkueessa on valmis väistymään, mihin myös kapteeni Peltonen eilen tv-haastattelussa viittasi. Kohta puoliin on kenties syytä panna kapteenin C-kirjain toiseen paitaan, koska kapteenin pitää olla myös pelillinen johtaja.

Mutta kenestä pitäisi leipoa uusi leijonakapteeni mahtavan peliuran tehneen Villen tilalle?

Tulevaisuuden kannalta paras valinta olisi 25-vuotias keskushyökkääjä Mikko Koivu. Minnesota Wildin NHL-mies oli ratkaisija jo viime vuonna, kun Suomi pieksi Venäjän MM-välierässä Moskovassa. Selkeä voittajatyyppi on napannut myös MM-kultaa, nimittäin alle 18-vuotiaiden kisoissa vuonna 2000.

Suomen on palattava ykkösurheilulajissaan pian kultakantaan, sillä vuoden 1995 Globen-muisto alkaa olla turhan kaukainen. Vuosia tästä ilon keväästä on vierähtänyt jo 13.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu