Menneen maailman miehet

Lapin Kansan toimitus on vaatinut Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanteen eroa, ja nyt toimitus vaatii myös, että nykyinen päätoimittaja Heikki Tuomi-Nikula jättää paikkansa. Eläkkeelle joka tapauksessa jäävä Tuomi-Nikula on ajatellut ääneen, että julkilesbo ei kykenisi suoriutumaan lappilaisen lehden päätoimittajan tehtävistä.

Korhosen nimittämisestä ja erottamisesta vastuussa oleva Telanne puolestaan on muutellut lausuntojaan sen verran taajaan, että ihmetellä sopii. Vähintään rivien välistä on luettavissa se, että erottaminen ennen aloittamista liittyy Korhosen yksityisimpään elämään eli parisuhteeseen.

Lähtökohta on, että Telanteen sana on Korhosen sanaa vastassa, mutta nyt mukana on myös kursailematta menneen maailman henkeä huokuva Tuomi-Nikula. Miksi hän lähti möläyttelemään? Halusiko joku hänen astuvan Telanteen tueksi, vai keksikö hän ihan itse ryhtyä Lapin heteroasiamieheksi?

Toimitusjohtaja nauttii yhtiön hallituksen luottamusta niin kauan, kunnes saa potkut. Alma Median hallituksen ainoa journalistijäsen Lauri Helve on tämän yleistotuuden käynyt pyynnöstä sanomassa myös julkisuuteen.

Vakuutuskonserni Sammon Kari Stadighin johtama Alma Median hallitus voi jonain päivän olla toista mieltä, jos paine kasvaa liikaa ja yhtiön maine kärsii. Riippumatta siitä, kuka puhuu palturia tai muuten vaan muunneltua totuutta.

Korhosen kertomus lahjontayrityksistä ja muusta on ainakin ollut sen verran uskottava, että yleinen mielipide on täysin hänen puolellaan. Näin myös Uuden Suomen nettikyselyn mukaan.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu