Gooooooool!

Suomalaisessa uutispätkässä valuuttaliikkeitä seuraava liikemies on varma, että Baltian pikkuvaluutat devalvoidaan, koska talouskriisi ne siihen pakottaa. Voi olla, että devalvaatio on 20 – 30 prosenttia siitäkin huolimatta, että tämän ruman sanan maininnasta voi saada Latviassa tuomion.

Devalvaatio tarkoittaa sitä, että ulkomaanrahassa, kuten esimerkiksi euroissa tai taaloissa hinnoitellut tuotteet nousevat paikallisessa valuutassa devalvaatioprosentin verran.

Ulkomaalaisille devalvaatio on kiva juttu. Devalvaatiomaassa onkin yhtäkkiä halpaa. Voi ostella rihkamaa, olutta, asuntoja, mökkejä tai mitä vaan entistä mukavammin omalla vahvalla valuutalla.

Vaan eipä Baltian maissa päätä kuitenkaan palella. Niistä pienin – Viro – saa jalkapallovieraakseen itse Brasilian ensi elokuussa. Sellaisen Brasilian, jossa pelaavat mahdollisesti myös Kaka ja Ronaldinho, kertoo Ilta-Sanomat. Pikkuruiselle stadionille pääsee katsomaan matsia 125 eurolla.

Vahvan euron Suomessa ei Brasiliaa nähdä. Madonna sentään nähdään, kuten Virossakin.

Brasilian maajoukkueen vierailu etelänaapurissa maksaa kaksi miljoonaa dollaria. Voi olla, että ne ovat elokuussa kalliita dollareita.

Eikö vahvan euron suomalaisille tällainen futisherkku kelpaa?

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu