Kokoomuksen töräytykset

Kannatushuipulla seilaavan kokoomuksen johto tekee tällä hetkellä juuri ne virheet, joita sen ei pitäisi tehdä. Ensin tupeksi puheenjohtaja Jyrki Katainen vertaamalla oppositiota Terijoen maanpetturihallitukseen.

Sen jälkeen tuli varapuheenjohtaja Henna Virkkunen ja haukkui vasemmistopuolueet eli sen samaisen opposition katkerien ihmisten puolueiksi.

Kokenut poliitikko Liisa Jaakonsaari niittasi kokoomusjohdon puheet eilen tylysi Uuden Suomen blogissaan. ”Odotan, että joku kokoomuksen nuorista leijonista sanoo pian, että vasemmistolaiset ovat rumia ja haisevat – siis jonkinlaisia ali-ihmisiä”, demarikansanedustaja kirjoitti. (http://liisajaakonsaari.blogit.uusisuomi.fi/2009/0…)

Tänään demarit toistelivat Jaakonsaaren jo verkossa esiin tuomaa viestiä Iltalehden jutussa. Juttukokonaisuuden todellinen lisäarvo oli aiemmin töräyttäneeltä ja sitä myös anteeksi pyytäneeltä Kataiselta saatu tekstarikommentti, jonka mukaan Virkkunen sortui ”paavolipposmaiseen töräytykseen”.

Töräytysepisodin hyvä puoli on se, että ensi kesän eurovaaleihin on tulossa sähköä. Tätä lupaili aikaisemmassa US-blogikirjoituksessaan jo Jaakonsaarikin, joka kertoi aikeistaan politisoida eurovaalit. Lupaus piti.

Eurovaaleihin tuovat lisäulottuvuutta myös kurjistuva talous ja turvallisuuspolitiikka, eli Nato-jäsenyyspohdinta. Vasemmistoliiton ehdokas Jussi Saramo piikittelee hallitusta ja ulkoministeri Alexander Stubbia (kok.) tänään blogissaan oikein kunnolla rähmällään olosta Yhdysvaltoihin päin. (http://saramo.blogit.uusisuomi.fi/2009/02/09/uussu…) Sekin kuulostaa eurovaalien politisoinnilta. Hyvä.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu