Nettipuolue voitti taas

Näistä eurovaaleista tuli nettivaalit, vaikka joku verkkoa väheksyvä kuinka muuta väittäisi. Kun katson Uuden Suomen käyttämien asiantuntijoiden listaa 13 mahdollisista läpimenijästä, totean, että 11 heistä on blogannut myös meille.

Voin siis olettaa, että olemme voineet tarjota keskustelualustan aika monelle tulevalle euroedustajalle samalla, kun kirjoittajiksi tulee jatkuvasti uusia politiikan harrastajia ja toisinaan myös joku uusi kansanedustajakin putkahtaa joukkoon.

Blogeja meille on nyt perustettu yli 1 400 kappaletta, kun viime syksyn kuntavaaleissa innostus oikein ryöpsähti. Eurovaaliehdokkaat perustivat niitä yli 70. Noin joka kolmas näiden vaalien ehdokas siis ainakin piipahti näkemyksineen palvelussamme. Kaikki eduskuntapuolueet ovat olleet edustettuna, kuten myös moni pienpuolue.

Lähtikö täältä sitten yhteiskunnallista keskustelua, jolla oli ja on merkitystä?

Mieleen tulee heti meppi Sirpa Pietikäisen (kok.) kirjoitus, jossa hänen kertoi jättäneensä kirjallisen kysymyksen EU-komissiolle saimaannorpan suojelutoimien riittävyydestä. Aihe on yhä kuuma.

Toinen viime aikojen iso keskustelunavaus oli kansanedustaja Pertti ”Veltto” Virtasen (ps.) kirjoitus SIG-laulaja Matti Inkisen kuolemaan ja median toimintaan liittyen.

Nettipiratismikeskustelun ennakkoluulottomassa eteenpäin viemisessä taas ovat kunnostautuneet sekä kansanedustaja Jyrki Kasvi (vihr.) että meppiehdokas Nina af Enehjelm (r.) vielä pari yhteiskunnallista mainetekoa mainitakseni.

Politiikan blogit ovat tulleet jäädäkseen. Parhaiten niistä hyötyvät poliitikot, jotka pitävät blogien avulla yhteyttä äänestäjiinsä ja poliittisiin kilpailijoihinsa myös vaalien välillä. Ja se bloggaaja vasta seurattu on, joka myös kommentoi muiden kommentteja.

Verkkolehti Uusi Suomi aikoo palvella jatkossa entistä paremmin yhteiskunnallista keskustelua niin politiikan huipulla, ruohonjuuritasolla kuin niiden välilläkin. Uudistuksista kuuluu melko pian vaalien jälkeen.

Kiitos vielä kaikille osallistujille näiden vaalien alla! Ja erityiskiitos videoituihin kaksintaisteluihin ehtineille. Pysykää mukana.

PS. En väheksy painettua sanaa, enkä televisiota ja radiota. Niiden vahvuudet ovat toisaalla.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu