Kenen joukoissa seison

Nurmijärveläinen kunnanvaltuutettu Merja Vanhanen (kesk.) kummasteli tällä viikolla seuraavasti: ”Olen oikeastaan jo pitkään ihmetellyt sitä, miksei toimittajista ole olemassa julkista listaa, jossa lueteltaisiin mitä puoluetta tai viiteryhmää kukin toimittaja edustaa.” Hän moitti keskustalaisia peliälyn puutteesta median suhteen.

Ensin huvituin tuosta julkisesta listasta.

Sitten päätin listata omat viiteryhmäkytkökseni (jos se ketään kiinnostaa).

En ole minkään puolueen jäsen. En ole koskaan ollut.

Olen äänestänyt useiden puolueiden ehdokkaita eduskunta- kunta-, EU- ja presidentinvaaleissa. Hyvin useasti ehdokkaani ei ole mennyt läpi, presidenttejä heistä on tullut harvoin.

Urheiluseuroista olen kuulunut sekä niin sanottuihin SULlilaisiin että TULlilaisiin seuroihin.

Ammattiliittoon olen liittynyt kaksi kertaa. Ensin 18-vuotiaana Metalliliittoon, kun yo-kirjoitusten jälkeen pääsin ennen inttiä talveksi töihin muuan metallipajaan. Olisivat työtoverit menneet tarinoiden mukaan istumalakkoon ja pojanklopilta työt ehkä loppuneet, jollei olisi liittynyt. Jäsenmaksua ei ole palkasta peritty kohta 30 vuoteen, en taida olla enää jäsen.

Toisella kerralla liityin liittoon nykyiseen ammattiin tultuani 1980-luvun lopulla. Suomen journalistiliitosta erosin viime vuosikymmenellä.

Poliittisen historian opiskelijat ry:n toimintaan osallistuin kahden vuoden hallitusjäsenyyden ajan Helsingin yliopistossa. Taloustoimittajat ry:n rivijäsen olen ollut työelämän aikana, mutta ovat potkineet pois päätoimittajuuden vuoksi.

 

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu