Kolumnistikritiikkiä

Kolumnisti Kaarina Hazard solvasi viime viikolla edesmennyttä Tony Halmetta ja yleistyksenä ”itähelsinkiläisiä luusereita”. Niin se kuuluisa Iltalehden kolumni useimmiten luettiin.

Koko soppaa kuvaavat Hazardin oma viimeviikkoinen kommentti: ”Luulin olevani parempi kirjoittaja” ja se että hän uskoi mediatutkijana kritisoineensa vain mediaa.

Minä löydän tuosta tekstistä kyllä iltapäivälehtiin kohdistuvaa purevaa mediakiritiikkiäkin, mutta myös kirjoittajan täysin omaa tyylitöntä arviointia Halmeesta. Sekä että.

Empatiaa en siitä löydä toisin kuin esimerkiksi esseisti Jukka Relanderin eri planeetalta olevasta tekstistä, joka tuli ulos Uudessa Suomessa ja YLE Puheesta päivää ennen Hazardia.

Tänään Hazard pyytää anteeksi ”kaikilta sellaisilta, joita viime viikolla julkaistu kolumni loukkasi”. Hän myönsi siten taas julkisesti erehdyksensä ja pyysi anteeksi, mikä on eleenä hyvä. Onko ele nöyrä, jää lukijoiden päätettäväksi.

Mutta miksi hän jatkaa kirjoittamistaan kritisoimassaan koko kansan iltapäivälehdessä? Tuo mediakritiikiksi tarkoitettu alkuperäistekstihän olisi voinut olla oleellinen osa hänen henkilökohtaista exit-strategiaansa.

 

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu