Internetissä tapahtunutta

On olemassa joukko mediamaailman nirppanokkia, joiden mielestä uutisointi verkossa on pelkästään pinnallista, täynnä virheitä ja muutenkin tuomittavaa.

Sen lisäksi lukijat kirjoittelevat näiden rikkiviisaiden mielestä verkkoon pelkkää anonyymiä potaskaa.

Kerron teille valaisevan esimerkin nettimaailman uutisoinnin ja lukijakommentoinnin hienoudesta. Tapahtumat sijoittuvat tähän päivään.

Uusi Suomi nosti klo 12.34 STT:ltä uutisen, jonka mukaan OECD suosittaa Suomelle varallisuusveron palautusta. US lisäsi uutiseen tietoja siitä, milloin kyseinen rikkaiden vero poistettiin, paljonko se aikoinaan oli jne.

Juttu nostettiin Uuden Suomen Facebook-sivuille, joille ilmestyi tuota pikaa verkkolehden FB-fanin Jaakko Oksan kommentti, jossa hän totesi OECD:n puhuneen kiinteistöveron korottamisesta, ei varallisuusverosta.

Tämän nimellisen ja omakuvallisen lukijapalautteen vuoksi soitin valtiovarainministeriöön, josta sain lopulta kiinni ylijohtaja Jukka Pekkarisen. Hän vahvisti STT:ssä tapahtuneen käännösvirheen. Sitten Uusi Suomi teki jutun uutisankasta ja STT julkaisi oman korjatun juttunsa.

Uusi Suomi käsitteli myös aiemmin julkaisemaansa ”varallisuusvero-juttua” siten, että virhe ei jäänyt verkkoon.

Ennen vanhaan tämä STT:n juttu olisi voinut hyvinkin ilmestyä huomisissa painetuissa sanomalehdissä ja mahdolliset oikaisut aikaisintaan ylihuomisissa lehdissä. Virhe olisi jäänyt tuossa hidastempoisessa maailmassa elämään omaa elämäänsä hyvin hyvin pitkäksi aikaa.

Hyvä netti, hyvä Jaakko Oksa!

 

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu