Mari vai Mauri?

Jompikumpi heistä saa Suomen johtaakseen ensi kesäkuussa: hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi tai elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Se selvisi sunnuntaina Kuopion ja Joensuun tilaisuuksissa.

Kaksikon puolesta puhuivat niin varovaisen yltiökeskustalaiset näkemykset kuin kansalaisilta saadut leikkiäänetkin. Mauri sai tilaisuuksissa yhteensä 122 ääntä ja Mari 119 ääntä. Paavo Väyrynen sai 68 ääntä ja Timo Kaunisto 27 ääntä.

Paavo jäi yksin kysymyksessä samaa sukupuolta olevien vanhempien adoptiomahdollisuudesta ulkomailta. Keskustakonservatiivi suhtautuu asiaan varovaisesti, kun arvoliberaalimmat Mari, Mauri ja Timo antaisivat oikeuden oikopäätä.

Paavo jäi yksin myös turvelinjansa kanssa. Hänen mielestään turve on uusiutuva energiamuoto, kun Mari, Mauri ja Timo olivat eri mieltä, vaikka turvetta tuntuivat kaikki muuten rakastavan.

Timo oli puolestaan aivan omilla teillään ydinvoiman nollalinjansa kanssa. Tässä hän myötäili Keskustan nuorisosiipeä ja Vihreitä, mutta oli 1-3 voimalan päässä Keskustan vallasväestä ja päähallituskumppani Kokoomuksesta.

Koko nelikko uskoo, että Suomi voi hoitaa puolustuksensa uskottavasti ilman Natoa. Vastaukset tulivat kuin apteekin hyllyltä, kuten tästä Savon Sanomien videosta näkyy ja kuuluu.

Jos Nato-kysymyksessä olisi empinyt tai jotenkin muuten vastannut, ei Keskustan päälliköksi olisi ollut mitään asiaa.

Seuraavaksi nelikko väittelee Rovaniemellä ensi sunnuntaina. Toivottavasti tässä road show -touhussa ei käy kuten demareille viime vuonna, kun ensin katosi yleisö ja sitten kiertuetta seuraava media. Vai menikö se sittenkin päinvastoin?

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu