Joko nyt, Vanhanen?

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) ja hänen naisystävänsä Sirkka Mertala menivät kihloihin keväällä 2009, hieman yli vuosi sitten. Silloin moni odotteli jo kesähäitä, mutta Suomen seuratuin pariskunta ei tällaista ilmoitusta antanut.

Matti Vanhanen oli viime kevään kihlauutisen aikoihin pahassa pulassa. Hän myönsi lähettäneensä edellisenä syksynä niin sanottuja 69-sähköpostiviestejä keskustan kuntavaaliehdokkaana olleelle naiselle, joka sanoi pitäneensä niitä vihjailevina.

Vaalirahasotku ja Ruusus-soppa pyörivät taustalla ja ennen niin pidetyn pääministerin poliittinen uskottavuus laski kansan silmissä lehmän hännän tavoin.

Politiikan kyynisimmät seuraajat arvelivat kihlauksen ja Vanhasen julkikuvan liittyneen toisiinsa edellisen kohennettua jälkimmäistä.

Nyt Vanhanen ei tarvitse enää entiseen tapaan poliittista uskottavuutta, sillä hän hautasi kolmen kauden pääministerihankkeensa yllättäen viime vuodenvaihteessa. Hyvä että hautasi, sillä päällä pyörivät edelleen keskustan Nuorisosäätiö- ynnä muut vaalirahoitussotkut, joiden tämän kevään vaiheet olisivat mitä ilmeisimmin pudottaneet hänet vähemmän vapaaehtoisesti.

Mutta koska me saamme sen kauan odotetun uutisen, että hääkellot soivat Vanhaselle ja Mertalalle? Ja koska maamme pitkäaikainen johtaja kertoo, mitä aikoo tehdä työkseen jatkossa?

Häät vaikkapa käsillä olevana kesänä hiljentäisi kaikki kyyniset suunsoittajat ja voisi jopa lisätä politiikan uskottavuutta. Ja pysyisi kohtapuoliin ex-pääministerin titteliä kantavan miehen nimi paremmin otsikoissa, jos aikoo lähteä eduskuntavaaleihin ehdolle keväällä 2011.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu