Halutaan alkiolainen missi

”Sinä 30-40-vuotias julkisuuden henkilö, joka tunnet vastustamatonta vetoa alkiolaista aatetta ja edustuksellista demokratiaa kohtaan, saatat olla juuri etsimämme henkilö.

Jos jopa asut Uudellamaalla, olet lapsuudessasi asunut tai jostain tuntemattomasta syystä muuten vaan sympatiseeraat espoolaista lähiöasukasta, nurmijärveläistä omakotiasujaa tai jopa molempia, suositamme panemaan hakemuksesi meille mitä pikimmiten.

PS. Kokemus missitöistä tai ylipäätään tv:stä ja auttava ruotsin kielen taito katsotaan suureksi plussaksi. Poliitikkotausta ei välttämätön.

Terveisin,
Suomen keskustan Uudenmaan piiri”

Tämä työpaikkailmoitus on tietysti täysin kuvitteellinen, mutta vailla totuuspohjaa se ei ole. Paavo Väyrynen Peräpohjolasta ja kainuulainen Paula Lehtomäki eivät nimittäin vain nyt yksinkertaisesti riitä takaamaan keskustalle neljää kansanedustajaa Uudenmaan vaalipiirissä, johon ei siis kuulu Helsinki, siten kuin Matti Vanhanen ja Tanja Karpela viimeksi tekivät.

Kolmantena ja neljäntenä keskustalaiset saivat viimeksi Suomen suurimmasta vaalipiiristä sisään eduskuntaan kaksi tunnettua kasvoa, Antti ”Kanki” Kaikkosen ja Markku ”M-15” Uusipaavalniemen.

Mutta nyt Kankikin on pulassa. Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa jo epäsuorasti ehdotteli viime viikolla, että tuoreimpien vaalirahasotkujen vuoksi poliisitutkinnassa ryvettynyt tähtitanssija voisi jättää tulevat kisat väliin. Keskustan entinen puoluesihteeri ja Uudenmaan piirin järjestöjyrä Eero Lankia tosin julkisuudessa jo toppuutteli ja antoi Kaikkoselle vielä armonaikaa.

Keskustan päävastustajat Uudellamaalla, mistä valitaan 34 kansanedustajaa 200:sta, ovat johtohahmoineen pelottavia. Vaikka kokoomus menettää Sauli Niinistön, siellä ovat nyt ääni-imureina stadilainen, joskin nyt espoolaisen perheenisän hatun päähänsä laittanut Alexander Stubb ja savolainen Jyrki Katainen. Paikkoja kokoomukselle lohkeaa nykyvirtauksissa vähän väkisinkin kolmannes jaossa olevista, eli se määrä joka puolueella nyt on.

Perussuomalaiset murjovat keskustalaisia ja muita Iivisniemen oman pojan Timo Soinin johdolla ensi keväänä. Siinä menee ainakin yksi tuntematon uusmaalainen taas Soinin siivellä sisään Arkadianmäelle.

Demarit ovat saaneet Uudellemaalle houkuttimeksi töölödemokraatti Mikael Jungnerin kansikuvista tutun Maria Guzenina-Richardsonin rinnalle.

Vihreät joutunevat tuleen ilman europarlamenttiin valittua vetovoimaista Venäjä-kriitikkoa Heidi Hautalaa, mutta Tuija Brax saattaa paikata osan tästä aukosta ministerinä saamansa julkisuuden avulla.

Kysymys kuuluu, kenelle keskustan mahdollisesti menettämä paikka, tai paikat, menevät. Jos voittaja on SDP, saattaa jopa tuleva hallituspohja ratketa tällä hyvin monenkirjavalla alueella, jossa oman kaupungin pojan tai tytön on liki mahdottomuus houkutella ääniä naapurikaupungista. Puhumattakaan siitä, että porvoolainen lähtisi lohjalaista äänestämään tai raaseporilainen hyvinkääläistä.

Takaisin keskustan kuvitteelliseen työpaikkailmoitukseen ja siihen, mitä kehdataan sanoa vasta kahdenvälisessä headhunter-tapaamisessa: ”Erityisenä bonuksena pidämme sitä, että olet valmis loikkaamaan puolueeseemme ja tuot mukanasi valmiin vaalikassan. Mutta jos olet sattunut asumaan missään vaiheessa elämääsi Nuorisosäätiön asunnossa tai edes käynyt sellaisessa isännän tai emännän vieraanvaraisuudesta nauttimassa, tuossa on ovi”.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu