Vilppiä epäillään

Helsingin Sanomat on ansiokkaasti sisäministeriön myötävaikutuksella paljastanut, että somalialaisten perhesidehakemuksissa epäillään harrastetun vilppiä. Tänä vuonna perhesidehakemuksia on tullut jo 2 400, kun neljä vuotta sitten niitä tuli kokonaisen vuoden aikana 570. Selittäjänä ovat muun muassa kasvattilapset.

Tyttöjen osuus väitetyistä kasvattilapsista on poikkeuksellisen suuri. Hesarin käsiinsä saaman muistion mukaan tyttöjä on 70 prosenttia, mikä on pannut virkamiehet epäilemään jopa ihmiskauppaa.

Aihetodiste aihetodisteen perään, eli epäsuoria todisteita syyllisyydestä.

Hyvin todennäköisesti vilppiä on hakemuksissa harrastettu, mutta ei voi tietää kuinka paljon. Ei sitä ainakaan juttu kerro.

Yksi tarkkaakin tarkempi luku Hesarin kirkuvan otsikon alta löytyy. Se on sisäministeriön budjetista tarvitsema 1,8 miljoonaa euroa somalialaisten hakemussuman helpottamiseen. Palkattaisiin lisää virkamiehiä.

Hallituksen budjettiriihessä tuota rahaa ei ensi vuodelle löytynyt. Sisäministeriön ja sen alaisen Maahanmuuttoviraston avittaman uutisen jälkeen voi vaikka löytyäkin. Koko käsittelyruuhkakin kun on kaiken kukkuraksi laiton.

”Paljastuksen” myötä Suomen poliittisen kentän maahanmuuttokriittinen pää sai lisää vettä myllyyn ensi kevään eduskuntavaaleja ajatellen. Perussuomalaiset ja Muutos 2011 kiittävät.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu