Keskustan onni, että pörssirikas Lehtomäki kieltäytyi

Pääministeripuolue keskusta kulkee ongelmasta ongelmaan. Nyt pyörityksen keskellä on perhekeskeinen ympäristöministeri Paula Lehtomäki. Hänen perheensä osakekaupat kiinnostavat Nelosen uutisten mukaan jo poliisia ja osakekauppaa valvovaa Finanssivalvontaa.

Kauppalehden mukaan Lehtomäen mies osti ison nipun Talvivaaran osakkeita tammi-helmikuussa. Kysymys kuuluu, tiesikö kainuulaisen Lehtomäen mies yhtiöstä jotain tavanomaisesta poikkeavaa ostaessaan sen osakkeita juuri ennen kevään kurssihyppyä. Laskennallista kurssivoittoa tuli nopeasti kymmeniä tuhansia euroja, joka tosin haihtui yhtä nopeasti kuin oli tullutkin.

Matti Vanhasen itseoikeutettu seuraaja Lehtomäki ilmoitti monen keskustalaisen harmiksi tammikuun puolivälissä, ettei tavoittele Vanhaselta vapautunutta puheenjohtajuutta, eli hän käytännössä kieltäytyi pääministerin tehtävästä. Paikalle nousi ministerikollega Mari Kiviniemi.

 

Lehtomäki vetosi perhesyihin kieltäytyessään. Hänellä on kaksi alle kouluikäistä poikaa.

Jos Lehtomäki olisi nyt pääministeri, valtakunnassa olisi taas poliittinen kriisi. Vanhasen aikana niihin ehdittiin jo tottua.

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu