Uusi Suomi luopuu STT:stä

Verkkolehti Uusi Suomi lopettaa uutistuotteita ja muita mediasisältöjä myyvän Suomen Tietotoimisto Oy:n (STT) uutisasiakkuuden runsaan kuukauden kuluttua marraskuun lopussa.

Uusi Suomi on ostanut STT:ltä uutisia kolmisen vuotta. Uutisia on hankittu suoraan verkkopalveluun ja toimitus on poiminut niitä erikseen myös uutisfirman mediapankista.

Päivä päivältä STT:n merkitys Uuden Suomen uutistoiminnassa on kuitenkin vähentynyt. Samaan aikaan suoraan Uuden Suomen palveluun tulleet STT:n uutiset ovat aiheuttaneet päällekkäisyyttä oman uutistoiminnan kanssa ja siitä on seurannut hetkittäin sekaannusta, jota lukijat ovat ihmetelleet.

Uutispalvelun hinta suhteutettuna ilmaiseksi palvelunsa tarjoavan verkkolehti Uuden Suomen tarpeeseen eivät enää yksinkertaisesti kohtaa. Uusi Suomi ymmärtää toisaalta erittäin hyvin, että STT:llä on yrityksenä omat hinnoittelutarpeensa. STT:n suurin omistaja on Helsingin Sanomia ja Ilta-Sanomia kustantava Sanoma News.

Maan luetuin itsenäinen verkkolehti Uusi Suomi panee paukkuja vastedes entistä enemmän ympärillä olevan maailman omaehtoiseen seuraamiseen. Ajankohtaisten henkilöiden puhelimet pärisevät yhä tiuhempaan, edustivat he politiikkaa, taloutta, kulttuuria tai muita elämän osa-alueita.

Uusi Suomi rakentaa uutismaailmassa myös kumppanuuksia toisten tiedotusvälineiden kanssa.

Uutistoiminta on Uuden Suomen toinen ydin toisen ollessa Puheenvuoro, maan vaikuttavin blogipalvelu. Puheenvuoro on kasvanut tänä syksynä voimakkaasti ja auttanut osaltaan Uuden Suomen kokonaiskävijämäärän kohoamista parhaimmillaan jo yli 300 000:n.

Puheenvuoro itsessään tavoitti ”Homoilta-viikolla” yli 180 000 suomalaista. Tämä on valtavasti enemmän kuin kävijämäärät Uutta Suomea muuten suurempien tiedotusvälineiden vastaavissa palveluissa. Lukuisten kansanedustajien, europarlamentaarikkojen ja kunnanvaltuutettujen hyödyntämästä Puheenvuorosta nousee uutisaiheita myös muihin tiedotusvälineisiin lähes päivittäin.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu