Olen liikkuva äänestäjä, viimeksi äänestin Uusipaavalniemeä

Olen oikeastaan alkanut pitää EVAn Matti Apusen haluista tietää, mitä puolueita toimittajat äänestävät. Matti on diskreetti mies ja haluaa tietää asian anonyymisti, mutta se ei minulle omalla kohdallani riitä.

Rikon vaalisalaisuuteni ja paljastan, että äänestin vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Suomen keskustan Markku Uusipaavalniemeä, joka sittemmin loikkasi Perussuomalaisiin.

Minusta tämä curlingsankari vaikutti fiksulta isänmaalliselta kaverilta, vaikka en häntä tuolloinkaan tuntenut. Yrittäjänä kaveri tuntui tietävän jotain taloudestakin, ainakin puhui siitä oikein termein. Ja etunimeä pidin poikkeuksellisen erinomaisena.

Kevään 2011 vaaleista en tiedä, liikkuva äänestäjä kun olen. Demareissa, kokkareissa, persuissa, kristillisissä, vassareissa, kepulaisissa, vihreissä ja ruotsalaisissa on kaikissa järkeviä ehdokkaita, joiden moniin näkemyksiin yhdyn helposti. Sitten ovat vielä piraatit, muutokset, itsenäiset ja muut, joiden edustajilla myös on hyviä pointteja.

Joka puolueesta löytyy tyyppi, jota voisin äänestää. Jokaisesta puolueesta löytyy myös henkilöitä, joita en missään olosuhteissa äänestäisi. En tiedä yhtään ehdokasta, joka ajattelisi kaikista asioista aivan kuten minä.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu