Kiitos bloggaajat palautteesta – Puheenvuoron sääntöjä viilattu

Puheenvuoro-blogipalvelussa on siirrytty tänään käytäntöön, jossa keskustelu on rajattu palveluun rekisteröityneiden lukijoiden väliseksi. Kyseessä on kokeilu, jonka aikana Uusi Suomi päättää, tehdäänkö tästä pysyvä toimintatapa.

Puheenvuoron blogeihin omalla nimellään kirjautuneiden määrä lähentelee jo 4 000:tta, mikä takaa keskustelun elävyyden. Aktiivisia bloggaajia on noin 700 ja määrä kasvaa vauhdikkaasti.

Lukijoita Puheenvuorossa on viikoittain noin 80 000, eli se tavoittaa näin vaalien alla hyvin kohdennetusti yhteiskunnallisia asioita verkossa aktiivisimmin seuraavat suomalaiset. Blogeja voi lukea edelleenkin ilman kirjautumista.

Uusi Suomi haluaa olla edistämässä vastuullista nettikeskustelua, mutta se ei halua lähteä esitarkastusten linjalle. Pyrimme takaamaan keskustelun yhä korkeamman laadun kirjautumisvelvoitteen avulla. Näin bloggaajien ja heitä auttavan Uuden Suomen toimituksen tarvitsee uskoakseni poistaa kommentteja jatkossa harvemmin jälkikäteen.

Kirjautumattomilta tulee toki usein arvokkaita näkemyksiä, mutta valitettavan usein myös sellaista tekstiä, jollaisen alustana Uusi Suomi tai sen omistama Puheenvuoro-palvelu eivät halua olla.

Uuden Suomen uutispuoli on siirtynyt jo aiemmin päästämään julkisuuteen vain sinne kirjautuneiden kommentteja. Siellä monet jutut keräävät satojakin kommentteja, joten käytäntöä voi pitää onnistuneena. Tämä ja käyttäjien kannustus (kiitos siitä!) ovat innoittaneet meitä kokeilemaan samaa myös alle puolen vuoden ikäisessä Puheenvuorossa.

Uuden Suomen uutispuolen rekisteröityminen on erillään Puheenvuorosta, joten osallistuminen kumpaankin vaatii erillisen rekisteröitymisen. Taustalla on näiden kahden hieman erilainen filosofia, kun jälkimmäisessä rekisteröityminen suunnattiin alun perin blogin pitäjille. Kirjautumisesta on tullut kuitenkin yllättävän suosittua myös heidän piirissään, jotka haluavat vain osallistua blogikeskusteluun kirjoittamatta avauksia.

Puheenvuoroon rekisteröityminen tapahtuu toimituksen hyväksynnän kautta. Uusi Suomi pidättää itsellään oikeuden olla hyväksymättä sellaisia kirjoittajia, joiden tiedetään toiminnallaan pyrkivän häiriköimään verkkokeskusteluja. Jo kirjautuneiden osalta Uusi Suomi edellyttää yhtä lailla palvelun sääntöjen noudattamista.

Puheenvuoron keskusteluun tulee osallistua lähtökohtaisesti omalla nimellä ja mielellään myös omalla kuvalla, mutta erikoistapauksissa kirjoittaminen on mahdollista myös nimimerkillä. Jos kommentoija/bloggaaja haluaa valita linjakseen nimimerkin, hänen tulee perustella asia ja pyytää erillistä lupaa sähköpostitse Uuden Suomen toimitukselta (petteri@uusisuomi.fi).

Jos et ole vielä rekisteröitynyt kirjoittajaksi Puheenvuoroon, sen voi tehdä täällä. Näin pysyt mukana keskustelussa ja voit tulla tänne aina suoraan vaikka Facebook-tunnuksillasi.

Tarkempaa tietoa Uuden Suomen ja samalla Puheenvuoron käyttöehdoista saat täältä.

Kirjautumattomat voivat esittää jatkossakin mielipiteensä blogiavauksista Facebook-peukulla. Se tietty edellyttää Facebookissa mukanaoloa.

Tehdään yhdessä Puheenvuorosta entistä vaikuttavampi ja räväkämpi mutta myös paremmin toistemme persoonaa ja mielipiteitä kunnioittava blogipalvelu!

Kysykää, kehukaa ja arvostelkaa. Olen langoilla.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu