Timo Soini pyrkii Suomen pääministeriksi
Viime vuonna alkoivat gallupit kertoa, että suomalaisista joka kymmenes olisi valmis äänestämään Perussuomalaisia tämän kevään eduskuntavaaleissa. Nyt sellaiseen ratkaisuun olisi äänestyskopissa valmis joka kuudes suomalainen.
Kokoomusta, keskustaa ja demareita äänestäisi kutakin parikymmentä prosenttia suomalaisista.
Ero Perussuomalaisiin on enää muutama prosenttiyksikkö. Näin on myös kokoomuksen osalta, jonka vetäjä Jyrki Katainen näytti vielä pari kuukautta sitten varmalta tulevalta pääministeriltä.
Kataisen puolueen gallupsuosio on laskenut kuin lehmän häntä. Samaan aikaan keskustan ja demareiden vetäjät Mari Kiviniemi ja Jutta Urpilainen ovat onnistuneet pysäyttämään omat romahduksensa. Mutta ovatko he ainoat pääministerikandidaatit? Eikö myös Timo Soini ala näyttää pikku hiljaa ainakin vähän sellaiselta?
Soini ei ole pätevänä taktikkona tällaisia lähtenyt julkisuuteen puhumaan. Hän on antanut kannatuksen kasvaa harkitun hiljaiselon turvin sekä lyömällä sopivin väliajoin hallituspuolueista lähinnä Vihreitä. Nyt Soini tähtää jo isompia saaliita ja kurkottaa kirkkaampiin saleihin, niin kirkkaisiin kuin kansa suo.
Soini on itse leiponut itsestään lähinnä elinkeinoministeriä. Hieno virka, mutta ei hän tältä postilta pystyisi irrottamaan Suomea eurooppalaisesta päästökauppajärjestelmästä tai tekemään muutakaan radikaalia linjausta Suomen valtion nimissä. Suuriin muutoksiin tarvitaan pääministerin paikka ja rankkaan hallitusohjelmaan valmiit kaverit.
Hallituksen johtopaikalta voisi myötävaikuttaa vaikka markan palauttamiseen, kehitysavun heivaamiseen ja lähtöön Euroopan unionista – ylipäätään mistä tahansa kansainvälisestä sitoumuksesta irrottautumiseen.
Tällaisten ”pikkuasioiden” kanssa näissä vaaleissa painitaan.
Yllättävän moni suomalainen kokee, että ainoa muutosvoima lepää Soinissa. Vasemmistoliitto, demarit ja muut eduskuntapuolueet mielletään kansan silmissä EU:n ja Suomen hallituksen jatkeiksi. Eikös jossain kyselyssä aika moni suomalainen luullut SDP:n olevan hallituksessa?
Vasemmistoliiton oppositioviesti on myös ollut tylsä, vaikka se olisi valmis monenlaisiin sosialismia flirttaileviin talousratkaisuihin ja olisi siten myös aito vaihtoehto porvareille.
Kansa ei ole perinteisestä vasemmistosta innostunut. Sen sijaan uudenlainen radikalismi, eli Piraattipuolue on koettu verkkokyselyissä selvästi vastavoimaksi nykyiselle vallalle. Muissa, niin sanotusti virallisemmissa gallupeissa sekään ei ole päässyt juhlimaan.
Onhan meillä tietysti myös henkeen ja vereen EU-vastainen Itsenäisyyspuolue ja herroille naljaileva Suomen kommunistinen puolue, mutta kovin moni kansalainen ei ole valmis näillekään pienpuolueille tässä vaiheessa ääntään antamaan.
Suurten puolueiden ryhmittyminen keskustaan asiassa kuin asiassa on tehnyt poikkeuksellisen paljon tilaa Soinille. Miten kansalainen voisi löytää eroja kolmen suuren väliltä, kun sitä eivät kykene tekemään politiikkaa ammatikseen seuraavat dosentitkaan?
Poliittinen keskusta on paha paikka olla, koska pyllistys menee aina vastakkaiseen suuntaan kuin kumarrus. Sen ovat huomanneet aiemmin jo Kiviniemi ja Urpilainen; nyt sen tekee myös pääomaverotuksen kiristämiseen valmis ja länsiliittoutumista hyssyttelevä Katainen.
Kun kolmikko ryhmittyy keskustaan ja kiinnittää päähuomion toisiinsa, kasvaa niiden taustalla ilkkuva varjo. Epätodennäköistä on, että se kasvaisi kahdessa kuukaudessa noita kaikkia kolmea suuremmaksi, mutta mahdollista se on.
Aika hyvä päivän arvio:
Enpä ryhdy alleviivaamaan harhalaukauksia.
Niitä varmaan saat yllin kyllin.
Onpahan heräte, Harmaasusi™
Ilmoita asiaton viesti
Tässäpä perussuomalaista visiota ihan vuoteen 2040 asti:
http://hemmokoskiniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/53…
Ilmoita asiaton viesti
Lisääppä, Hemmo, alkoholin kieltolaki tuonne listaasi, sillä yksikään isänmaallinen ihminen ei voi sallia sitä, että isänmaamme lapsia kuolee vuosittain n. 4000, joka vastaa 20 vuodessa melkein sodissamme kuolleiden määrää.
Ilmoita asiaton viesti
Kansa ei tunne olevansa porvareita eikä kommareita, olkaamme siis Suomalaisia perus sellaisia.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä analyysi! Kun suomalaiset ymmärtävät, että suomen eduskunnan ensisijainen tehtävä on suomalaisen ja suomalaisuuden puolustaminen, ei kansainvälinen vastuu ja sen kantaminen, niin se on siinä ja Soini pääministerinä!
Ilmoita asiaton viesti
Nykyiset hallituspuolueet ansaitsevat rangaistuksen, olkoon pääministeri sitten persuista tai demareista, pääasia on, että muutos tulee.
Simo Purhonen.
Ilmoita asiaton viesti
”Timo Soini pyrkii Suomen pääministeriksi”
En väitä, että otsikko olisi virheellinen, mutta vakaa käsitykseni lienee, ettei otsikon avulla ainakaan kirjoittaja pyri kiillottamaan Soinin sädekehää. Otsikkoa kun ei oikein käytetty itse tekstissä.
Analogisesti hyljeksiä pitäisi kai ajatusta, että Kiviniemi, Katainen tai Urpilainen pyrkivät pääministeriksi seuraavien vaalien avulla.
Teksti oli tavattoman hyvä, mutta otsikon avulla ”väärin sammutettu”
Ilmoita asiaton viesti
Kiviniemi, Urpilainen ja Katainen pyrkivät avoimesti Suomen pääministeriksi. Soini ei ole tällaisista haluista puhunut, vaikka pyrkiikin samalla paikalle. Jos ei pyrkisi, olisi maailman ensimmäinen poliitikko, joka ei noilla gallupkannatusprosenteilla pyrkisi.
Ilmoita asiaton viesti
Harkimon tv-haastattelussa studioisäntä maanitteli Soinia valitsemaan itselleen ministerinsalkun seuraavassa hallituksessa. Soini päätyi elinkeinoasioihin, mutta Hjallis meni heti pitemmälle: ”Entäs pääministeri?”
”Sitten pitäisi olla suurin puolue, ja siihen on vielä matkaa”, vastasi Soini. Se ei tosiaankaan ollut kieltäytyminen, vaan ehdollinen ilmoittautuminen valtioneuvoston ykköseksi.
Olette oikeassa, herra päätoimittaja!
Ilmoita asiaton viesti
Eikö Soini itse sanonut muutama päivä sitten olevansa kiinnostunut puolustusministerin tai elinkeinoministerin tuolista?
Katolista uskoa tunnustava Soini olisi hyvä valinta myös pääministeriksi.
Herran pelko on viisauden alku ja pyhimmän tunteminen on ymmärrystä.
Tulisipahan uusia raikkaita tuulia päätöksentekoon ja oikeudenmukaisempi verotuskäytäntö. Soini sanoi Hesarissa joku aika sitten (muistaakseni ainoana kommentoijana) että verotuksen tärkein tehtävä on yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden turvaaminen. Tosi on.
Nythän ollaan eletty lähes päinvastaisessa kehityksessä. En usko min. Kataisen tilaamiin laskelmiin (olikohan ne VATT:lta)joiden mukaan eriarvoistuminen olisi vähentynen vaalikauden aikana. Lisääntynyt eriarvoisuus ja hyvinvointiyhteiskuntamme rapautuminen jatkuu moraalirappion, siis Jumalan käskyistä luopumisen vuoksi.
Se on mielestäni selvä tosiasia ja kehityssuunta. Sekä kansakunnan kuoleman tie, ellei totista parannusta kansan syvissä riveissä tapahdu.Sillä ei vanhurskas Jumala iänkaiken salli itseään pilkata ilman rangaistusta.
Me elämme moraalirappion luvatusssa maassa jossa monet voivat pahoin
ks. http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.p…
Täällä on 700 000 köyhää, lasten,nuorten ja aikuisten pahoinvointia vaikka kuinka paljon ja lisää hajaannusta on tulossa jos syntistä kurjuutta lisäävä nykymeno jatkuu.
Timo Soinille ja hänen puolueelleen (vaikka olen sitoutumaton) toivon Herramme siunausta ja menestystä. Jo senkin tähden, että hän on selvä muutosvoima sekä hyvä esimerkki nykyisielle flegmaattisille joo-joo poliitikoille. Valitettavan monet heistä ovat kadottaneet terveen moraalikoodin lisäksi näyn kansakunnan tulevaisuudesta ja toivosta.
Ilmoita asiaton viesti
Soini ei puhu pääministeriydestä lähinnä siitä syystä, ettei halua luoda kuvaa pyrkyristä vaan vaatimattomasta kadun miehestä johon kaikki voivat samaistua. Onhan meillä esimerkkejä julkisuuden henkilöistä jotka ovat olleet liian itsetietoisia ja kansa ei tällaisista pidä.
Soini ei puhu muutenkaan mitään sillä vaikeneminen on kultaa. Likaisen työn suorittajia perussuomalaisissa riittää jotka ovat valmiita uhraamaan jopa oman poliittisen tulevaisuutensa Soinin puolesta. Kovin uhrautuja lienee Jussi Halla-aho.
Perussuomalaisilla on loistava paikka nousta vaikka vaalien ykköspuolueeksi mutta se vaatii irtautumista lapsellisesta kansallismielisestä hurmoksesta. Myös kansaa sumutetaan täysin katteettomilla lupauksilla Suomen irtautumisesta EMU:sta, EU:sta ja NATO:n rauhankumppanuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
”Perussuomalaisilla on loistava paikka nousta vaikka vaalien ykköspuolueeksi mutta se vaatii irtautumista lapsellisesta kansallismielisestä hurmoksesta.”
Ihan normaali kansallimielisyyttä se on, eikä sen ihmeempiä hurmoksia. Kansallismielisyys – ei vihasta muihin, vaan rakkaudesta omiin.
”Myös kansaa sumutetaan täysin katteettomilla lupauksilla Suomen irtautumisesta EMU:sta, EU:sta ja NATO:n rauhankumppanuudesta.”
NATO rauhankumppanuudesta ei olla itrautumasta. Koska sitä on vaadittu? EU:sta pitää irtautua, koska aina vain suurempi osa päätösvaltaa valuu brysseliin. Uusimpana ehdotukset yhtenäisestä verotuksesta, sosiaalitutvasta ja eläkeiästä. Tämänkö puolesta suomalaiset äänestivät -95? Eurosta voidaan lähteä vallanmainiosti. Kansan vauraus riippuu vain siitä millaisen rahajärjestelmän luomme nykyisen velkarahajärjestelmän tilalle. Talouseliitin oletus on, että uusi markka olisi myös velkaperusteinen ja tämän tähden puoltavat euroa. Muitakin vaihtoehtoja on kuten työperusteinen raha, kuten sveitsin pienyrittäjien WIR, joka tekee sveitsin taloudesta maailman vankimman, eikä suinkaan pankkisektori, kuten usein kuulee väitettävän.
Ilmoita asiaton viesti
”Vasemmistoliitto, demarit ja muut eduskuntapuolueet mielletään kansan silmissä EU:n ja Suomen hallituksen jatkeiksi.”
Eikä ole kovinkaan kaukana totuudesta tuo kansan päätelmä.
”Eikös jossain kyselyssä aika moni suomalainen luullut SDP:n olevan hallituksessa?”
Aika samanlaista se politiikka tuntuu olevan huolimatta siitä onko SDP hallituksessa vai ei. Ilmeisesti kansa ei ole huomannut juurikaan eroa harjoitetussa politiikassa.
Ilmoita asiaton viesti
Suomeen on pesiytynyt hyvin kummallinen käsitys demokratiasta ja se liittyy vaali”voittoihin” ja suurimman puolueen nimikkeen hankkimiseen. Pidetään itsestään selvänä, että numerollisesti suurimman puolueen puheenjohtajasta tulee pääministeri. Ja entisiin numeroihinsa nähden korkeammat luvut tekevät joistain puolueista isompiaankin isomman.
Nyt on kuitenkin niin, että esim. kun odotettavissa on laimeahko osallistuminen vaaleihin, Soinin puolueen mahdollinen vaikkapa 20% vaalivoitto edustanee ehkä noin 12 % äänestäjäkunnasta ja alle 10% koko kansasta. Kokoomuksen samansuuruinen kannatus: saman verran.
Ihmettelenkin, millä aivopoimustoilla noiden puolueiden henkselinpaukuttajat puhuvat kuin 10% suomalaisista muodostaisi ”kansan” tai jopa suomalaisten enemmistön. Sillä tuohon malliinhan Persut ja kokoomuslaiset rehvastelevat. Ja kokoomus käyttää myös valtaa tuohon vedoten.
Miksi Suomessa hallituksen on kestettävä vaikka väkipakolla koko eduskuntakauden, usein käytännössä pidempäänkin? Ennen Suomessa ja nykyään valtaosassa muita maita hallitusten asema on jatkuvasti puntarissa, mutta ei meillä. Eikö eduskunta ole se, joka edustaa kaikkia äänestäneitä (eikä sekään kuin puolta koko kansasta)? Miksi Suomen hallituksille suodaan lähes totaalinen päätösvalta muusta eduskunnasta piittaamatta? Puhumattakaan muusta Suomen kansasta.
On hyvä muistaa, että enemmistöhallituksenkin puolueita on useimmiten äänestänyt alle puolet äänestäjäkunnasta ja reilusti alle puolet koko kansasta.
Ilmoita asiaton viesti
10 POINTS!
Tälläkin erää hallitaan 39,8% kannatuksella äänestäneistä.
Rohkenetko olla lumedemokratiasta yhtä mieltä – Mark?
Heräte, Harmaasusi™
Ilmoita asiaton viesti
Harmaasusi ei demokratiaa oikein ymmärrä. Joskus hallitaan jopa vaaleissa alle puolet paikkoja saaneiden toimesta. Silloin enemmistö ei ole enemmistö vaan useampi vähemmistö, jotka eivät pysty keskenään sopimaan mistään.
Nykin tulee eduskunnassa olemaan sekava, sinne tänne poukkoileva persulauma, jonka kanssa on mahdotonta sopia yhtään mistään. Vaikka Soini saisi hallituksen muodostamisen tehtäväkseen, niin persut eivät hallituksessa tule olemaan, on minun veikkaukseni.
Ilmoita asiaton viesti
Lumedemokratiasta voisi kirjoittaa useammankin kirjan. Olen aina ihmetellyt miksi D-sanaa käytetään vapauden, tasa-arvon, hyvän ja oikeudenmukaisuuden synonyymina. Pikemminkin tuntuu siltä, että sellaista demokratiaa on vähiten siellä, missä sanaa eniten käytetään (vrt. esim Saksan, Kongon, Korean Demokraattiset tasavallat). Hienostuneemmin demokratiaa julistetaan USAssa, jonka hienostuneisuus murenee heti kun sotaretkille päästään.
Muuten, nykyisten hallituspuolueiden kannatus 2007 oli 59,4 % äänestäneistä, 40,3 äänioikeutetuista ja noin 30% kaikista suomalaisista.
Ilmoita asiaton viesti
Pekalle:
Älä hyvä mies tee itsestä idioottia koko lukijankunnan silmissä!
Juuri kun olen alkanut sinua kunnioittamaan.
Numeroita vastan on tyhjä tapella!
Moniko meistä pystyy lähes elinikänsä kannattamaan väärää
koplaa, myöntämään sen sittemmin julkisesti ja kääntämään
takkinsa toisen häviäjän puoleen.
Se vaatii luonnetta ja siitä iloisesti hattua nostan.
Mutta-mutta,
eduskuntavaaleissa 2007 annettiin 2 790 752 ääntä.
Hylättiin: 19 516
Kelvollisia jäi: 2 771 236
Hallituspuolueiden äänimäärä oli 1 618 218.
Kepulit 640 428
Kokomusta 616 841
Virheet 234 429
FSP 126 520
Äänioikeutettuja oli sillä erää 4 292 436. Tasan.
Pitkänmatikan miehet(naiset)saa laskea itse mikä
on hallituspuolueiden äänisaalis äänioikeutetuista.
Usko on siten lujempi.
Muut äänioikeutetut eivät kannattaneet em.
hallituspuolueita. Siis lumedemokratiaa
vaikka voissa paistaisi.
Heräte, Harmaasusi™
Ilmoita asiaton viesti
Harmaasusden ilmaisu:
”Tälläkin erää hallitaan 39,8% kannatuksella äänestäneistä.”
On tuo aivan alkeellinen prosenttilasku sinulta siellä peruskulussa jäänyt käsittämättä. Oleellisinta prosenteista puhuttaessa onkin aina tietää: prosenttia mistä.
Tuossa lasketat prosentit äänestäneistä, kommentissasi Pekalle äänioikeutetuista.
Ilmoita asiaton viesti
Ongelma tietysti on, että kirjoitit: ”Tälläkin erää hallitaan 39,8% kannatuksella äänestäneistä.” et äänioikeutetuista. Ovat kokolailla eri asia.
Ilmoita asiaton viesti
Harmaasudelle pitänee vähän valaista asiaa:
Kun äänestetään niiden ääniä EI HUOMIOIDA jotka eivät äänestä. Sillä ei ole tasan mitään merkitystä. Vai rohkenetko väittää että jotka eivät äänestäneet olivat kaikki oppositiossa? Entäpä jos he olivatkin kaikki Hallituksen puolella mutta eivät äänestäneet? Sinähän vetelet mutkat suoriksi. Laki on niin vain ne jotka äänestävät lasketaan. Ne jotka eivät äänestä antava ns valtarkirjan että tehkää mitä vaan, minua ei kiinnosta. Et voi laskea niitä ääniä hallitusta vastaan. Sorry, mutta Harmaasusi on kyllä nyt totaalisen väärässä eikä tässä ole matematiikalla mitään sijaa sinäänsä.
Ilmoita asiaton viesti
Totta puhut Marko, niin juuri. Muokkausmahdollisuus
meni sivu, joten pistin tuohon koko laskelman.
Luvut perustuvat tähän tietoon:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Eduskuntavaalit_2007
Muokattu-Muokattu-Muokattu:
Älä Pekka hirnu, piti pistää vasa pakkaseen,
kirjoitusvire on tunnustettu ja lähetetty
3 kappaleena pilkunnussijoiden yhdistykselle.
Tuosta laskelmasta voi laskea kannatuksen,
jos on uudet patteri laskimessa.
Harmaasusi™
Ilmoita asiaton viesti
Heinolle:
”Kun äänestetään niiden ääniä EI HUOMIOIDA jotka eivät äänestä. ”
Akkurat! Ei tuo ole uutinen.
Ketkä päättävät (ovat päättäneet) ettei huomioida?
”Sillä ei ole tasan mitään merkitystä.”
Juuri niin, lumedemokratiassa ei olekaan.
”Vai rohkenetko väittää että jotka eivät
äänestäneet olivat kaikki oppositiossa?”
Typerääkin typerämpi kysymys.
Hallitusta äänestivät ne jotka kannattivat
ko. sakkia. Muut eivät.
”Entäpä jos he olivatkin kaikki Hallituksen
puolella mutta eivät äänestäneet?”
Tuo on niin erikoista, mitä olet ottanut?
”Sinähän vetelet mutkat suoriksi.”
Matematiikka on toisille ikävä asia, etenkin pitkämatikka.
Sille ei kerta kaikkiaan voi mitään. Olen pahoillani.
”Laki on niin vain ne jotka äänestävät lasketaan.”
Tismalleen juurin noin.
”Ne jotka eivät äänestä antava ns valtakirjan
että tehkää mitä vaan, minua ei kiinnosta.”
Oletko kenties entinen stalisnisti utopiassasi?
”Et voi laskea niitä ääniä hallitusta vastaan.”
Olen taas pahoillani. Matematiikka vain on noin.
”Sorry, mutta Harmaasusi on kyllä nyt totaalisen
väärässä eikä tässä ole matematiikalla mitään
sijaa sinäänsä.”
NOUHÄTÄ minusta, sinusta tässä ollaan huolissaan
koko remmi.
Harmaasusi™
Ilmoita asiaton viesti
En ole ennen tällaisen miehen kanssa keskustellut joka väittää ettei ole uutinen kun kerron että niiden ääniä lasketa jotka eivät äänestäneet. Vaikka hän on koko ajan väittänyt että nukkuvat kuuluvat oppositioon kaikki ja kun käännän asian toisinpäin hän on sitä mieltä että olen ottanut jotain ylimäärästä? Ei ihan oikeasti voi kuin nauraa. Tämmöisiä juuri ovat Persut! Enempää en viitsi enää.
Ilmoita asiaton viesti
Vielä Heinolle:
Ota oppia Pekka Siikalasta, hän sentään osaa
luikkia pois silloin kuin matematiikka pitää
kutinsa. Ei kahta puhetta.
Kysehän on koko ääntenlaskenta-prosessista
kannatuksen suhteen.
Molemmat tavat toimivat. Toinen on oikea
loogisesti, toinen sallii lumedemokratian.
Kyllä ne äänioikeutetut ovat olemassa, elämässä,
tässä Absurdistanissa siitä huolimatta, etteivät
äänestäneet.
Marko Kivelä sentään tajusi mistä on kyse,
eikä käy päätään seinään hakkaamaan.
Sinulle sallisin kyllä kernaasti kirjoitetun
tekstin omaksumisen vaikeuden takia, että
saisit varmuuden vuoksi äänestää kaksi kertaa.
Mitä tulee persuhin, en kuulu niihin. Joten
älä anna väärää todistusta lähimmäisestäsi.
Enkä kuulu kyllä muuhunkaan puolueeseen.
Ja kyllä minäkin nauran, olen nauranut jo
vuosikausia moiselle enemmistöhallituksen
muodostamiselle.
Vaikka 100 000 uskoo hölynpölyyn, se on
silti hölynpölyä.
Harmaasusi™
Ilmoita asiaton viesti
No valitettavasti sinulla on ihan matemaatiikkasi ja joo, eihän tuota kukaan ymmärrä muut kuin sinä. Mutta meille muille
”eduskuntavaaleissa 2007 annettiin 2 790 752 ääntä.
Hylättiin: 19 516
Kelvollisia jäi: 2 771 236
Hallituspuolueiden äänimäärä oli 1 618 218″.
Eli 1618218/2771236=0,58393366…. eli 58,39%. Minkä sinä saat?
Mitä on lumedemokratia?
Ilmoita asiaton viesti
Suomessa toimii demokratia. Tuoreimman sveitsiläistutkimuksen mukaan meillä on parhaiten toimiva demokratia, yhdessä Belgian ja Tanskan kanssa. Zurichin yliopiston tekemän barometrin mukaan seuraaville sijoille tulivat muut pohjoismaat, sekä Kanada, Hollanti, Luxemburg ja Yhdysvallat.
Suoran kansanäänestyksen maan Sveitsin sijoitus oli tutkijoidenkin mukaan ”valitettavasti keskikastia”. Suora kansanäänestys ei näytä tutkimuksen mukaan tukevan demokratiaa. Päinvastoin.
http://www.nccr-democracy.uzh.ch/news_events/news/…
Ilmoita asiaton viesti
Yhtä tärkeä anti tuossa tutkimuksessa oli se, että demokratia ei ole kriisissä. Päinvastoin, demokratian laatu on noussut tutkimuksen aikavälillä, eli vuodesta 1995 vuoteen 2005.
Tutkimuksessa käytettiin 100 empiiristä indikaattoria mittaamaan miten hyvin demokraattisia periaatteita noudatetaan.
Oheisessa linkissä on tutkimuksen tiivistelmä:
http://www.nccr-democracy.uzh.ch/news_events/news/…
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä ja asiallinen kirjoitus, arvatkaa vain, olisiko HS:n päätoimittaja kyennyt vastaavaan analyysiin !
Hyvä Uusi Suomi !
Ilmoita asiaton viesti
Minun käsittääkseni Soini on pyrkimässä presidentin paikalle , siksi hän ei halua presidentin valtaa rajoitettavan.Kannattaa alkaa heittelemää suurempia paskalakeja ja tuloeroja.
Turun Perussuomalainen.
Muuten oletteko huomanneet, että kaikki äänestysennusteet, joita kokoomuksenLehden toimekisi YLE on teettänyt on vedetty Perussuomalaisten osalta alakanttiin ja kaikki on ylittäneet tähän asti ennusteet äänestyksessä.Likaisen työn tekijä ja eläkkeellä.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoista että Soini haluaa pääministeriksi? Luulee varmaan että pääsee tekemättä mitään nauttimaan vielä parempaa palkaa kuin Brysselissä? Kyllä Suomen kanssa on auttamattoman sinisilmäistä! Hänhän valehteli tekevänsä suurella palkalla tätä ”Ilmastomallia” ihan omin sanoin 1,5vuotta. Mahtoi olla raskasta kun ei saatu edes kirjoitusvirheitä korjattua. Eihän toki Soinin vika ole jos hän haluaa sinne. Saa haluta. Mutta on kansan ja muiden politikoiden tehtävä punnita onko hänestä siihen? Itse olen jyrkästi eri mieltä ja syyt löydätte alla olevasta kirjoituksestani.
http://jussimanhki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/60683-…
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaiset on saattanut ns. politiikan asiantuntijat naurunalaisiksi.
”Asiantuntijoiden” analyysien mukaan Perussuomalaisten piti olla Ruotsidemokraattien kopio.
”Asiantuntijoiden” mukaan Perussuomalaisten kannatuksen piti myös laskea kun Soini siirtyy Brysseliin.
”Asiantuntijoiden” mielestä Perussuomalaiset eivät voi menestyä vaaleissa kun Soini on ehdolla vain yhdessä vaalipiirissä.
”Asiantuntijoiden” mukaan Perussuomalaisten äänestäjät on epävarmoja.
Asiantuntijoiden, varsinkin valtiotieteilijöiden, olisi parempi pitää suunsa kiinni, koska kompetenssi ei heillä riitä tutkijakammioiden ulkopuolisen elämän ymmärtämiseen.
Vasemmisto-oikeisto-jako on aikansa elänyt. Se elää vain helsinkiläisten valtio-oppineiden ja toimittajien omissa pikkuisissa sisäänlämpiävissä piireissä.
Äänestäjän näkökulmasta tulevassa eduskuntavaalissa äänestetään vaihtoehto Ruotsalaiselle kansanpuolueelle Suomen hallitukseen.
Valtiotieteilijöiden ja toimittajien mielestä pitäisi tietysti äänestää perinteen mukaisesti vain taas hallituskumppanit Ruotsalaiselle kansanpuolueelle. Sitten olisi heidän maailmansa ennallaan.
Minä olen aina tiennyt,että Perussuomalaiset on sosiaalinen puolue. Siksi äänestän Perussuomalaisten ehdokasta Keski-Suomessa tulevassa eduskuntavaalissa.
Siihen joku valopää toteaa,mutta Tuupainen ja Uski on ehdolla vain Keski-Suomessa.
Ilmoita asiaton viesti
”Sen sijaan uudenlainen radikalismi, eli Piraattipuolue on koettu verkkokyselyissä selvästi vastavoimaksi nykyiselle vallalle. Muissa, niin sanotusti virallisemmissa gallupeissa sekään ei ole päässyt juhlimaan.”
Pienpuolueiden kannatustahan ei mitata yhtä tarkasti kuin suurten puolueiden koska kyselyt tehdään aika pienillä otoksilla jolloin pikkupuolueiden kannatus ”mahtuu virhemarginaaliin” ja sen vuoksi vasta vaalien jälkeen näkee todellisen tilanteen. Tuohon virhemarginaaliin kun kuitenkin voi mahtua se pari kansanedustajaakin :).
Ilmoita asiaton viesti
On aivan eri asia kannattaa pienpuoluetta gallupissa, koska niissä ei ole kannatuskynnystä. Eduskuntavaaleissa ääni menee ns hukkaan.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Perussuomalaiset ottavat puoluekurin käyttöön, niin silloin puolue on pettänyt äänestäjänsä pahemman kerran. Seuraavissa vaaleissa käy kato.
Jos taas jokainen edustaja saa vapaasti sooloilla, ei perussuomalaisia kansanedustajia voi laskea hallituksen tukijoihin, vaikka puolenkymmentä ministerinpaikkaa tarjottaisiin. He kun aivan rutiinilla äänestävät vieläpä useimmiten vastaan hallituksen esityksiä.Perussuomalaisilla ei silloin olisi minkäänlaista mahdollisuutta päästä edes hallitukseen, olkoot vaikka selvästikin suurin puolue.
Siis varmaankin puoluekuriin pakottaminen tulee olemaan ensimmäinen suuri pettymys kannattajille.
Ilmoita asiaton viesti
Jari-Petri Heino
Minä kirjoitin, että kansanedustaja saa äänestää miten itse haluaa. Sitä ei kukaan voi häneltä kieltää, mutta hän yleensä ymmärtää asiat paremmin kuin sinä, ja saa myös jotakin aikaan liittoutumalla samanmielisten kanssa. Aivan samanmielisiä ei kaksi ihmistä koskaan voi olla. Järjetöntä touhua joutua kirjoittamaan sinulle kaikki kahteen kertaan. Opettelisit lukemaan!
Haepa nyt laista se kohta, jossa kansanedustaja määrätään äänestämään puoluetta!
Ilmoita asiaton viesti
”Siis varmaankin puoluekuriin pakottaminen tulee olemaan ensimmäinen suuri pettymys kannattajille.”
Näin ne joita vit*ttaa puoluekuri ajattelevat. Terve harkintakyky päätöksenteossa tarkoittaa sitä, että valitaan kulloisenkin tilanteen mukaan paras vaihtoehto eikä siten, että joku Jumalasta seuraava kertoo mitä nappula tulee milloinkin painaa. Miten terveen harkintakyvyn mukaan toimiminen voi johtaa kaokseen ?
Ilmoita asiaton viesti
Tuskinpa tuo uskoo pääministeriksi joutuvansa. Mutta niin siinä todennäköisesti tulee käymään.
Mitäs läksi.
Persuilla on kova paikka, he joutuvat monet melkein kylmiltään tulikasteeseen. Eivät saa harjoitella vuosikymmeniä eduskunnassa.
Perussuomalaiset eivät ole osallisia vaalirahaskandaaleihin. Se jos mikä tulee johtamaan heidät valtaan. Minua ainakin henkilökohtaisesti ällöttää nämä kaikenkarvaiset parasiitit. Ei siinä enää kokemus paljon paina, jos kyvyt suuntautuvat oman napansa loistettuluun.
Ilmoita asiaton viesti
Näin on hyvä! Persuja ei rasita maantapa ja se, että näin on tehty aina ennenkin?!
Joudumme etsimään uusia ratkaisumalleja, vanhojen monikertaan kaluttujen tilalle! Kehoittaisin jokaista tutustumaan netissä videon pätkään, olikohan ajankohtaisesta kakkosesta ”Katainen valehtelee suorassa tv. lähetyksessä”, linkittäisin sen jos osaisin!
Ilmoita asiaton viesti
No Soini on valehdellut tekevänsä Ilmastomalliaan 1,5 v Brysselissä ihan omin sanoin. Sekö ei ole valehtelua sitten?
Ilmoita asiaton viesti
Kaikille jotka eivät usko Soinin valehdeleen niin tuosta kannattaa alta katsoa Ylen uutisia viime perjantailta . Totuus tulee 6 minuutin jälkeen ja siinä Soini väittää ihan pokkana että on tehnyt tätä ilmastomallia 1,5 vuotta Brysselistä. Ja viikkoa myöhemmin paljastuu karu totuus.
http://yle.fi/ohjelmat/957290
🙂
Ilmoita asiaton viesti
Timo Soini ei pääse pääministeriksi. Siihen tehtävään tarvitaan muutakin kuin vesimelonin kokoiset herneet nenässä, muutoin saattaa tulla lähtö kuin hauelle kaislikosta. Kansa ei ole niin yksinkertainen, että pääministeriksi äänestäisi, mutta kulttuuriministeriksi tai kopiointitaidon myötä ympäristöministeriksi.
Ilmoita asiaton viesti
Minusta se on varsin todennäköistä jo näissä vaaleissa. Ainakin puolueasetelmiin tulee pysyvä muutos, sehän näkyy nyt jo. Jos ei tällä erää, niin sitten 4 vuoden kuluttua.
Onhan Soini jo vanha konkari. Ja eikö hänellä ole sama koulutus kuin sillä kokoomuksen kopiomiehellä.
Oulun golffarittarenkin pahimmat painajaiset toteutunevat. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Ennenkuin Persulaisilla menee lopullisesti realismin taju , niin kannattaa pitää mielessä se tosiasia että Gallupeilla ei ole yhtään ministerin tai edes kansanaedustajan paikkaa jaettu. Mielenkiinnolla odotamme kun tulee Gallup jossa tämä ilmasto keplottelu vaikuttaa. Toivottavasti kansa ymmärtää oman parhaansa.
Ilmoita asiaton viesti
Ketähän Jussi Heino, vihreänä miehenä tarkoittaa ”kansalla”? Ugandalaisia vai…
”Omaa parastaan” oli nimittäin sekin mainittu.
Ilmoita asiaton viesti
Vai että mieheltä tarttis kysyä. Vielä sovinistikin kaiken päälle…
Ilmoita asiaton viesti
Se sinun Merja pitää päätellä omilla aivoilla jos kykekenet mitä kansaa tarkoitin. Jos et niin kysyppä mieheltäsi vaikka 🙂
Enkä ole kyllä vihreä.
Ilmoita asiaton viesti
Melkein päivälleen vuosi sitten [laskiaissunnuntaina 14.2.2010]seisoin Tampereen kirjamessuilla Pirkkahallissa lavan vieressä, ja aivan sattumalta, kun joukko poliitikkoja aloitti session.
Tilaisuuden jälkeen Timo Soini kommentoi (lainaus selostuksesta);
”Lavalla Tampereen Kirjamessuilla kannatti käydä. Hän nimittäin keksi Politiikka-Suomi -paneelikeskustelun aikana vaalilauseensa seuraaviin eduskuntavaaleihin.
Se kuuluu turhia nöyristelemättä: ”Soini sisäministeriksi”.
– Siinä lavalla se pätkähti päähän ja tuli möläytettyä. Isä on sanonut, että vaalimainoksen pitää mahtua kolmeen sanaan, eikö kaksi ole vielä parempi, sanoo Soini.”
Koska yhtään ääntä ei ole vielä annettu, ei ehkä voi sanoa että ”nälkä kasvaa syödessä”. Parempi muotoilu tässä vaiheessa lienee: ”Nälkä kasvaa ruokaa ajatellessa”.
Minäkin uskon, että Timo Soinin varsinainen tavoite on presidentinvaalit 2012.
Siitä se hulabaloo vasta repeää. Varsinkin jos Sale ei ole kehissä mukana.
Ilmoita asiaton viesti
Merja, Soini pääministerinä, ei ollenkaan paha. Useimmat perussuomalaiset kansanedustajaehdokkaat ovat vaikuttaneet kotikuntiensa valtuustoissa ja opetelleet siellä politiikan tekoa ja yhteistyökuvioita toisten kanssa. Kyllä sitä osattaisiin sopeutua hallituspuolueen kansanedustajiksi, siinä kuin toisetkin.
Ilmoita asiaton viesti
Tosi on, Seppo. Entisinä aikoinakin kaikki kansanedustajat olivat harjoitelleet demokratia-taitojaan jo vuosia kunnallispolitiikassa. Ei silloin missit ja urheilijat päässeet eduskuntaan loisimaan.
Sekin on ehkä kumminkin vahvuus, se että persujen kansanedustajaehdokkaat ovat ei-julkkiksia. Tuntemattomia, kuten valtamedia on paukutellut…että Soinia voi äänestää vain Uudellamaalla. Ne unohtavat, että ihmisiä on muuallakin.
Oikeastaan mie tarkotin sitä, että he joutuvat suoraan ministereiksi monet. Vaan onhan ennenkin ollut ensimmäisen kauden kansanedustajia ministereinäkin.
Ilmoita asiaton viesti
Leskinen, en usko tuota ollenkaan. Perussuomalaisten valttikortti politiikassa näet on mielikuva politiikan vastaisuudesta.
Mutta hyvä Soinin olisi joutua pääministeriksi, tai vaikka vain hallitukseen, koska seurauksena Perussuomalaiset hajoaisi vuodessa tai parissa. Siinä vaiheessa kun politiikan vastaisella markkinoinnilla eduskuntaan päässeet alkaisivat harjoittaa politiikkaa, kannatus romahtaa. Näin on käynyt aina historiassa, ja näin käy nytkin.
Jos Soini haluaa lisäaikaa puolueensa olemassaololle, hän pitää teidät Persut oppositiossa. Sekään tie ei kovin pitkä olisi.
Ilmoita asiaton viesti
Kehäkolmoslaistenkinhan pitäisi olla ylpeitä, että heilläkin on sellainen mutantti, joka vaikuttaa aivan peräpohjalaiselta, siis kansanmieheltä.
http://www.youtube.com/watch?v=4L3-T3fzAWs
Soinille vaan terkkuja:
”Soini resitentiksi!”
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä kirjoitus ja kommentteja.
Itse olen odottanut ehkä perussuomalaisilta liikaakin. Kuten sen avointa paljastamista, että keiden toimesta, kuinka ja millä rahalla tätä Suomea todella hallitaan. Eduskuntahan se ei ole enää pitkään aikaan ollut.
Pääsin syksyn 2009 korruption vastaisissa mielenosoituksissa kysymään asioita useilta kymmeniltä kansanedustajiltamme.
Kysyä sai, mutta vastauksia ei esimerkiksi vaalirahoittajista tippunut.
Yritin omatoimisesti kansakoulupohjalta ponnistaen selvittää myös keitä kaikkia on ollut keskustan, kokoomuksen ja sdp:n mukaan kutsumina tekemässä hallitusohjelmia vuosina 2003 ja 2007.
Keskusta ja sdp ymmärsivät kysymyksen omalla tavallaan eli väänsivät asian kokonaan sivuraiteille. Kokoomus ainoana vastasi ja toimitti nimilistan, mutta nimien perusteella en osannut yhdistää heitä mahdollisiin kokoomusta tai sen ehdokkaita vaalirahoittaneisiin toimijoihin.
Meidän pitää mielestäni muistaa se, että perustuslain mukainen kansanvalta ei voi toimia, jos kansa ei tiedä edes näitä perusasioita päättäjistään.
1. Vaalirahoituksen salaisuudet julki koko 2000-luvulta
http://ajankuva.blogspot.com/2010/06/vaalirahoituk…
2. Maan tapa? Institutionaalinen korruptio vaiko rehellisyys?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/maan-tapa-ins…
3. Suomi 2.0 – Maan tapa vuonna 2017?
http://ajankuva.blogspot.com/2010/07/suomi-20-maan…
Tuosta esille ottamastani hallitusohjelmaan tekoon liittyvästä aiheesta kiinnostuneet saavat halutessaan parhaiten tietoa internetin hakukoneilta.
Hakusanapariksi esimerkiksi – hallitusohjelman tekijät
Ilmoita asiaton viesti
Minulle on jäänyt mieleeni sellainen Eduskunnan kyselytunti, missä Tennilä kysyi, että miksi ei voitaisi laittaa henkilökohtaista kattoa vaalirahoitukselle. Minusta se oli huippukysymys. Jotakin ne söpöttivät vastausta, epämääräistä…Se oli ennen sitä, kun kaikki pläsähti käsiin.
Senkin muistan, kuinka NIINISTÖ MUIJUILI YLIMIELISESTI.
Se on syöpynyt mieleeni. Jos Soini ja Niinistö olisivat vastakkain, äänestäisin siksi Soinia.
Niinistö ei kumminkaan ollut läsnä Kanervan kekkereillä…vaikka tuskin oli kutsuttukaan.
Ilmoita asiaton viesti
Kysymys kuuluukin, voiko ulkomaalaisvihalla ratsastavan puolueen johtajasta tulla pääministeriä EU-valtiossa. Muissa maissa on tähän asti tehty selväksi, ettei edes hallituspaikka tule kysymykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Neuvostoliitossakin Azerbaidzanin ym neuvostotsavaltojen johto valittiin Moskovassa. Pitääkö maan erota EU:sta voidakseen valita oman johtonsa? Toisaalta ainakin Iso-Britannia, Unkari, Italia ja Itävälta ovat toimineet päämisnisterivalinnassa itsenäisesti Brysseliä tottelematta.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä EU eräänlainen Neuvostoliitto on. Sen johto ei ole demokraattisesti valittu eikä se ole parlamentaarisessa vastuussa minnekään. Kun EU-maiden puolueet ovat jo pitkään pystyneet pakenemaan omaa kansallista parlamentaarista vastuutaan Brysselin selän taakse, ne eivät enää ole poliittisia puolueita sanan länsimaisessa merkityksessä. Niiden tehtävä on pönkittää Brysselin virkamiesvaltaa ja pitää väärät vaihtoehdot poissa kansallisesta politiikasta.
Neuvostoliitto saneli käytännössä Suomenkin hallituksen kokoonpanon kymmenien vuosien ajan, mm. pitämällä Kokoomuksen oppositiossa, vaikka Suomi ei edes kuulunut Neuvostoliittoon.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä kun vastailen ja US hävittää jäljet.On kuitenkin kivaa kuittailla Suomenruotsalaiselle(tapanainen) jonka kuitti näkyy päiväkaupalla ,mutta kun siihen kuittaa se häviää arkistoon ,kiitos vaan.Onhan Uusi Suomi kuitenkin suomalaisten asialla.Minä en taida olla ,koska minun mielipiteitä ei tunnusteta ,vaikka kävin eilen eduskunnassa kutsuttuna katsomassa sitä sekoilua.No,teillä on totuus jos sensuuri suo ja minulla kokemus.
Ilmoita asiaton viesti
No jopas on .Olen alkanut sekoilla ja olen aivan väärällä osastolla.luultavasti minulla on lääkkeet jääneet ottamatta aamulla vaikka minä en niitä syö.Anteeksi kaikille ,mitähän tässä vielä teille muille tapahtuu,kun minäkin sekoan.’
Ilmoita asiaton viesti
Minä olen reilu vaihtoehto Helsingissä ilman ulkomaalaisvihaa ja valepuhetta: http://www.stacy.ehdokas.info/ niin kuin moni muukin vasemmistolainen.
Mielestäni EU:sta pitäisi erota, paikallisvaluutta on hyvä asia, kansanäänestysten pitäisi olla sitovia eikä aselupien ehtoja pitäisi kiristää.
Soini on porvarien ja paavin taskussa. Haluavatko suomalaiset paavin miehen valtaan? Eikö jo siitä yhdestä päästy vuonna 1150? Minä vastustan uskontovaltiota.
Jos et halua tai voi äänestää minua, äänestä kommunistia. Suuri osa siitä, mitä sinulle on kommunismista kerrottu on porvarivalhetta. Oikeasti suomalaisten hyvinvointi rakentui kommunismin varaan (sillä NL ei pystynyt myymään sahatavaraa Länsi-Eurooppaan silloin kun siihen oli kova tarve ja kovat hinnat).
Ilmoita asiaton viesti
Hesarin 9.2.11 tilaamassa kyselyssä kysyttiin mieluisinta hallitusvaihtoehtoa.
Kiinnitti huomiota,että Rkp:tä ei mainittu ollenkaan yhdessäkään vaihtoehdossa. Eikö sitä uskalleta tai saada kysyä? Tulisiko liian tyrmäävä vastaus kansalta? Miksi vakituinen hallituspuolue ”unohtui” pois kyselyssä?
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä havainto Jarmo. Silloin kun politiikasta tai kaupankäynnistä on kyse, rehellisyydellä ja avoimuudella ei ole mitään tekoa. Kyse on tarkoituksenmukaisuudesta. Tämä on tyhmän ja manipuloidun lukijan mielipide.
Ilmoita asiaton viesti
Pekka Siikala kirjoitti kommentissaan 9.2.2011 14:31 :
”Aidossa demokratiassa ei ole äänestyspakkoa, joten aito demokratia ei ole lumedemokratiaa. Lumedemokratiaan siirrymme vasta sitten kun äänestämisestä tehdään pakko.”
Monissa EU-maissa (Kreikka, Luxemburg, Belgia…) on äänestyspakko: http://fi.wikipedia.org/wiki/Belgian_vaalit
Lainatakseni Shemu P:n kommenttia 9.2.2011 13:29:
”Suomessa toimii demokratia. Tuoreimman sveitsiläistutkimuksen mukaan meillä on parhaiten toimiva demokratia, yhdessä Belgian ja Tanskan kanssa. Zurichin yliopiston tekemän barometrin mukaan seuraaville sijoille tulivat muut pohjoismaat, sekä Kanada, Hollanti, Luxemburg ja Yhdysvallat.”
Zürichin tutkimuksen luettelemista toimivista demokratioista Kanadassa, Luxemburgissa ja Belgiassa on äänestyspakko. Miksi Pekka Siikala yhdistää lumedemokratian ja äänestyspakon toisiinsa??? Hollannissa oli äänestyspakko vuoteen 1967 saakka. Oliko Hollanti ”lumedemokratia” vuoteen 1967 Pekka Siikalan mielestä? Tai Itävalta, joka luopui äänestyspakosta 80-luvulla tai Englanti, jossa myös oli aiemmin äänestyspakko? Australiassa on yhä äänestyspakko ja samalla toimiva demokratia.
Ilmoita asiaton viesti
Luin nyt Huuskon jutun alusta loppuun. 🙂
Se oli ihan objektiivinen. Ei mitään ilkkuvaa hesalaista vihermössöä. Kiitos.
”Pyrkii” pääministeriksi. Siinä on kumminkin jotain hassua. Onko tuo valmistautunut ajatukseen. Eihän sellaista ole koskaan ennen tapahtunut, että joku kiilaisi kolmen ohitse…ennen on viilailtu vain prosentteja…nyt sitten kymmeniä prosentteja.
Ilmoita asiaton viesti
Olen aina ihmetellyt puheita siitä, että suurimman puolueen ehdokas on pääministeri. Ei ainakaan perustuslain mukaan:
”61 §
Valtioneuvoston muodostaminen
Eduskunta valitsee pääministerin, jonka tasavallan presidentti nimittää tähän tehtävään. Muut ministerit presidentti nimittää pääministeriksi valitun tekemän ehdotuksen mukaisesti.
Ennen pääministerin valintaa eduskuntaryhmät neuvottelevat hallitusohjelmasta ja valtioneuvoston kokoonpanosta. Näiden neuvottelujen tuloksen perusteella, kuultuaan eduskunnan puhemiestä presidentti antaa eduskunnalle tiedon pääministeriehdokkaasta. Ehdokas valitaan pääministeriksi, jos eduskunnassa toimitetussa avoimessa äänestyksessä enemmän kuin puolet annetuista äänistä on kannattanut hänen valitsemistaan.
Jos ehdokas ei saa vaadittavaa enemmistöä, asetetaan samassa järjestyksessä uusi pääministeriehdokas. Jollei uusikaan ehdokas saa yli puolta annetuista äänistä, toimitetaan eduskunnassa avoimena äänestyksenä pääministerin vaali. Valituksi tulee tällöin eniten ääniä saanut henkilö.
Valtioneuvostoa nimitettäessä ja sen kokoonpanoa merkittävästi muutettaessa eduskunnan on oltava koolla.”
Lain mukaan pääministeri ei edes tarvitse olla kansanedustaja. Jos enemmistö kansanedustajista haluaa, että Pekka Siikala on tuleva pääministeri, niin Pekka Siikala on pääministeri.
Ilmoita asiaton viesti
Viime aikoina suurimman puolueen puheenjohtajasta on tehty pääministeri. Edessä olevien vaalien tulos voi kyllä olla niin kimurantti, että hallituksen muodostaminen ei ole yhtä yksiselitteistä kuin esimerkiksi viimeksi.
Tuomo Kokolle tuolla ylempänä kiitokset referaatista Hjallis-ohjelmasta 27.1. En sitä katsonut. Pääministerikysymykseen Soini oli vastannut Kokon mukaan näin: ”Sitten pitäisi olla suurin puolue, ja siihen on vielä matkaa”.
Ilmoita asiaton viesti
Ole hyvä vain – sen varsinaisen tunnustuksen ansaitsee tietysti Hjallis Harkimo. Nyt hän esiintyy jo pätevästi myös journalistina, ja rohkenee päästellä ilmoille myös ne ”tyhmät kysymykset”.
Kalevi Kantele muistuttaa sinänsä aivan oikein, ettei kansa vaaleissa valitse pääministeriä, vaan eduskunnan. Kansalaisten tietämys ja valppaus on nyt muun muassa netin ansiosta aivan uudella tasolla. Eduskunnalla ei kerta kaikkiaan ole kanttia kävellä äänestäjien yli valitsemalla pääministeriksi ketä tahansa ”meidän Pekkaa”. Suurimman puolueen puheenjohtaja pääsee kisaan paalulta, mutta tiukassa tilanteessa kilpailijoillakin on vaikutusmahdollisuus.
Tähän Perussuomalaisten nousuun liittyy tietysti se erikoisuus, että vaaleissa siitä ei ole minkäänlaista näyttöä! Puolueella on vain muutama kansanedustaja, joten Soinin ja kumppaneiden mahtava medianäkyvyys on kuin taikatemppu. Onko yksikään puolue Suomen historiassa hyötynyt näin rajusti kaupallisista mielipidetiedusteluista? Perussuomalaiset ovat ulkoistaneet vaalityönsä tutkimusfirmoille – maksutta.
Ilmoita asiaton viesti
Käväisin vähän etäämpänä Suomesta ja juttelin harmaahapsisten kanssa. Sellaisten, jotka ovat nähneet Willy Brandtin, Ch de Gaullen ja Urho Kekkosen maailman.
Yksi sivuhuomio – ranskaksi, englanniksi ja saksaksi lausuttu – oli toistuva ja sopinee tänne jäljentää.
”Eihän vain media nyt yritä puhaltaa näitä teekutsuja niin isoksi kuplaksi, että sen on pakko pamahtaa ennenkuin se olisi riittävän vahva kannattamaan kokonaisen kansan etua?”
(Tämä kirjattu lause sanottiin ranskaksi ja sen pohja-henkilö on Le Pen, mutta puhuja tunsi ruotsidemokraatit, GB-liberaalit, Teekutsut, D-uusvihreät ja jopa henkilökohtaisesti Timo Soinin).
Miten on, Markku Huusko, oliko mitään perää??
Ilmoita asiaton viesti
Jos Antti tiedät vastauksen, kerro minulle.
Ilmoita asiaton viesti
Frankly: ensin minun pitäisi ottaa foliohattu pois päästäni ja sitten jättää aamulääkkeet ottamatta.
Mutta puhuja oli tosissaan eikä ollut nimetty yhtään vaatimattomasti: seinällä roikkui taulu, jossa oli monimutkaisen näköisen ristin kuva komein allekirjoituksin.
Presidentti Koivisto puhui aikanaan sopuleista (joita ripusti pressanlinnan kellarin seinille roikkumaan) eikä HS:n vanhojen herrojen yliöitä lukiessa aina ole ihan saletti olo siitä, etteikö näinkin olisi: medialla on yhteinen, ääneen lausumaton – alitajuinen – tahtotila?
Ei nyt ihan omerta, mutta…
(olin sellaisen kokouksen pressana, joka käsittelee työkseen Euroopan neuvoston 47 jäsenmaan asioita ja erityisesti tällä kertaa korruptiota)
Ilmoita asiaton viesti
Omassa (laajassa) kaveripiirissäni olen huomannut, että aniharva seuraa politiikkaa ja että suurin osa äänestää ”mutu”-tuntumalta tai sitä mitä aina on äänestänyt. Vaikutusta on myös ollut median (ja mainistoimistojen) luomalla ”imagolla”. Kun itse olen ollut kiinnostunut politiikasta ja keskustellut useamman kymmenen kaverini kanssa, niin jokainen on päättänyt äänestää Persuja keskustelumme jälkeen! Harvalla on hajuakaan mitä politiikassa oikeasti tapahtuu, ja että heidän mielipiteensä on oikeasti lähimpänä Persuja!
Pointtini siis on, että kunhan vaan saadaan tarpeeksi hyvin totuus esille, niin Persut saavat sellaisen vaalivoiton että se tosissaan kamppailee pääministerin paikasta.
Ilmoita asiaton viesti
Galluptutkijoilla on erilaisia korjauskertoimia. Jos puolueen kannattajien äänestysvarmuus on alhainen, niin se otetaan huomioon ”lopullisissa lukemissa”. Nyt perussuomalaisen äänestysvarmuus on noussut voimakkaasti. Kokoomuksella suunta on toisinpäin.
Odotan mielenkiinnolla tulevia galluplukuja…
Ilmoita asiaton viesti
Näin on Reijo Tossavainen,
Me kaikki odotamme gallup lukuja tältä uudelta ajalta kun Soinin valhe on paljastunut. Tokihan Persu-uskovaisille hän ei ole valehdellut. Olettekos keksisineet jo uuden termin sille kun Persu puhuu palturia hyvän asian vuoksi? Me muut syyllistymme valehtelemiseen mutta entäs Persupuolueen jäsen? Tekeekö hän vain politiikkaa ja työtään?
Ilmoita asiaton viesti