Yksi lisäselitys keskustan rökäletappiolle – ja persujen jytkylle

Viikonloppuna käydyt eduskuntavaalit ovat historialliset monessa mielessä. Perussuomalaiset ampaisivat kansakunnan kaapin päälle ja keskusta romahti. Myös kokoomus, SDP, vihreät, vasemmistoliitto, kristilliset ja RKP menettivät ääniä.

Perussuomalaiset saivat mobilisoitua kansalaiset uurnille euro- ja maahanmuuttokriittisillä kannanotoillaan sekä vaaliraharummutuksella. Timo Soini ja Jussi Halla-aho pistivät väen liikkeelle Helsingissä ja sen ympäristössä, mutta niin tekivät myös muut 37 valittua perussuomalaista kansanedustajaa eri puolilla maata.

Perussuomalaisten vaalityö onnistui turuilla ja toreilla. Se onnistui myös verkossa, missä aika moni uusi edustaja oli tehnyt itseään ahkerasti tykö kuukausia, jotkut jopa vuosia.

Kerronpa esimerkin Puheenvuoro-blogipalvelun osalta.

Puheenvuoron bloggaajista eduskuntaan pääsi 45. ”Puheenvuoro-puolue” uudessa eduskunnassa on siis leikkisästi sanottuna suurempi kuin kokoomus, jolla paikkoja on 44. Puheenvuorolaisista kansanedustajista 15 on perussuomalaisia, 11 kokoomuslaista, 10 demaria, 3 vasemmistoliittolaista, 3 vihreää ja 3 kristillistä.

Ei yhtään bloggaajaa Puheenvuorossa Suomen keskustan läpimenneistä! Eikä myöskään RKP:stä. Kaksi keskustalaisedustajaa on blogannut tosin ennen tätä kevättä ja useampi kansanedustajaksi pyrkinyt myös tänä keväänä, eli ei aktiivinen blogivaikuttaminen keskustalaisille ihan vierasta ole.

Totta kai on ollut muitakin tapoja näkyä verkossa kuin Puheenvuoro. Moni on tehnyt töitä omissa blogeissaan ympäri internetiä, Facebookissa ja jopa Twitterissä. Moni koki, että vaalikoneisiin vastaaminen on sellaisenaan riittävää verkkovaikuttamista.

Minun näppituntumani on, että perussuomalaiset olivat eri puolilla verkkoa aktiivisimpia ja heidät osin siitäkin vaalimenestyksellä palkittiin. Vähiten näkyivät suurista puolueista keskustalaiset.

Moni uusi kansanedustaja on tullut esimerkiksi minulle ajatuksiltaan jo hyvin tutuksi, kun niin sanottu valtamedia jaksaa kummastella, että keitä he oikein ovat.

Onneksi olkoon puheenvuorolaiset kansanedustajat, uudet ja vanhat! Ja kiitos kaikille tätä kautta ajatuksiaan esitelleille kansanedustajaehdokkaille!

Pysytään yhteyksissä täällä Puheenvuorossa, kansalaiset haluavat lukea teidän ajatuksianne ja keskustella kanssanne myös vaalien välillä! Mihin kaikkeen te aioitte siellä eduskunnassa oikein vaikuttaa?

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu