Koulukiusaajat vauhdissa – tsemppiä Kike!

Kuuntelin eilen aamulla Yleisradion Ykkösaamua, jossa jututettiin uusia perussuomalaisia kansanedustajia, muun muassa Ritva Kike Elomaata ja Jussi Halla-ahoa. Jälkimmäinen heistä on filosofian tohtori, ensimmäinen entinen ammattilaiskehonrakentaja ja nykyinen pienyrittäjä.

Varsinaissuomalainen Kike osoittautui tuossakin juttutuokiossa mutkattomaksi persoonaksi, joka on hyvin vilpittömän oloisesti poliittisella asiallaan. Suomen maaseudun puolueen, SMP:n, hengessä kasvanut aikuinen nainen ei tyylittele ja hio lauseitaan, kuten etelähelsinkiläinen kielitieteilijä Halla-aho, joka harrastaa näppärää sanataiturointia.

Kiken isä, Arvo Robert Sainio oli SMP:n kansanedustaja 1970-luvulla. Maaseudun elinvoimaisuutta ja pienyrittäjyyttä korostava tuore kansaneudustaja on ylpeä siitä, että SMP-legenda Veikko Vennamo oli tuttu vieras heidän kodissaan.

Nyt on media, niin sosiaalinen kuin perinteinen epäsosiaalinenkin media, keksinyt alkaa ilkkua Kikelle. On hihitetty oikein uutisten muodossa jollekin hemmetin blogilapsukselle ja saatu ministerikysymyksillä aikaan jotain muka-hauskaa.

Kike ei edes ole julkisesti hamuamassa ministerin salkkua, kuten paljon on julkisuudessa väitetty. Tämä kävi ilmi tuosta Ylen radiokeskustelusta. Siinä on vissi ero, että esimerkiksi Halla-aho voisi nähdä itsensä uuden hallituksen maahanmuuttoministerinä, kun se ”vastaa hänen profiiliaan”.

Typerillä Kike-jutuilla on saatu verkossa kaikki muut koulukiusaajat mukaan plussia näille törkeyksille antamaan. Raukkamaista.

Tsemppiä Kike!

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu