Vain pienten takit kääntyivät
Suomen kansa voi olla melko tyytyväinen valitsemiinsa poliitikkoihin. Ainakin mitä Portugali-kantoihin tulee. Tässä vapaamuotoinen pikatulkinta puolueiden linjauksista ennen vaaleja ja niiden jälkeen.
Kokoomus pysyi joka käänteessä tukimyönteisellä linjallaan. Se antoi ehdoissa periksi SDP:lle eli jousti. Ei takinkääntöä.
SDP halusi ennen vaaleja tukiehtoihin sijoittajavastuuta ja muita ehtoja ja sai ne läpi. Ei takinkääntöä.
Perussuomalaiset ei lähde hallitukseen, joka lähtee jatkamaan edellisen hallituksen aloittamaa euromaiden tukipolitiikkaa. Ei takinkääntöä.
Keskusta ilmoitti tällä viikolla pysyvänsä Portugali-tuessa ennen vaaleja ilmoittamallaan tukilinjalla, jota se on koko ajan kutsunut vastuunkannoksi. Ei takinkääntöä.
Ennen vaaleja lähes perussuomalaisten tavoin eurotukikriittinen vasemmistoliitto ilmaisi tänään halunsa hallitukseen. SDP hoiteli sen puolesta sijoittajavastuun ja pankkiveron papereihin. Olisi näyttänyt puolueen takinkäännöltä, jos kokoomus olisi ottanut sen hallitukseen.
Vihreät ilmoitti heti vaalitappion jälkeen, että se jää oppositioon. Halut kuitenkin heräsivät myöhemmin ja se on yhä Portugali-tukimyönteinen, kuten oli ennen vaalejakin. Ei takinkääntöä tukiasiassa, mutta hallitusasiassa kyllä.
RKP on ollut koko ajan Portugali-tuen takana, niin ennen vaaleja kuin jälkeenkin. Ei takinkääntöä.
Kristillisdemokraatit olivat ennen vaaleja hyvin tukikriittisiä, mutta ovat nyt valmiita Portugali-tukeen ja sitä kannattavaan hallitukseen, koska SDP junaili niin hyvät ehdot papereihin. Takinkäännön makua.
Jos Jyrki Katainen saa tahtonsa läpi, uuden hallituksen kokoonpano on kokoomus, SDP, vihreät, RKP ja kristillisdemokraatit. Sen kokoonpanon ratkaisi kysymys Euroopan kriisimaiden tukemisesta. Kyseessä on enemmistöhallitus 112 paikalla.
Oppositioon ovat jäämässä perussuomalaiset, keskusta ja vasemmistoliitto yhteensä 88 edustajallaan. Ärhäkkä porukka.
kd ja vihreät samassa hallituksessa – ei helkkari että tämä on oikeasti hauskaa! 😀
Ilmoita asiaton viesti
Odotan luonnollisesti, että avioliittolaki tai sen muutokset kirjataan hyvässä hengessä hallitusohjelmaan. Kuin myös maahanmuutto erityisesti islamilaisista maista.
Lisäksi tietenkin tuo mainittu Portugalin pankkien, sähkölaitosten ym. yksityistäminen tulee kirjata hyvässä hengessä hallitusohjelmaan.
😀
Ilmoita asiaton viesti
Mitä se Keskusta sinne oppositioon heti ilmottautui? Nythän kootaan hallitusta jossa on muitakin hävinneitä! Keskustan paikka on hallituksessa ennen kuin vihreiden! Perussuomalaiset, Kommunistit(Vas) ja Vihreät joutavat mennä oppositioon pätemään.
Ilmoita asiaton viesti
Olisi hyvä puhua puolueista niiden oikeilla nimillä. Eduskunnassa on Vasemmistoliitto, jonka kansanedustajissa ei ole yhtään kommunistia!
Ilmoita asiaton viesti
Eihän kansanedustajat ole koko Vasemmistoliitto, vaan jäsenet ja kannattajat. Eikö heissäkään ole yhtään kommunistia? Meillähän on jo vasemmistopuolue, jossa ei luultavasti ole kommunisteja. SDP. Kenen kanssa Vasemmistoliitto on liitossa?
Ilmoita asiaton viesti
Demarit eivät ehkä kääntäneet takkia, mutta hallitusneuvotteluissa tuli niin kuuma, että joutuivat riisumaan vaaleanpunaisen nuttunsa. Ja alta paljastui sininen paituli täynnä kultaisia tähtiä.
Ilmoita asiaton viesti
Jos demarit ovat vähänkin järjissään,
se ei hyväksy hallitusta, jossa Vasemmistoliitto ei ole mukana.
Demarithan nykykuvion mukaan tulevat olemaan yksinäinen harhailija hallituksessa ilman yhtään ystävää. Kaikki ystävät nimittäin olisivat oppositiossa.
Kokoomuksen Katainen, ovela kettu,- kiero kettu ottaa tietysti itselleen kuuliaiset Rkp:n,- ja juuri nyt vihatuimman puolueen, Vihreät mieluusti hallitukseen. Myös kristilliset ovat sinne tyrkyllä, mutta vasuriliittoa Katainen yrittää estää kaikin keinoin pääsemästä demareiden tueksi.
En ole Markku Huuskon kanssa samaa mieltä hänen arvioistaan poliittisesta tilanteesta nyt. Katainen bluffasi, koska arveli, että Soini on selkärankainen, eikä myy periaatteitaan, eikä kääntele anorakkiaan rahan,- tai muun kieroilun edessä.
Kataisella itsellään, kun selkäranka on puutarhaletkutasoa, myy kyllä vaikka äitinsä, kun hinnoista sovitaan.
Mutta, on sanottava, että taitavasti ovela Siilinjärven asiakirjan väärentäjä asian hoiti. Hallitukseen tulee oikeistoenemmistö,- ja demarit on ajettu nurkkaan, kun yhteistyöporukka ei myynyt sieluaan Kataiselle. Erittäin ovelaa, mutta ehkä kuitenkin lyhytnäköistä.
Nykykuviohan on demokratian irvikuva, ei kai siitä voi kukaan olla toista mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmistoliitto ei ole missään vaiheessa asettanut reunaehtoja, missä asioissa / tilanteessa tai minkä puolueiden kanssa ei voisi olla hallituksessa. Sen sijaan Vasemmistoliitto on asettanut johdonmukaisesti asiat ja kertonut kerta toisensa jälkeen, mitä haluavat hallitusohjelmaan peruspalvelujen parantamiseksi ja esim. valtion velan vähentämiseksi. Lyhyesti; veropolitiikkaan tarvitaan muutosta ja heikommassa asemassa olevien tilanteeseen kohennusta.
Siinä mielessä en minäkään ole kirjoittajan kanssa samaa mieltä takinkääntöasiasta Vasemmiston kohdalla.
Sen sijaan pisteet Markku Tyrylle hyvästä oivalluksesta Kataisen juonista!
Ilmoita asiaton viesti
Älähän vielä vaivu epätoivoon,ei Vasemmistoliitto vielä ole oppositiossa,hallitusneuvottelut vasta alkavat ja niissä SDP:n sana painaa,paljon.
Tuomioja YLE:n aamu-TV:ssä kertoi,että SDP haluaa Vasemmistoliiton hallitukseen.Kataisen on tätä kuunneltava jos PM:ksi haluaa…ja haluaahan tuo,ihan helvetisti.
Ilmoita asiaton viesti
Kun vihreät vaalien jälkeen ilmoittivat jäävänsä oppositioon, oletusarvo oli, että persuissa olisi ”miestä” osallistumaan päätöksentekoon ihan oikeasti. Edes kokeeksi. Kun ei ollut, niin tilanne muuttui.
Minusta jokaisen puolueen velvollisuus äänestäjiään kohtaan on pyrkiä hallitukseen. Ei tietenkään millä tahansa ehdoilla, mutta kuitenkin tosissaan. Kepun ilmoitus että se ei edes yritä edustaa jäljelle jääneitä äänestäjiä osallistumalla hallitusneuvotteluihin, oli sanalla sanoen erikoinen.
Ilmoita asiaton viesti
Oheisen uutisen mukaan hallituksesta pois jääminen on puheenjohtaja Sinnemäen mielestä täysin poissuljettu.
http://www.vihrealanka.fi/node/9377
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
Puheenjohtajalla on oikeus mielipiteeseen, mutta Vihreä liitto ei ole karismaattinen hurmosliike, joten puheenjohtaja ei ole uskonnollisen palvonnan kohde, jota on kuuliaisesti muiden toteltava.
Annihan oli väärässä myös Soinin suhteen, kun luuli Timon kykenevän vastuun ottoon.
Ilmoita asiaton viesti
Niin tai näin, aina raukon mielestä väärinpäin. Hallituspaikan otto olisi ollut takinkääntö ja oppositioon jääminen vastuunpakoilua.
Vihreiden meno hallitukseen olisi totaalinen vitsi ja äänestäjien aliarviointi.
Ilmoita asiaton viesti
Älähän nyt Pekka Raukko kirjoita roskaa. Perussuomalaiset neuvottelivat
pitkään lainaehdoita, ja pyrkivät vaikuttamaan siihen, että katainen olisi
luopunut Portugalin tukipaketista kokonaan. Näin ei käynyt, joten
Perussuomalaiset jäävät oppositioon, kuten olivat äänestäjilleen
luvanneet, että sellaiseen hallitukseen ei mennä, josa tuet ovat
käytännössä katsoen samanlaisia kuin aiemman hallituksen suunnitelmissa.
Vihreät ja KD samaan hallitukseen, ja myös Kokoomus ja Vasemmistoliitto
ehkä. Ei hyvää päivää.
Tämä uusi hallitus pysyy kasassa n. 1-2 vuotta, sitten tulee uudet vaalit.
Sitten katsotaan, kuka voittaa ja kuinka paljon.
Ilmoita asiaton viesti
Politiikassa on aina pakko tehdä kompromisseja. Se ei tarkoita että kääntäisi takkinsa, eli muuttaisi mielipiteensä.
Soinin jäykkäniskaisuus johtuu yksiselitteisesti siitä, että hänessä ei ole miestä ottamaan poliittista vastuuta.
Soini tarvitsi riittävän korkean kynnyksen. Nyt hän rakensi sen Portugalista, mutta se on vain sattuma. Se olisi joka tapauksessa rakennettu vaikka tyhjästä.
Ilmoita asiaton viesti
Markku, kiitos hienosta pika-analyysistäsi:) Jaan kanssasi joka kohdan kirjoituksessasi.
Noin tämä asia nyt meni ja ”pulinat pois..” Tämä oli aika nerokas suunnitelma kaiken kaikkiaan, moni asia loksahti vihdoinkin kohdalleen.
Olen vilpittömän iloinen siitä, että homma meni juuri näin:)
Parhain terveisin,
Eeva
Ilmoita asiaton viesti
Koko ajanhan Vasemmistoliitto oli hallitusneuvotteluissa mukana. Katainen antoi syyksi Vasemmistoliiton tiputtamiselle sen että puolue aikoi äänestää Portugali-pakettia vastaan, mikä on aika outo syy kun Soini olisi kuitenkin kelvannut.
Ilmoita asiaton viesti
Samaa minäkin ihmettelin / ihmettelen!
Ilmoita asiaton viesti
Perussuomalaiset eivät todellakaan kääntäneet takkiaan, kuten Markku Huusko kirjoittaa. Mutta miten kävi – edessä on 4 vuoden oppositiokausi. Se unohdettiin, että hallituksessa vaikutetaan ja tehdään päätöksiä, oppositio on huutavan ääni korvessa.
Miksi näin kävi? Puolue asetti ns. kynnyskysymyksen. Se seisoi sen takana eli pyrki taivuttamaan enemmistön oman tahtonsa alle – se siis halusi harrastaa vähemmistödiktatuuria. Mutta kun asetti kynnyksen, siihen puolue myös kompastui. Mahtaa Timo Soinia harmittaa, koska kampittajina olivat uudet ja kokemattomat ryhmänsä edustajat, joista tuskin kukaan olisi eduskuntaan päässyt ilman Soinin vetovoimaa. ”Joukossa tyhmyys tiivistyy”, pruukattiin sanoa ennen vanhaan!
Ilmoita asiaton viesti
Tokihan se kompromissien teko on jalo taito. Voin vain kuvitella Kokoomuksen menevän hallitukseen, jossa on kommunistienemmistö. Kommunistit haluavat sosialisoida tuotantolaitokset ja Kokoomus suostuu tähän kunhan nämä sosialisoidut firmat saavat sinisen logon. Näinhän hallituksessa ”vaikutetaan”.
Ilmoita asiaton viesti
”Mutta miten kävi – edessä on 4 vuoden oppositiokausi.”
Aika monet sanovat, että katkeaa pitkä konsensuksen aika, eikä odoteta 4- vuotta.
Tämähän on poliittinen pattitilanne monelta kannalta. Ei tule kestämään, sanon minä.
”Miksi näin kävi? Puolue asetti ns. kynnyskysymyksen.”
En ymmärrä nyt arvoisaa Raimo Ilaskiveä lainkaan.
Siis persut asetti kynnyskysymyksen, ja kokoomuksen Katainen pelasi hihakorteilla, niin Soinin/puolueen olisi pitänyt lähteä Kataisen lailla äidinmyyntimatkalle.
”Joukossa tyhmyys tiivistyy”, pruukattiin sanoa ennen vanhaan!”
Ennen on pruukattu sanoa monenlaisia, ja joku niistä varmasti kolahtaa teidän kokoomuslaisten nilkkaan tässä demokratiapelleilyssä.
Kyllä jämpti on niin.
Ilmoita asiaton viesti
Ilaskivelle, saanko sanoa totaryveli Raimo, pisteet siitä että nettikeskustelee meidän kansalaisten parissa.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin. Pisteet konkari Ilaskivelle.
Ilmoita asiaton viesti
Raimolla on luja usko Kreikkaan. SDP on täysin hajalla kunhan velkasaneeraukst alkavat, epäilempä kokoomuksen duunari ja yrittäjäsiivenkin olevan kovilla(Kokoomusnuoret vaikuttavat olevan jo valmiiksi väärässä puolueessa). Hallitus tuskin tulee velkajärjestelyjä kestämään ja PS nousee hallitukseen kesken vaalikauden. Siinä tilanteessa PS:n gallupkannatus on ehkäpä 35% luokkaa ja kukaan ei uskalla silloin hajoittaa eduskuntaa, ainoa vaihtoehto on ottaa PS sisään ja toivoa nosteen loppuvan, mutta silloin se voi olla jo myöhäistä.
Tarkoitatko sanoa ettei rahankylväminen konkurssipesiin ollut kokomuuksen kynnyskysymys yhteistyölle? Mikäli SDP olisi pitänyt linjansa ja Suomen asennetta käytetty vipuvartena muutettaessa ehtoja, olisi PS ollut pakotettu vastuunkantoon. Kataisen ja Urpilaisen puntti tutisi liikaa EU:n isojen maiden reaktioita pelätessä. Kyllä Irlanti ja Tanskakin saivat sopimuksiin vaatimansa poikkeukset, eikä maailma kaatunut kummankaan kohdalla.
Veikkaampa Niinistön tai Ilaskiven kokoomuksen toimineen tässä tilanteessa toisella tavalla. Ymmärrän vakausmekanismien luomisen ja Kreikan tilanteen haltuunottamisen keskellä finannssikriisiä. Nyt pitäisi ottaa uusi asento ja miettiä toisenlaisia ratkaisuja, tämän tuntuvat kaikki myöntävän, PS:n ja SDP:n linja olisi siihen antanut tilaisuuden, nyt missattiin loistava mahdollisuus, koska mitään pakotietä annetuista lupauksista ei enää ole. Pienen maan poliitikot eivät voi sanella mitään, vaalit voivat, sen kaikki ymmärtävät. Miksi tämä piti mennä sössimään.
Ilmoita asiaton viesti
Suositan kuuntelemaan Raimo Ilaskiven neuvoja lainanottoa ja hallituksen kokoamista koskevissa asioissa. Hänellä on kokemusta.
Esimerkiksi vuoden 1982 Helsingin kaupungille otettu 50 miljoonan DM-laina, joka tuotti kaupungille 40 miljoonan tappiot ja ne tavat, jolla silloista kunnallislakia kierrettiin sopivat mikrotason analogiaksi Portugalin tukipaketille sekä EVM-mekanismille.
kts. tarkemmin Eero Taivalsaari: Lahjottu Helsinki, 2. painos
Hyvin kiinnostava kirja, joka KRP:n kuulustelupöytäkirjoihin ja muihin asiakirjoihin nojaten kuvailee suomalaista kunnallishallintoa, puoluepolitiikkaa ja sitä, kuka kärsii seuraukset: veronmaksajat ja asunnontarvitsijat.
Ilmoita asiaton viesti
Ilaskivi voisi antaa oman mielipiteensä tuosta kirjasta ja vaikka pienen referaatin kera. Asiapitoinen depatti olisi valmis, eikö?
Ilmoita asiaton viesti
Kirja oli kirja, yhteistyössä Ilkka Hakalehdon kanssa laadittu. Se liittyi siihen kampanjaan, jota kaupungin kuviteltuja rötösherroja etsivät mielikuvituksellaan tuottivat. Mutta se oli rahoitusta täysin tuntemattomien kirjoittama. Asiahan meni oikeuteen asti, joka totesi väitteet täydeksi humpuukiksi. Ja miksi: Kun korkeakorkoiset paperit vaihdetaan halvempikorkoisiin, mikä on tilaisuuden tullen täysin yleinen käytäntö finanssimaailmassa,säästöähän siitä tulee eikä suinkaan kuviteltuja tappioita. Mutta kirja elää ja siihen voi aina viitata ottamatta huomioon sitä, mitä tuomioistuin on sanonut,
Ilmoita asiaton viesti
”Miksi näin kävi? Puolue asetti ns. kynnyskysymyksen. Se seisoi sen takana eli pyrki taivuttamaan enemmistön oman tahtonsa alle – se siis halusi harrastaa vähemmistödiktatuuria.”
http://www.kansanmuisti.fi/opinions/portugal/
”Vaalikonevastausten perusteella nykyisen eduskunnan kanta Portugalin tukipakettiin olisi selvä ei, selviää Kansan muisti -verkkopalvelusta. Nykyisistä kansanedustajista 191 oli vastannut aihetta koskevaan kysymykseen Ylen vaalikoneessa. Heistä 135 vastusti ja 56 kannatti tukipakettia.”
Rehellisyyden nimissä vaikuttaa kovin kummalliselta, että tuo paketti nyt tuleekin hyväksytyksi, vaikkakin retoriikalla höystettynä. Lienet silti erimieltä?
Ilmoita asiaton viesti
Hallitus ei saa noita sijoittajavastuu- ym. ”vaatimuksia” läpi EUssa, vaan sieltä tullaan taas kuin koirat häntä koipien välissä
alistuneina isojen saneluun.
”Emme voineet mitään, äänemme kuultiin, mutta sitä ei otettu huomioon.” Mutta 2015 on uudet vaalit, viimeistään.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri näin siellä käy! Onko muuten Kreikassa ollut viimeaikoina levottomuuksia, koska viimeksi, tälläviikolla? Viimekuussa? Onko autoja poltettu, poliiseja / mielenosoittajia ammuttu?
Miten on, uutisoidaanko meillä Portugalin levottomuuksia tai Irlannin? Miksi ei?
Ilmoita asiaton viesti
KD ei kääntänyt takkiaan, Räsänen kyllä kertoi kantansa, että on valmis neuvotteluihin (jos seurasi vaalitenttejä).
http://mariarajakari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7275…
Kannattaa lukea tämä kiinnostuneiden…
Ilmoita asiaton viesti
KD ei kääntänyt takkiaan, Räsänen kyllä kertoi kantansa, että on valmis neuvotteluihin (jos seurasi vaalitenttejä).
http://mariarajakari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7275…
Kannattaa lukea tämä kiinnostuneiden…
Toiseksi mielestäni puhuminen yleensäkin takinkäännöistä on hassua, koska sillä mitätöidään se, että ihminen voi oikeasti tulla järkiinsä jossain asioissa..
Ilmoita asiaton viesti
”Toiseksi mielestäni puhuminen yleensäkin takinkäännöistä on hassua, koska sillä mitätöidään se, että ihminen voi oikeasti tulla järkiinsä jossain asioissa..”
Tai sitten menettää järkensä valtaa (ministerin salkkua) himoitessaan…
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole väliä kuka on kääntänyt mitäkin. Tärkeitä on paras mahdollinen hallitus. Kun perussuomalaiset kieltäytyivät tulee huomioida sitten seuraavaksi paras ja siinä on jo KD:n mahdollisuus.
Kerroin jo Marialle tämä mahdollisuuden viikko sitten, mutta eihän Maria tätä uskonut.
Ilmoita asiaton viesti
Ei ole enää parasta mahdollisuutta.
Ne käytettiin jo.
Ari, pysy kärryillä.
Ilmoita asiaton viesti
KD oli vaalien alla vahvasti eurokriittinen, mutta epäsuoremmin kuin PS. Pj. Räsänen kirjoitti muun muassa tällä lailla velkatakuista viisi päivää ennen vaaleja:
”Euroopassa on ajauduttu sellaiseen talouspolitiikkaan, jota tullaan myöhemmin moittimaan virheeksi. Jonkun maan tulisi viheltää peli poikki ja todeta, että keisarilla ei todellakaan ole uusia vaatteita.”
http://www.kristillisdemokraatit.fi/KD/www/fi/ajan…
Ilmoita asiaton viesti
Ok, mikä on kantasi blogiini?
Ilmoita asiaton viesti
Maria, meille saa ilmoittaa toimituksen postiin toimitus@uusisuomi.fi viesteistä, jotka kokee loukkaaviksi. Linkkien kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Kiitokset tiedosta. 🙂 Teen sen. 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Huusko julkaise sitten nämä rajakarin luokkaaviksi määritellyt viestit…
Ilmoita asiaton viesti
Se on hyvä se, että KD on tullut järkiinsä koskien yleistä avioliittolakia. Hieno homma. Kohta myös homoseksuaalit saavat ihmisoikeutensa.
Ilmoita asiaton viesti
KD ei kääntänyt takkiaan, Räsänen kyllä kertoi kantansa, että on valmis neuvotteluihin (jos seurasi vaalitenttejä).
http://mariarajakari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7275……
Kannattaa lukea tämä kiinnostuneiden…
Kertaus on opintojen äiti!
Ilmoita asiaton viesti
Takinkäännöllä on perinteisesti tarkoitettu sitä, että Soini tänään vastustaa ydinvoimaa ja perusteleen kantansa vakuuttavasti, mutta huomenna kannattaa ydinvoimaa ja perustelee kantansa yhtä vakuuttavasti.
Takinkääntö ei tarkoita setä, että tekee neuvotteluissa kompromisseja ja ymmärtää että ei voi samaan aikaan saada kaikessa tahtoaan läpi ja toimia yhteistyössä muiden kanssa.
Soinin valinta jäädä syrjään oli odotettu ja osoittaa lähes hysteeristä pelkoa joutua oikeasti tekemään poliittisia päätöksiä ja kantamaan niistä vastuu.
Ilmoita asiaton viesti
Kun nyt takinkääntäjistä puhutaan, otetaanpa oma poliittinen viiteryhmäsis mukaan:
” Vihreät äänestämässä Portugali-pakettia vastaan
4.5.2011 12:13
“Meidän tehtävämme ei ole pelastaa Sdp:tä ja perussuomalaisia katteettomista vaalilupauksista”, vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki sanoi Helsingin Sanomille.
Sinnemäki kertoo, että vihreiden tarkoitus on “haastaa Jutta (Urpilainen) kertomaan kumpaa mieltä hän oikeastaan on” Portugalin tukemisesta.
Vihreät totesivat jo maanantaina vastauksessaan hallitustunnustelija Jyrki Kataisen (kok) kysymykseen, että mikäli hallitusneuvotteluihin osallistuvat puolueet eivät löydä yksimielisyyttä ennen euroryhmän kokousta 16. toukokuuta, ei Kiviniemen toimitusministeristöllä ole muuta mahdollisuutta kuin ottaa kielteinen kanta Suomen osallistumiseen ja ehdottaa Suomen maksuosuudeksi nollaa prosenttia.
Anni Sinnemäen mukaan vihreillä ei ole mitään “intoa kaataa Portugali-pakettia”, mutta sosiaalidemokraattien ja perussuomalaisten pitää nyt esittää oma vaihtoehtonsa EU-talouden vakauttamiseksi. Saivathan sekä Sdp että perussuomalaiset vaaleissa äänestäjiltä vahvan tuen Portugali-paketin vastustamiselle. Perussuomalaiset vastusti koko pakettia, Sdp vaati siihen mukaan “sijoittajien ja pankkien vastuuta”.
“Jos Sdp:n ja perussuomalaisten esittämät ratkaisut ovat suomalaisten kannalta paremmat kuin edellisellä hallituksella, emme näe syytä vastustaa niitä”, vihreät totesivat jo vastauksessaan Jyrki Kataiselle.
Mikäli vihreät äänestävät Portugali-pakettia vastaan, kyseessä on melkoinen takinkäännös. Edellisessä hallituksessa sekä vaalikeskusteluissa vihreät ja puheenjohtaja Anni Sinnemäki puolustivat hallituksen linjan mukaisesti Portugali-pakettia sekä muita euroalueen tukipaketteja. Niiden piti olla välttämättömiä suomalaisten työpaikkojen ja eläkevarojen turvaamiseksi.
Ja sitten:
Vihreät tukee Portugali-pakettia
11.5.2011 20:35
Vihreät ilmoitti keskiviikkoiltana olevansa tyytyväisiä kokoomuksen ja Sdp:n sopuun Portugali-paketin tukemisesta. Puolue kertoi äänestävänsä esityksen läpimenon puolesta eduskunnan suuressa valiokunnassa.
Vaalien alla puolue sanoi kannattavansa Portugalin tukemista. Vaalien jälkeen se kuitenkin uhkasi äänestää esitystä vastaan.
Puheenjohtaja Anni Sinnemäen mukaan puolue on halunnut, että Portugali-tukilinja on “uuden eduskunnan pysyvän enemmistön kanta.” “Pidämme nyt saavutettua neuvottelutulosta sitoumuksena pysyvästä linjasta”, sanoi Sinnemäki. ”
Puhumattakaan siitä, mitä Anni kertoi aikaisemmin hallitukseen vihreiden menosta:
http://kullervokalervonpoika.wordpress.com/2011/05…
Ilmoita asiaton viesti
Vihreät ovat ilmoittaneet, että se ei tule tukemaan sellaista ehdotusta tukipaketin suhteen, josta kaikki hallituspuolueet eivät ota vastuuta, eli että se ei tule tuuraamaan vaikeissa asioissa persuja.
Tukipaketin suhteen vihreiden kanta ei ole muuttunut mihinkään.
Annin mielipide on vain Annin mielipide, ja koska vihreät eivät ole karismaattinen uskonnollinen hurmosliike, kuten persut, puolueen mielipide muodostetaan demokraattisin menetelmin.
Ilmoita asiaton viesti
Jaa? Teidän puheenjohtajanne ei anna virallisia kommentteja? Onnea yhteistyötä yrittäville tahoille.
En muuten tunne ketään, kuka haluaa tehdä yhteistyötä kieroilijoiden kanssa. Jos ette vielä osaa katsoa peiliin, niin se on ihan oma asianne (puolueena).
Kiva.
Ilmoita asiaton viesti
”Takinkääntö ei tarkoita setä, että tekee neuvotteluissa kompromisseja ja ymmärtää että ei voi samaan aikaan saada kaikessa tahtoaan läpi ja toimia yhteistyössä muiden kanssa”
Siis, kokoomus ei olisi voinut syyllistyä samaan kääntymällä ex-puheejohtajansa linjoille? SDP ja PS olivat samalla linjalla ennen neuvottelua, jolloin kokomuuksen olisi pitänyt taipua, kun SDP käänsi takkinsa ts muutti mielipiteensä PS jäi vähemmistöön ja heidän hallitustie käytännössä suljettiin SDP:n toimesta. Hysteeristä pelkoa oli kyllä jossakin, pelon sijainnista ja kohteesta en ole aivan samaa mieltä.
Poliittiset virkanimitykset olisivatkin voineet olla vaarassa PS:n ollessa hallituksessa, nyt on mahdollisuus monella poliitikolla paeta vihreälle oksalle ennen seuraavaa jytinää.
Muoks:
”Takinkäännöllä on perinteisesti tarkoitettu sitä, että Soini tänään vastustaa ydinvoimaa ja perusteleen kantansa vakuuttavasti, mutta huomenna kannattaa ydinvoimaa ja perustelee kantansa yhtä vakuuttavasti.”
Soini on kannattanut ydinvoimaa johdonmukaisesti. PS:n kansanedustajat eivät. Se saattaa johtua siitä ettei PS ole uskonnollinen hurmosliike, kuten vihreät, vaan edustajat voivat muodostaa kantansa vapaasti. Kokeileppa vihreissä kannattaa ydinvoimaa, vaikka millä ympäristöperusteilla, niin saat kokea mitä sanktioita uskonrauhanrikkomisesta määrätään.
Ilmoita asiaton viesti
Demarien sijoittajan vastuu, ensisijaiset saatavat yms. ovat kyllä semantista sotkua jolla peitetään takinkääntö. Annas kun mietin…jos kaveri on velkaa satasen toiselle, eikä hänellä ole rahaa. Tulee kysymään minulta, mutta minullakaan ei ole. Mennään yhdessä kolmannen kaverin luokse jolta saa satasen millä maksaa vanhat velkansa sillä ehdolla että minä takaan. Ei maksa kuin 50e takaisin, keneltä puuttuva 50e siis ensisijaisesti haetaan tässä ”sijoittajan vastuu” mallissa?
Vai tarkoitetaanko sillä sitä että muitakin takaajia on ja heiltä pyydettäisiin ensin? Keneltä? EU:lta, IMF:ltä vai Euromailta. Käsittääkseni olemme osallisina kaikissa.
Ilmoita asiaton viesti
– ”SDP hoiteli sen puolesta sijoittajavastuun ja pankkiveron papereihin. Olisi näyttänyt puolueen takinkäännöltä, jos kokoomus olisi ottanut sen hallitukseen.”
Onko sinulla jotakin tietoa mitä tuo sijoittajavastuu tulee tarkoittamaan käytännössä, eli mitä oikeasti tullaan saamaan vakuudeksi portugalin tuesta ?
Ovatko veronmaksajien rahat turvassa ?
Onko suomen lehdistöstä vielä tähänkään mennessä yksikään toimittaja edes ymmärtänyt kysyä mitkä ovat ne vakuudet joita suomen hallitus sanoo vaativansa vastineeksi suomen tuelle vakuusrahastoon ?
Ilmoita asiaton viesti
Portugalin takauksiin ei ole tulossa mitään vakuuksia. Noita vakuuksia Suomi vaatii vasta Portugalin jälkeen mahdollisesti tuleviin takauksiin.
Tässä yksi juttu aiheesta:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/112031-soinin-rodo…
Ilmoita asiaton viesti
Porugalin ja Kreikan lainoista Suomelle tulee takkiin 1-2 miljardia riipuen siitä, mikä on saamisten etuoikeusjärjestys. Ennen miljardien heittäminen kankkulan kaivoon ei ollut pikku juttu. Miksi nyt tehdään niin? Siksikö, että isot EU-maat kehuvat suomalaisia poliitikkoja ja EU-byrokraatteja kavereikseen?
Muistaako kukaan, että Kreikan lainoista keskustelttiin, väitettiin että se on Suomelle hyvä sijoitus. Tulee voittoa kun otetaan lainaa halvalla ja annetaan lainaa kalliimmalla. Sillä lailla kaikki pankit yrittävvät toimia, myös nurin menneet ja ne joita nyt pelastetaan. Ja nyt tappiot odottavat. Varsinaisia sijoittajaguruja on päättämässä Suomen asioista.
Ilmoita asiaton viesti
”ERVV:n vakuusehdon lisäksi Suomi vaatii kokoomuksen ja SDP:n mukaan sijoittajavastuun johdonmukaista vahvistamista tukijärjestelyissä (ehtona Portugali-tuelle se, että maa käynnistää neuvottelut yksityisten lainanantajiensa kanssa näiden pysymiseksi maassa vastineeksi ohjelmasta ja myy omaisuuttaan), velkajärjestelyä edesauttavien yhteistoimintalausekkeiden hyväksymistä EVM-tukijärjestelmää perustettaessa sekä pankkiveron käyttöönottoa ainakin EU:ssa.”
Eli sijoittajien vastuu merkitsee sitä että portugalin tuet kaatuvat suomen veronmaksajien kontolle, kun joutuvat sijoittamaan verovaransa portugalin tukemiseen.
Ensimmäinen ehto ei tarkoita mitään käytännössä mitään.
Toisen osalta Pankkivero kaatuu suomalaisten veronmaksajien niskaan suurempien pankkimaksujen myötä.
– velkajärjestelyä edesauttavien yhteistoimintalausekkeiden hyväksymistä EVM-tukijärjestelmää perustettaessa.
Tuosta kolmannesta ei ota selvää mitä se tarkoittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Voidaan katsoa, että demarit eivät kääntäneet takkiaan, koska kaikki arvasivat että tässä käy näin – jokin sopiva sivulause papereissa ja hetken näytelty vastustelu jonka jälkeen syöksy kokoomuksen syliin ja hallitusyhteyden lämpöön. Luulen, että tällä hetkellä tästä maasta löytyy kuitenkin koko joukko demareiden äänestäjiä, jotka tuntevat itsensä petetyiksi.
Ymmärrän, että Raimo tyytyväinen, koska Kokoomuksen asema vahvistui huomattavasti, koska Perussuomalaiset eivät ole enää kantona kaskessa, mutta vähemmistödiktatuuri on aika voimakas sana. Luulen että tässä kriisissä tulee vielä vastaan se raja, jonka jälkeen Kokoomus ei enää ole hymyssä suin sosialisoimassa pankkien tappioita. Onko niin, että vaalikaudelta, jona Kokoomus on vihdoin suurin puolue, jää historiaan vasemmistolaisin talouspolitiikka ikinä; kasa nostettuja veroja, käsiin räjähtänyt valtionvelka ja luottoluokituksen lasku?
Ilmoita asiaton viesti
Muuten hyvä kirjoitus, mutta palataan siihen SDP:n saamaan sijoittajavastuuseen maanantai-iltana, kun Katainen palaa Brysselin käskynjaolta.
Ilmoita asiaton viesti
Isot voivat käännellä pienten takkeja kuin lapsilta päiväkodeissa, mutta ei jytkysoineilta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei vaikuta yhtään hyvältä, tässä ollaan muodostamassa suomeen hallitusta joka pistää kansan sekä maamme yritykset maksamaan.
Lehdistömme ei seuraa yhtään miten holtittomasti veronmaksajien varoja on käytetty, tai mitä kaikkia päätöksiä hallituksemme on tehnyt jotka ovat aiheuttaneet kuluja suomen yrityksille ja kansalaisille.
Tulee mieleeni pikaisesti Itämeren rikkidirektiivi, joka aiheuttanee suomen vientiyrityksille miljardin euron vuosittaiset kulut, arvonlisäveron korotukset, energiaveron korotukset, jätevesilait, ilmastomaksut, maahanmuutto maista joilla ei ole mitään tarjottavaa suomalaiselle yhteiskunnalle, EU:n tuet jotka tulevat kaatumaan suomen veronmaksajien niskaan, silti edellinen hallitus onnistui velkaannuttamaan suomea 20 miljardin euron verran, mikä on helvetin huolestuttavaa.
Tämän vuoden budjettivaje on 20 prosenttia, luulisi lehdistön olevan huolestunut maamme tilasta, joka on hyvää vauhtia menossa kreikan suuntaan.
Maamme teollisuustuotannon pitkän ajan trendi on alaspäin, ja verotus aiheuttaa sen että ulkomaiset yritykset eivät investoi suomeen.
Ilmoita asiaton viesti
Lapin elinkeinoelämä on iät ja ajat halunnut rautateitä. Nyt tuli rikkidirektiivi ja sitä keppihevosena käyttäen suomen satamat ulkoistetaan Norjaan ja Venäjälle jäämeren rannalle, niin metsäteollisuuden kuin kaivosteollisuudenkin tarpeita ajatellen. Saadaan raiteet lappiinkin.
Muutoin hyvä, mutta motiivit väärät. Näivettyvät suomen satamat sitten toimii pätkä- vuokratyövoimalla, ei Lakkoja. Onneksi on sdp ;-D työväen lakko-oikeuden puolesta ;-D Lakkovaikutus poistettu ei enää avainaloja. Herrat heiluttaa tahtipuikkoja ja sdp häntää.
Ilmoita asiaton viesti
Hätänumero 112 hallitus. Hallituspuolueilla on 112 kansanedustajaa. Luku ei hyvää tiedä?
Ilmoita asiaton viesti
Hallituspohja päätetään perjantai 13. päivä..
Ilmoita asiaton viesti
No prob. Taikauskoisia hallitukseen ei ole tulossa muita kuin KD. 😉
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa KD on puolue, jonka uskonnolla on parituhatvuotinen historia ja muilla puolueilla maksimissaan parisataa vuotta taloususkontoa.
Jos Keskusta nostettaisiin vielä hallitukseen, siellä olisi käytettävissä koko viime vuosisadalta kumuloitunut taikausko, jota siinä porukassa KD:llä on loppujen lopuksi vähiten.
Realismin rippeet olisivat sitten oppositiossa.
Ilmoita asiaton viesti
” Hätänumero 112 hallitus. Hallituspuolueilla on 112 kansanedustajaa. Luku ei hyvää tiedä? ”
Se tietää sitä, että jos pienet poukkoilee, ne vaihdetaan Kepuun.
Ilmoita asiaton viesti
Simo, nimeän sinut tämän 112-hallituksen nimen viralliseksi keksijäksi!
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/online_…
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmistoliitto on ollut alusta loppuun samalla hyvin perustellulla linjalla. Hallitukseen halutaan rakentamaan parempi Suomi, mutta ei periaatteita myymällä. Kokoomus ja Vasemmistoliitto ovat olleet ainoat selkeät puolueet.
Soinihan ehti jo kääntää takkiaan, ennenkuin hänet historiallisesti palautettiin ruotuun, ja takki kääntyi takaisin oikein päin.
Ilmoita asiaton viesti
Vasemmistoliitolla on hyrrä takin tilalla.
Niiden kannasta ei ota pirukaan selvää, itkettää kun ei päässytkään kääntämään takkia kun luvattiin jo Jutalle että totta hemmetissä käännetään vaikka naapurin spraymaalipurkit jos hallitukseen päästään.
Ilmoita asiaton viesti
Jussi, olisiko vasemmisto lähtenyt hallitukseen vastustamaan tiukasti Portugali-pakettia? Pj. Arhinmäkihän vaati ennen vaaleja Suomea kaatamaan Portugali-paketti?
http://www.mtv3.fi/uutiset/vaalit/index.shtml/arki…
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä. Näin olemme myös sanoneet johdonmukaisesti.
Olemme yhä valmiita hallitukseen mikäli sillä saadaan suunnanmuutos tehtävään politiikkaan. Reunaehdot, joista pidetään kiinni, julkistettiin jo ennen vaaleja (toisin kuin muilla puolueilla) http://vasemmisto.fi/ajankohtaista/tiedotteet/1621…
Emme tule hyväksymään Portugali-pakettia. Sen kaataminen olisi koko Euroopan etu, mutta taitaa olla, ettei Suomen pois jäänti sittenkään edes kaada pakettia, kuten on väitetty.
Ilmoita asiaton viesti
Pyhä jysäys. Miten voit luulla kenenkään uskovan vakuutteluasi.
1) Jutta ja Jyrki sopi paketin läpimenosta entisillä ehdoilla, lisättynä muutamalla toiveella ja unelmalla. Samalla sovittiin pelisäännöistä koskien P A K E T T E J A ts. myös pysyvää vakausrahastoa. Irtiottoja ei suvaita, ehkä maksimissaan kovia puheita muttei vastaan äänestämistä.
2) edellisen jälkeen Jutta kertoi tämän Paavolle, samalla antoi ymmärtää että vasemmistoliitto voisi päästä hallitukseen, toinen Ay-puolue olisi ollut SDP:lle kultaa kalliimpi
3) Arhinmäki on shokissa kun ymmärtää ettei Katainen aio kutsua, vaan vihreät ja KD korvaavat vasurit.
Edellä olevasta johtuu se että vasemmistoliitto oli valmis muuttamaan suhtautumista paketteihin. Selitä mitä selität.
Teot ja sanat ovat ristiriidassa, tuntuu olevan yllättävän yleistä siellä sosialismissa päin.
Ilmoita asiaton viesti
Uskominen on helppoa kun teot ja puheet ovat sopusoinnussa. Me olemme joka paikassa esittäneet samoja asioita kun olemme luvanneet.
Tässä Paavon uusi kirjoitus: http://www.paavoarhinmaki.fi/blogi/2011/portugali-…
Ilmoita asiaton viesti
Arhinmäki on oikeassa, paria poliittista vasemmistoliturgiaan kuuluvaa heittoa lukuunottamatta, mutta kun tuosta oikeassa olemisesta seuraa se, ettei Kokoomusvetoisen hallitukseen ole mitään asiaa ja suoraan Soinin artikkelista kopioidusta tekstistä päättelen maanantaina jysähtävän. SDP, PS ja Keskusta. Keskustalle on parempi olla hallituksessa PS:n kanssa kuin oppositiossa ja heidän on ratkaistava kumpaan leikkiin lähtevät.
Marille voi olla mahdoton paikka, koska arvovallasta ei olisi mitään jäljellä sen jälkeen. Pekkarinen et knit osaa pelin, Paavo ei kirjoittaisi noin jos ei olisi varma asiastaan. Vihreistä ei voi olla varma joten toista vaihtoehtoa ajetaan tosissaan, tämähän menee jännäksi.
En ole erityisen hyvä lottoaja, mutta minusta yllä esitetyssä on järkeä enemmän kuin tässä nykyisesessä viritelmässä
Ilmoita asiaton viesti
”Voin lähettää sullekin yhden tunkin. No prob.”
Mulla olis hyvälle tunkille käyttöä, mutta sen pitäisi olla ilmainen. Menisi ainakin lahjoitus kotimaahan ja tulisi tarpeeseen.
Ilmoita asiaton viesti
Yhteistyökykyinen enemmistö kahden suurimman puolueen johdolla muodostaa hallituksen ja hävinneet ja yhteistyökyvyttömät jäävät oppositioon. Aika loogista, eikö?
Ilmoita asiaton viesti
Mikä punainen lanka yhdistää Kokoomusta ja SDP,tä?! Euroopan sivistysvaltioissa nämä puolueet ovat toistensa vaihtoehtoja. Juuri vaihtoehdottomuus ajaa ihmisiä äänestämään näitä populismilla ratsastavia puolueita. Suomessahan lähes kaikki puolueet sijoittuvat poliittiseen keskustaan ja siksi tuntuukin erikoiselta että Keskusta on menossa oppositioon. Oikeus ja kohtuus olisi että vasemmistolaisina itseään markkinoivat puolueet kuuluisivat oppositioon;heidän yhteiskannatuksensa on koko ajan laskenut ja ovat selkeässä vähemmistössä eduskunnassa.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä puhutaan paljon SDP:n tiukoista reunaehdoista Portugal-pakettiin, mutta eihän niitä ole. 🙂
Tässä on ne tiukat ehdot, joista ensimmäinen on lähinnä toivomus ja toinen on jo periaatteessa mukana ainakin siinä vuodetussa pakettitekstissä:
”- Suomi asettaa ehdoksi, että Portugali käynnistää neuvottelut yksityisten lainanantajiensa kanssa näi-den pysymiseksi maassa vastineeksi ohjelmasta, samalla tavalla kuin pysyvän Euroopan vakausmekanismin (EVM) ehtoihin on kirjattu.
– Suomi asettaa ehdoksi, että Portugali varmistaa EU-maiden lainojen takaisinmaksua myymällä omai-suuttaan.”
Katainen kuvailee näitä BBC:n uutisessa näillä sanoilla:
”It’s a bit of a tightening of terms.”
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13372218
Ilmoita asiaton viesti
12.5.2011 22:49 Pekka Raukko:
Sinnemäki viittaa repliikissään nähtävästi puolueessa vallitsevaan yleiseen tuntemukseen (“enkä ole kenenkään muunkaan kuullut sanovan toisin”). Toki saattaa olla totta, ettei mitään muodollista päätöstä asiassa ole tehty.
Terveisin Kalevi Kämäräinen
Ilmoita asiaton viesti
Ja Urpilaisen Jutalla on takki,jonka sisä-ja ulkopuoli ovat tismalleen samanlaiset.Nyt Jutta luulee,ettei takinkääntöä ole huomattu.Kyllä se on Jutta huomattu.
Ilmoita asiaton viesti
SDP käänsi takkinsa, silmänlumeeksi vaatii ehtoja, joista tiesi, ettei EU niitä tiistaina allekirjoitettavaan tukipaperiin laita.
Samasta SDP:n takinkäännöstä puhuu entinen euriparlamentaarikkomme ja talousasiantuntija Esko Seppänen HS:n artikkelissa:
http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Sepp%C3%A4ne…