Puheenvuoron poliittinen vitsikisa: tässä voittajat

Kiitos hyvät lukijat aktiivisesta osallistumisestanne Puheenvuoron poliittiseen vitsikilpailuun. Nyt on aika julistaa ensin yleisökilpailun voittaja, jonka valitsitte te netille ominaiseen tyyliin peukuttamalla.

 

Janne Salosen laatima voittajavitsi sai 57 peukkua. Ja sehän kuuluu näin:

Venäläinen, ruotsalainen ja hakkarainen keskustelivat siitä kenen maasta löytyy kovimmat johtajat.

”Meillä”, aloitti ruotsalainen laulavalla ja sorahtelevalla riikinruotsillaan, ”on kuningas joka pystyy ensin rapuillallisilla juomaan kaksi pulloa akvaviittia, sitten pohjiksi pahvilaatikollisen Prippsiä ja viettämään yön prostituoitujen parissa samppanjaa juoden ja silti vastaanottamaan Nobel-komitean illallisen seuraavana päivänä tyylikkäästi ja takeltelematta”.

”Da-a”, sanoi venäläinen slaavilaista surumielisyyttä puheenparressaan, ”mutta meilläpä oli johtaja joka kolme vodkakarahvia tyhjennettyään johti orkesterin soittamaan mitä kauneimpia slaavilaisia konserttoja, tanssahteli vielä päälle Venäjän suuren kansan kauneimpia ripaskoja”.

Hakkarainen oli hetken hiljaa ja loihe sitten lausumaan Maltalla opitulla, mitä täydellisimmällä Oxfordin englannilla: ”Meilläpä kansanedustaja voi varastaa ehtoollisviinit, tanssia ilman paitaa ja lopuksi tulla kannetuksi tajuttomana ulos kapakasta, ja häntä kutsutaan vasta absolutistiksi.”


Suomi hävisi.

Tämän Salosen vitsin lisäksi Uuden Suomen toimitus valitsi oman suosikkinsa. Henri Myllyniemen laatima varsin ajankohtainen vitsi kuuluu näin:

Lehdistö oli saanut tietää huhusta, että valtionvarainministeriö olisi kokoontunut salaiseen hätäistuntoon pohtimaan Suomen vientiteollisuuden tilaa ja erityisesti tapetilla oli kehittää vientiä euroalueelle.

Kokouspaikan ulkopuolelle olikin kerääntynyt melko monta toimittajaa. Valtionvarainministerin tullessa ulos kysymystulva alkoi.

– Arvoisa valtionvarainministeri, millaisia tuloksia kokous on antanut?

– Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää toimittajia hyvästä kysymyksestä. Olemme päättäneet satsata uudelleen tekstiiliteollisuuteen.

– Pystyttekö kertomaan linjasta yhtään tarkemmin?

Aivan ensimmäiseksi rupeamme valmistamaan lippalakkeja, jotka sopisivat sekä appelsiinille että vesimeloneille.

Voittajille lähtee palkintona pilapiirtäjä Kari Suomalaisen kirja Saunapuhdas Suomi (toim. Lilli Earl). Onnea voittajille ja kiitos vielä kaikille vitsinikkareille!

PS. Muut loppukilpailuun yltäneet vitsit löytyvät täältä.

 

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu