Puheenvuoron miljoonas kommentti ja muita uutisia

Puheenvuoron olemuksesta on käyty viime päivinä eri blogeissa vilkasta keskustelua, joten ajattelin minäkin kantaa korteni kekoon avauksen muodossa. Ajattelin tässä kertoa pari uutistakin.

Ensinnäkin, aktiivisuus Puheenvuorossa on lisääntynyt edelleen kiitettävästi. Blogitunnuksia on perustettu jo 6 500, joista yli 2 000:ta on käytetty blogiavausten kirjoittamiseen. Kun Puheenvuoro aloitti melko tarkalleen 12 kuukautta sitten, näitä tunnareita oli vanhan blogipalvelun pohjalta neljäsosa nykyisestä.

Pelkästään kahden viime kuukauden aikana heinä-elokuussa Uuden Suomen ylläpito on hyväksynyt lähes 500 uutta kirjoittajanimeä Puheenvuoro-palveluun. Moni heistä on aloittanut heti kommentoinnin tai bloggaamisen.

Puheenvuoron miljoonas kommentti julkaistiin viime viikonloppuna. Sen kirjoitti 13.8. klo 17.58 nimimerkki Pohjan Akka. Hän on yksi Uuden Suomen toimituksen erillisluvalla hyväksymästä 14 aktiivisesta nimimerkistä. Muut ovat: j gagarin, tourette, eve avolin, piilo, esperanza toivonen, Citycani, Ellinoora, Tavallinenmaisteri, Fabu Land, Tipu tahti, Kaarina P, JamesX ja pientalon poika.

Vanhoilta blogipalvelun ajoilta, jolloin säännöt olivat toiset, palveluun on kirjautunut muitakin nimimerkkejä ja jotkut ovat saattaneet muuntautua nimimerkeiksi kirjauduttuaan ensin jollain nimellä. Lähtökohtahan nykyisessä palvelussamme on, että kirjoittajat esiintyvät omilla nimillään ja kuvillaan.
 
Emme pane pahaksemme, jos saamme sääntöjä vastaan toimivista kirjoittajista ilmoituksia sähköpostiin toimitus@uusisuomi.fi Toisaalta myös epäilyt oikean nimen kaltaisista pseudonyymeistä katsomme läpi.

Lähtökohta on, että pyydämme käyttämään oikeaa nimeä, koska voihan joku olla säännöistä tietämätönkin. Joitain olemme sulkeneet ulos lonkaltakin, kun on ollut havaittavissa että on ollut halu pelkästään häiriköidä.

Jotta uutiset eivät tähän loppuisi, on vielä yksi asia. Puheenvuoron kommentteihin löytyy nyt osoitekentästä suora linkki, kun painaa kommentin alla olevaa linkki tähän kommenttiin –napikkaa. On käyttökelpoinen, kun haluaa omaa kommenttiaan vaikka sähköpostitse, Facebookissa tai Twitterissä mainostaa.

Katso vaikka Puheenvuoron miljoonas kommentti täältä.

Koko toimintamme kantavana ajatuksena on tuottaa maahan aitoa vuorovaikutteista tiedonvälitystä, jossa päättäjät ja me äänestäjät kohtaamme. Olemme saaneet teiltä kirjoittajilta jo kymmenittäin, jopa sadoittain aiheita uutisjuttuihin ja te olette toivottavasti saaneet näkemyksillenne julkisuutta.

Kiitos osallistumisestanne tähän mennessä ja sitten mennäänkin jo täysillä kohti presidentinvaaleja, kuntavaaleja…

Jk. Keskusteluohjeisiin on tehty yksi lisäys: Älä käyttäydy häiritsevästi.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu