Halla-aho, puheenjohtaja Soinin tietoinen riski

Puheenjohtaja Timo Soini otti tietoisen riskin, kun hän hyväksyi Jussi Halla-ahon puolueensa ehdokkaaksi kevään 2011 eduskuntavaaleihin. Eurovaaleihin 2009 Halla-aho ei perussuomalaisten ehdokkaaksi kelvannut, mikä aiheutti puolueen maahanmuuttokriittisessä siivessä jo pientä kuohuntaa.

Koska monet kansanedustaja Halla-ahon ajattelumalleihin nyt heränneet eivät ole vaivautuneet koskaan lukemaan tarkemmin hänen Scripta-blogiaan, poimin tähän muutaman sitaatin linkkeineen. Poliittisen kannatuksensa verkossa rakentaneelle filosofian tohtorille yleistäminen on ollut vuosien varrella tuttua, mitä taustaa vasten sotilasjuntta ja panssarit -heitto kreikkalaisten ratkaisuksi ei pitäisi olla juuri kenellekään suuri yllätys.

Scripta, tammikuu 2007
”On vaikea nimetä röyhkeämpää, kiittämättömämpää, vaateliaampaa, aggressiivisempaa ja kaikkinaisesta itsekriittisyydestä vapaampaa vähemmistöä kuin somalit.”
Koko kirjoitus löytyy täältä.

Scripta, maaliskuu 2006
”Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. Tämän reptiilin erityisen limainen alalaji on ruotsalainen sosiaalidemokraatti.”
Koko kirjoitus löytyy täältä.

Scripta, elokuu 2003
”Kööpenhaminassa on paljon enemmän maahanmuuttajia kuin Helsingissä, mutta integraatio näyttää onnistuneen paremmin kuin hyysäri-Ruotsissa tai hyysäri-Suomessa. Afrot ajavat taksia ja siivoavat, ählyt pitävät kioskia ja aasialaiset ovat tarjoilijoita/respavirkailijoita.”
Koko kirjoitus löytyy täältä.

Scripta, kesäkuu 2008
”Tästä kohdasta on Helsingin hovioikeuden 29.10.2010 antamalla päätöksellä poistettu väite, jonka mukaan profeetta Muhammad olisi pedofiili, ja islam pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto, sekä väite, että pedofilia olisi Allahin tahto.”
Koko kirjoitus löytyy täältä.

Tuo viimeinen oli siis oikeudessa tuomittua puhetta. Lopullinen päätös muhii vielä korkeimmassa oikeudessa.

Miksi lipposet, kiviniemet ja muut kykenevät hyökkäämään vasta nyt perussuomalaisten arimpaan kohtaan, eivätkä onnistuneet siinä ennen kevään vaaleja? Ehkä siksi, että Soini joutui väliaikaisella erottamispäätöksellään ensimmäistä kertaa myöntämään Halla-aho-riskin realisoitumisen. Puheenjohtaja oli pakotettu avaamaan puolustuksensa.

Vaalien alla Halla-aho pysyi kurissa, puolueen siilipuolustus piti ja maahanmuuttokriittisten äänet auttoivat Soinia nousemaan nykyiseen asemaansa suomalaisessa politiikassa.

Soinin poliittiset vastustajat käyttävät syntynyttä tilannetta hyväkseen niin kauan kuin se on mahdollista. Jytky-perussuomalaisten aikakaudella kyseessä on puolueen ensimmäinen kriisi, joka joko katkaisee ensi syksyksi kaavaillulta kuntavaalien superjytkyltä terän tai sitten ei.

Mitä tapahtuu, jos korkein oikeus vahvistaa hovioikeuden näkemyksen Halla-ahon sakkotuomiosta vuoden 2008 islam-kirjoitusta koskien? Miten Soini silloin päättäisi menetellä eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan kanssa?

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu