Jaakko Rauramo vähättelee röyhkeästi verkkolehtiä ja vähän muitakin

”Kaikki kunnon sisältö tulee internetiin painettujen lehtien toimituksista”. Näin sanoo Jaakko Rauramo, muun muassa Helsingin Sanomia, Ilta-Sanomia ja Taloussanomia kustantavan Sanoman hallituksen puheenjohtaja.

Koska vuorineuvos Rauramo on todennut näin tänään Helsingin Sanomien printissä, uskon siteerauksen olevan oikein, eli hän on oikeastikin tuollaisen lauseen sanonut.

Jos ajatuksen kääntää toisinpäin, Yleisradio, MTV3, Uusi Suomi ja sanomalainen Taloussanomat eivät tee yhtään ”kunnon sisältöä” verkkoon. Eivätkä sitten monet muutkaan, esimerkiksi brittiläinen BBC, saksalainen Deutsche Welle tai amerikkalainen maailmanmainetta niittänyt verkkolehti Huffington Post.

Netin käyttäjät lukevat Rauramon kommentin perusteella aika harvoin ”kunnon sisältöä”. Yleisradion yli miljoona suomalaista käyttäjää, Uuden Suomen 300 000 ja verkkolehti Taloussanomien 700 000 lukijaa lukevat siis joitain muuta. Puhumattakaan Facebookin, Twitterin ja lukuisien muiden verkkopalveluiden lukijoista, jotka eivät siis ole ”kunnon sisällön” ääressä lukiessaan esimerkiksi Barack Obaman, Carl Bildtin tai Sauli Niinistön postauksia.

Rauramon määrittelemän ”kunnon sisällön” piiriin kuuluvat toki kaksi Suomen suurinta nettisisältöpalvelua: Iltalehti ja Ilta-Sanomat. Tähän rauramolaiseen ykkösketjuun kuuluvat myös Hymy ja Seiska.

Minä pidän Rauramon lausahdusta niiden monien verkkojournalistien röyhkeänä vähättelynä, jotka tekevät toimittajan töitä kunnianhimoisesti ja ihan tosissaan. Kiitos vaan omasta ja verkkolehti Uuden Suomen puolesta.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu