Nettimuiluttajien ääliömäinen isku

Joillekin koulukiusaaminen on elämäntapa. Se tuli nähtyä taas, kun avasin tänä aamuna presidenttiehdokas Pekka Haaviston (vihr.) presidenttikampanjan vetoomuslistan. Päädyin sivulle luettuani vihreiden Jukka Väisäsen Puheenvuoroon kirjoittaman blogikirjoituksen, jossa hän kertoi ”viitasaarelaisen tukevan Pekka Haavistoa presidentiksi”.

Väisäsen kirjoituksen kommenttien joukosta löytyi myös viittauksia törkyyn Haaviston kampanjasivulla, että aloin selata sieltä pitkää nimilistaa asian varmistamiseksi. Ja kyllä, kiusaajien työn jälki näkyi sieltä erilaisine ääliömäisine sukupuolielinjuttuineen. Nyt ylläpito on siivonnut sivun.

Haaviston kampanjatoimisto kertoi Uudelle Suomelle tänään myös palvelunestohyökkäyksestä kampanjasivulle, mikä kielii jopa vielä vakavammasta rikollisesta häiriöajattelusta. Kohteena on siis demokraattisen Suomen presidenttiehdokas.

Verkkoon alkoi heti ilmaantua tapausta vähätteleviä kommentteja. On luultu, että joku on pahastunut vain joistain Aku Ankka -jutuista.

Vaikka tapaus ei koske suoranaisesti Uutta Suomea, olen pahoillani siitä, mitä tuhoa nuo koulukiusaajat joukkona verkossa tekevät. Homma muistuttaa välillä 1930-luvun mustinta muilutusaikaa.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu