Ja illan todellinen voittaja on…

Näissä presidentinvaleissa voi käydä oikeastaan mitä vain. Sauli Niinistön (kok.) paikka toisella kierroksella on vaalien ainoa varma asia, mutta kaikki muu onkin epävarmaa.

Näistä on tullut gallupien mukaan aivan puoluevaaleista erkaantuneet vaalit. Paavo Lipposen (sd.) noin viiden prosentin, Timo Soinin (ps.) alle kymmenen prosentin sekä Paavo Väyrysen (kesk.) ja Pekka Haaviston (vihr.) yli kymmenen, mutta toisaalta myös Sauli Niinistön (kok.) yli 30 prosentin gallupkannatus on erikoista.

Gallupit voivat kuitenkin näyttää päin honkia, koska epävarmoja on ollut loppuun asti niin paljon. Toiselle kierrokselle voi mennä Niinistön seuraksi kuka tahansa kolmikosta Haavisto, Väyrynen, Soini. Jos sinne menisi joku muu, se olisi superyllätys.

Tuleeko lötkö, jytkyn jytky, Haavisto-ralli, Väyrys-hurmio tai jotain ihan muuta, nähdään kohta. Soinille kaikki sijat kakkospaikan jälkeen on viime eduskuntavaalien jytkyn jälkeen heikko esitys. Väyrysellä ja Haavistolla on lähinnä voitettavaa, jopa kolmossija voi olla kummallekin ok. Lipponen näyttää ennen ääntenlaskentaa pahimmalta häviäjältä.

Uusi Suomi raportoi vaaleista illan aikana runsaasti. Olemme silminä ja korvina paikalla Musiikkitalolla ja vaalijuhlissa. Hyvät lukijat, pysytään yhteyksissä tämän jännittävän illan aikana!

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu