Lähes kaikkien vanhempien miesten presidentti

Sauli Niinistö (kok.) murskasi tänään jo kolmannessa gallupissa Pekka Haaviston (vihr.). Niin Ilta-Sanomien, Iltalehden kuin Helsingin Sanomienkin gallupissa Niinistö olisi saamassa toisella kierroksella lähes kaksi kolmannesta äänistä ja Haavistolle jäisi vain runsas kolmannes nyt kun varsinaiseen äänestyspäivän on enää viisi päivää.

HS:n galluptuloksessa on eniten pureskeltavaa. Kävi ilmi, että ensimmäisellä kierroksella hyvin pärjänneen Paavo Väyrysen (kesk.) ja viime kevään jytkyilijän Timo Soinin (ps.) kannattajat ovat menneet pääsääntöisesti Niinistön taakse. Tämä on käynyt mainiosti myös yksittäin ilmi, kun Yleisradio on ajankohtaisohjelmissaan tällä ja viime viikolla jututtanut maakuntien miehiä. Kysyttäessä kantaa miesten vastaus on ollut lähes poikkeuksetta: ”Kyllähän sää tiärät.”

Niinistö vetoaa nimenomaan miesäänestäjiin. HS:n gallupin mukaan 72 prosenttia miehistä aikoo äänestää häntä. Naisista osuus on selvästi alhaisempi, 56 prosenttia. Tässä painavat epäilemättä ehdokkaiden kohdalla asetelmat reservin kapteeni-siviilipalvelusmies ja hetero-homo.
 
Neljä viidestä suomalaisesta miehestä rakastaa Suomen armeijaa ja heistä hyvin moni suhtautuu kummeksuen siviilipalveluun. Toisaalta mitä kauemmas pääkaupunkiseudulta mennään, sitä kummallisemmaksi seksuaalinen erilaisuus muuttuu; Suomi ei ole poikkeus, tämä pätee kaikkialla maailmassa.

EDIT 1.2. klo 13: Lisäsin otsikkoon sanan ”vanhempien” luettuani tämän erinomaisen tilanneanalyysin: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/119813-niinisto-vs-haavisto-uusi-loyto-g…

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu