Ette uskokaan, kuinka hyvän päätoimittajan Uusi Suomi saa Jenni Tammisesta

Vuonna 2019 otetussa kuvassa Uuden Suomen toimituksen Leo Lemmetty, Minna Karkkola, Markku Huusko, Jenni Tamminen ja Teppo Ovaskainen kuvattuna Alma Talentin toimitusympäristössä. Kuva: Karoliina Vuorenmäki

Tänään on kerrottu uutinen, joka on minulle erittäin mieluinen: Uuden Suomen päätoimittajana aloittaa ensi kuun alussa Jenni Tamminen.

Jenni on työskennellyt verkkolehti Uudessa Suomessa helmikuusta 2008 lähtien. Edesmenneen mediaosaajan ja hyvän ystäväni Niklas Herlinin perustama lehti oli ilmestynyt verkossa tuossa vaiheessa vasta jokusen kuukauden.

Viime vuodet Uuden Suomen uutispäällikkönä toimineen ammattilaisen osaamiseen perustuu moni asia, joka Uudessa Suomessa on nykyisin siinä mainiossa asennossa kuin on. Lukijoita saavutamme viikossa 200 000 – 300 000 ja viime syksynä aloitettuja tilausjuttuja lukee yhä useampi uskollinen asiakkaamme. (Tässä esimerkiksi tänään julkaistu tähtijuttu Uuden Suomen tilaajille: Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson näkee Suomessa 1930-luvun merkit: ”Herätyskello meille kaikille – Emme saa ottaa edes demokratiaa itsestäänselvyytenä”)

Blogipalvelu Puheenvuoro on pysynyt maan johtavana yhteiskunnallisena keskusteluareenana läpi kaiken mediamyllerryksen. Kotimaiselle alustavaihtoehdolle on ollut ja on jatkossakin tilausta kansainvälisistä some-palveluista huolimatta ja osin ehkä niiden ansiostakin, sillä Uuteen Suomeen saavutaan päivittäin sankoin joukoin esimerkiksi Facebookista ja Twitteristä.

Jenni vastaa jatkossa myös Uuden Suomen blogipalveluista, Puheenvuorosta ja Vapaavuorosta, mutta minä olen muun toimituksen kanssa jatkossakin kuvioissa mukana. Palveluihin on tullut viime aikoina uusia kovan tason kirjoittajia muun muassa siksi, että Iltalehden blogipalvelu yhdistyi vuodenvaihteessa Uuden Suomen kanssa.

Olen ollut äärimmäisen onnekas, että olen saanut olla kehittämässä Uutta Suomea, mediabrändiä, jonka historia ulottuu Suomettaren perustamiseen vuonna 1847. Onnekkuuttani on myös se, että saan jatkaa tässä yhteisössä toimittajana. Kiitos siitä työnantajalleni Alma Talentille, jonka osaaviin käsiin Uusi Suomi siirtyi alkusyksystä 2016.

Intoni toimittajana ja yhteiskunnallisena keskustelijana ei ole mihinkään kadonnut, vaikka roolini vaihtuu ja kohdallani melko pitkään jatkunut 24/7-työelämä muuttaa hieman muotoaan. Olen työurani viimeistä neljännestä elävä pienen lapsen isä ja jään osittaiselle hoitovapaalle, eli hieman kevennetyille työtunneille.

En pysty edes sanomaan, kuinka kiitollinen olen Nikolle siitä, että hän luotti yli 12 vuotta sitten siihen, että Uutta Suomea tarvitaan. Tästä on meidän Uuden Suomen toimituksessa hyvä jatkaa Jennin johdolla yhteistä taivalta teidän kanssanne hyvä blogiyhteisö.

Markku Huusko

Kirjoittaja on Uuden Suomen toimittaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu