Älkööt politiikka puuttuko omistajien tahtoon

Vaikka omistava luokka puuttuu politiikkaan aivan koko ajan, milloin EK:n Häkämiehen suulla, milloin kenenkin, älä sinä politiikka taikka poliitikko ala puuttumaan meidän tekemisiimme ja tahtoomme, sillä kyllä me paremmin tiedämme mitä me tahdomme.

UPM:n ilmoitus tehtaan lopettamisesta aiheutti valtavan mediaräjähdyksen yritysmaailman ja yritysmaailmaa nuolevan oikeiston taholta, syystä että pääministeri Sanna Marin kehtasi loukata kaiken saamaan tottunutta elinekeinoelämän rälssiluokkaa, kysymällä miksi juuri nyt kun on muutenkin vaikeaa, pitää sulkea kannattava voittoa tuottava tehdas.

– Suomen Yrittäjät: ”Pääministerin tehtävä ei ole kertoa yritykselle mitä tulee tehdä”

– Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen toivoo pääministeri Sanna Marinilta (sd.)enemmän yritysten ja yrittäjien problematiikan ymmärrystä.

– Ja vastavuoroisesti minä, suomalainen entinen työläinen, nykyinen eläkeläinen, Markku J Hämäläinen toivon teiltä, arvon yritysmaailman omistajat, edes hieman ymmärrystä aiheeseen, miksi pääministeri kehtaa meidän kaikkien suullamme kysyä, miksi teille ei kertakaikkiaan mikään näytä riittävän.

– Miksei toimitusjohtajalle joka tosin on vain palkkatyöläinen hänkin, ei riitä 7 miljoonan euron vuosipalkka?

– Miksei UPM:n omistajille ei riitä 1,4 miljardin voitosta puolet osinkoihinne, joiden eteen heidän ei ole tarvinnut yhtä hikipisaraa vuodattaa?

– Miksi meidän kaikkien muiden, meidän jotka emme kuulu omistavaan luokkaan, pitää loputtomasti ymmärtää teitä jotka haluatte ja myös saatte meiltä aina vain lisää omistuksia, sillä onhan selvästi nähty miten omistaminen ja vauraus keskittyy yhä harvempien käsiin.

Miksi kaikkien meidän jotka joko työtä tekemällä, työttömyydellämme, sairastamisellamme, siis kaikella olemisellamme tuemme teidän rikastumistamme, miksi meidän pitää aina vain luopua omastamme ja luovuttaa  sen lisänä teille?

Sanokaa miksi meidän pitää tällaista loputonta riistoa ja luokkajakoa sietää ja ymmärtää?

Nyt ennenkuin joku rikkaan puolustaja kerkeää älähtämään että eihän työtön, sairas, eläkeläinen, tai yleensäkään kukaan muu kuin yksityissektorille työtä tekevä, voi rikastuttaa omistajaa, sanon että kyllä voi ja niin hän myös tekee.

Kaikki jotka eivät ole itse omistajia, elättävät ja rikastuttavat omistajia, koska maailmassahan kaikessa on vain kysymys jakamisen pelisäännöistä.

– Kaikki mitä jaetaan yrityksille ja niiden omistajille, on poissa muusta yhteiskunnasta.

– Tässä omistavan luokan sanelupolitiikassa yhteiskunnat eri valtioissa pidetään tahallisessa niukkuudessa juurikin siksi, että sitä kautta mahdollistuu omistavan luokan loputon rikastuminen.

– Olen vuosia koettanut puhua sairaasta, yksityisesti omistetusta velkarahajärjestelmästä, jolla tätä yhteiskuntien niukkuutta ylläpidetään.
Mutta yhteiskunnan median, kaupallisen median ja näiden vastamedian (joka myös on paljolti soopaa) tietotulvan aivopesun läpi on vaikea saada ihmisten mieliin muuta kuin valtamedioiden ”totuutta”, joka ikävä kyllä on valtaosin pääomien sanelemaa, pääomia puoltavaa, sen etuja ajavaa agendaa.

– Tätä on kapitalismin laki, jonka pelisääntöjä koko ajan kehitetään yhä brutaalimmiksi ja koko ajan saamaan oppinut omistava rälssi käy röyhkeämmäksi ja vauhtisokeammaksi.

  • Eli maailmassa vallitsee luokkajako, olet joko omistaja, taikka omistajaa rikastuttava yksilö.

Tietenkin voi olla samaan aikaan molempia, ja sillähän juurikin ihmismassa onkin saatu uskomaan kapitalismin autuuteen, sillä moni voi tehdä töitä ja samalla omistaa osakkeita.
Pienomistajat ovat kuitenkin pieni osa kaikesta omistamisesta, ja mikä tärkein huomio, heillä ei ole valtaa talouselämässä eikä politiikan suunnan määräämisessä.

– Omistamisen himo on meissä kaikissa, ainakin melkein kaikissa, omistamisen himo on kuin huume, taikka väitän että se on huumetta. Vieläpä maailman tappavinta huumetta.

  • Omistamisen ja vallan huume eroaa muista huumeista vain siinä että se harvoin tappaa käyttäjäänsä, vaan se tappaa niitä jotka on valjastettu sitä palvelemaan.

Ja kuten nyt on nähty, omistajille, sekä heidän nöyrille hännystelijöilleen nousi hätä kun meidän pääministerimme viattomasti, mutta hyvin vaarallisesti sohaisi sisältään kuhisevaa ampiaispesää, ja asetti näin kaiken omistamiseen liittyvän sairauden kyseenlalaiseksi.

Toivottavasti kansan syvät rivit lopultakin alkaa näkemään tämän sairaan, omistajan määräysvaltaan perustuvan yhteiskunnan tilan, sekä alkaa vaatimaan uutta ihmisyyteen perustuvaa, kaikille parempaa yhteiskuntaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu