Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku – myös koronassa.

Koronavirusepidemiaa ja siihen liittyvää mm.  hallituksen, ministeriöiden , THL:n ja yksittäisten asiantuntijoiden kommentteja seuranneena maallikkona olen muodostanut itsellenin seuraavan tilannekuvan:

Suomessa terveysviranomaisten mukaan laumaimmuniteetin saavuttaminen etenee liian hitaasti.

Nyt sitten puolimiljoonaa lasta laitetaan liikkeelle kahdeksi viikoksi kotien ja koulujen välillä ja kouluissa tai niiden tilapäistiloissa kanssakäymiseen.

Terveysviranomaiset eivät suosittele maskien käyttöä.  Muualla maailmassa niiden käyttö näyttää olevan ennemmin kuin sääntö. Maskien käytöstä leviämisen hidastamisessa on jo maallikollekin selkeää näyttöä maailmalta. Rokotetta ei koronaan ole vielä saatu kehitettyä.  Ainoa rokote on saada toiselta ihmiseltä tuo virustartunta, selvitä siitä hengissä ja näin saada immuniteetti. Huonsossa tapauksessa virustartunnan saanut tehohoidosta huolimatta kuolee.

Lainaus Hesarin tänään julkaisemasta artikkelista,

Maskisuositukset yleistyvät Euroopan maissa – STM: Suomessa maskisuositusta ei valmistella

Suu-nenäsuojusten toimivuudella tartuntojen estämisessä on vahva tieteellinen perusta, sanoo professori Olli Vapalahti. toimittaja Sara Vainio HS , Julkaistu: 19:01 :

”MINISTERIÖ ei suostunut kommentoimaan Suomen valitseman linjan perusteita HS:lle. Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kieltäytyi kokonaan kommentoimasta maskisuosituksia tai maskien käytön hyötyjä ja haittoja Suomessa.”

 

Ei tarvitse olla kummonenkaan järjen jättiläinen, jos ei tuosta pysty jo päättelemään mikä on hallituksen, STM:n ja THL:n tavoite.  Se on raaka totuus, jota nämä eivät uskalla näköjään  vielä ääneen selkeästi sanoa.  Saamme nähdä todennäköisesti  tulevina kuukausina paljon ”koronasodan sankarivainajia”.  Se on nyt se hinta mikä suomalaisten pitää maksaa siitä, että saamme sen laumaimmuniteetin, joka sitten pelastaa loput kansalaisista ja mm. talouselämämme.

Olisimmeko jaksaneet kestää koronan leviämisen hidastamista ja sen vaikutuksia mm. talouteen, siihen saakka, kun rokote olisi saatu kehitettyä ?

En todellakaan kadehdi nykyisen hallituksen nuorien ministereiden tilannetta, jossa nämä joutuvat lyhyellä varoitusajalla kohtaamaan elämän ja kuoleman asioita ja tekemään niistä päätöksiä.  Paineet heille on sieltä ja täältä todella kovat.

Tokihan tässä tilanteessa on mukana myös poliittiset intressit, mutta josko kansallisen yhtenäisyyden nimissä puhuttaisiin asioiden oikeilla nimillä tosiasiat tunnustaen, niin silloin myös saamme asiaan kansallisen konseksuksen , yhteisymmärryksen, sen ”Talvisodan Tammikuun kihlauksen”.   Niin kivulias kuin se meille monelle tulee olemaan.

Olisiko tässä myös ylimmän johdon paikka tulla esiin ? Uskon, että näin tulee käymään.

markkulehto

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan. Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu