Eduskunnan muotikatsaus

Iltalehden sivulta poimittu uutinen, jota ei ainakaan tänä aamuna , 6.9.2023 06:47 päässyt mitenkään kommentoimaan:

POLITIIKKA, 5.9.2023 ”Sanna Marin yllätti eduskunnassa poikkeuksellisella tyylillä – Tätä mieltä on pukeutumisen asiantuntija, Pääministerinä toimiessaan Sanna Marin pukeutui virkatehtävissään varsin hillittyihin asuihin.” , kuvateksti: ”Sanna Marin pukeutui pääministerinä toimiessaan tavanomaiseen huoliteltuun tapaansa. AOP” , Tekijän kuva, Leo Kirjonen, Eilen klo 21:42

– Lainaus päättyy

Eihän siinä mitään, jos julkkisten pukeutumista ja tyylejä alan asiantuntijat kommentoivat. Mutta sitä ihmettelen, että tämä aihe oli laitettu Politiikka -otsakkeen alle. Yritin tuosta artikkelista löytää jotakin, joka kytkisi ao:n pukeutumistyylin hänen menneeseen ja tulevaan poliittiseen rooliin, mutta en löytänyt. Yleensähän pukeutumisella tai ainakin rintakorulla halutaan viestiä jotakin. Tässä tapauksessahan se viesti pitäisi koskea jotenkin sitä ympäristöä jossa ollaan ja sitä kohderyhmää jota edustetaan ja niitä asioita joita ajetaan.

No saihan Iltalehti klikkauksen minultakin, joka harvemmin klikkailen näitä ( muoti ) aiheita. Sitä myös ihmettelen, että Iltalehti ei päästä tästä aiheesta kansalaisia kommentoimaan. Olisiko aiheen liian kuuma ? Pukeutuminenhan herättää ainakin osassa ihmisistä hyvinkin kuumia tunteita puolesta ja vastaan. Muistaako joku vielä Lenita Airiston tennissukka-kommentit. Sinänsä Lenita taisi olla silloin ihan oikeassa, kun puuttui suomalaisten vientikauppiaiden pukeutumiseen. Kuinkahan nyt, kun vienti ei taaskaan oikein vedä ?

Mutta, jos tästä pukeutumisasiasta haluaisi oikein kaivaa poliittista näkökulmaa, niin tässä olisi yksinäkökulma:

Kun Kari aikoinaan piirsi Hesarissa karikatyyrin perusdemarista, niin hänellä oli haalarit päällä ja duunarin lippalätsä päässä. Kuinkahan nyt Marinin pukeutumistyyli heijastelee nyky-duunari-demaria ? Vai onko sellaista enää olemassa ? Ovatko he, duunarit, siirtyneet poliittisesti nykyjään käytössä olevine hieman työssä mustuneiden kirkkaanvärisine turvahaalareineen, -takkeineen ja -housuineen sekä kypärineen ja turvajalkineineen jonnekin muualle ?

Todettakoon, että eihän tietenkään eduskuntaan mennä duunihaalarit päällä eikä lippalätsä päässä. Mutta näinkö mitataan demarikansanedustajan kykyä ajaa duunareiden etua ? Että minkä tyylinen vaatetus hänellä on eduskunnassa milloinkin yllään. Vähän niin kuin arvioidaan Linnanjuhlien vierailijoiden vaatetusta ( varsinkin niiden toisten henkilöiden, en sano tarkemmin keiden).

Tokihan vaatetukseen liittyvä muotiuutisointi on aina paikallaan ainakin osalle lukijoista ( noin puolelle heistä ) , mutta onko sen paikka siellä missä käsitellään politiikan ytimessä tapahtuvia ilmiöitä ? Ja onhan se myös ymmärrettävää, että jos ex-pääministeri ja kansanedustaja Marinista ei ole muuta kirjoitettavaa, niin kirjoitetaan sitten hänen pukeutumisestaan. Ja jäädään odottelemaan mitä hän tulevissa puheenvuoroissaan tuo esiin ja minkälainen hänen äänestyskäyttäytymisensä on jatkossa.

ks. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/eaeb8da4-cd2b-43d3-b9bb-abca273cf782

markkulehto
Kokoomus Oulu

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu