Ei Stoltenberg EU:ta olekaan unohtanut

Kommentoin joku päivä sitten ( 25.3.2021 klo 04:00 ) Lasrs-Erik Wilskmanin blogia ”Venäjä valitsee idän” , 23.3.2021 16:51, päivitetty 24.3.2021 12:22  , https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jaga/venaja-valitsee-idan/

Nostin kommentissani esiin sen, että Naton pääsihteeri, Jens Stoltenberg, käytti USA:n ulkoministerin Antony Blinkenin kanssa kameroiden edessä  keskustellessaan termiä ”Europe” eikä ”European Union”.

Nyt tuossa katsoin YouTubesta Stoltenbergin 24.3.2021 pitämän lehdistökonferenssin, joka pidettiin siis Nato:n jäsenmaiden sekä kumppanuusmaiden ulkoministereiden tapaamisen yhteydessä ( ilmeisesti sen jälkeen ).  Tuohon konferenssiinhan osallistui myös Suomen ulkoministeri Pekka Haavisto.

Täytyy nyt hieman perua omia sanojaan.  Tuossa pressikonferenssissa Stoltenberg useamman kerran nosti esiin EU:n ja myös Naton läheiset kumppanit,  Suomen ja Ruotsin.  Suomi sai itseasiassa Stoltenbergilta melko paljon huomiota, kun hän vastasi pitkän linjan viestintäkonsultin ja media-ammattilaisen, Jyrki Karvisen, kysymykseen. Stoltenbergin vastauksessa mm. nousi esiin Suomen geopoliittinen asema. Karvisen kysymys ja Stoltenbergin vastaus löytyy videon kohdasta 10:45 – 12:50 ( = 2 min 5 sek  videon 30 min kokonaisajasta ! ) .

Kannattaa katsoa tuo YouTubin video, NATO Secretary General, Press Conference at Foreign Ministers Meeting, 24 MAR 2021,  https://www.youtube.com/watch?v=n9xfDOdeu5g

Siinä lyhyesti, mutta selkeästi Stoltenberg avaa sitä missä nyt Natossa mennään ja mihin suuntaan Nato 2030 -ohjelmaa viedään.

Todettakoon myös, että Stoltenberg ei ottanut tuossa kantaa mitenkään EU:n omaan yhteiseen puolustukseen.

+3
markkulehto
Kokoomus Oulu
Ehdolla kuntavaaleissa

Komentaja evp, kannatan aitoa yrittelijäisyyttä, vastustan keinotekoisia tukiaisautomaatteja, kansakunnan turvallisuuden peruspilarit on pidettävä pystyssä, energian tuotanto tulee perustua todellisiin, taloudellisesti kannattanviin ja toimiviin vaihtoehtoihin, Pohjois-Suomen infran kehittämisellä luodaan edellytykset koko maan kattavalle ja kannattavalle yritystoiminnalle ja pidetään koko maa-asuttuna sekä puolustettavana. Hallituksen esitykset ja eduskunnan päätökset tulee perustua tosiasioiden tuntemiseen, tunnustamiseen ja vaihtoehtojen aitoon punnitsemiseen. Kannatan yhtenäistä ja vahvaa Eurooppaa. Vapaus, ml. sananvapaus, on puolustamisen arvoista. Suomi kuluu mielestäni länsimaiseen kulttuuriyhteisöön, jossa tunnustetaan länsimaisia arvoja. Näitä arvoja olen itse valmis puolustamaan.
Joka päivä oppii aina uutta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu